Sari la conținut

Tehnologia nu e pentru orice varsta

batranicaVa povesteam acum ceva vreme ca am fost pe la Enel pentru realizarea unui contract.

Stand pe acolo cateva ore a aparut la un moment dat o batranica. Saraca femeie nu auzea ea prea bine si dorea sa spuna cuiva indexul de la curent. Pe factura e un numar de telefon unde poti comunica indexul dar batranica a inteles ca trebuie sa vina la sediu.

A intrebat in stanga si in dreapta unde poate comunica indexul iar oamenii, destul de amabili, i-au spus ca nu acolo, ca trebuia sa dea un telefon si sa-l comunice persoanei de la capatul firului.

A fost indrumata spre un telefon (ce se afla in sediul Enel) de unde se facea acest lucru. Telefonul era pus special acolo pentru persoanele care n-au telefon acasa.

Batranica noastra nu a inteles. S-a pus la rand la informatii ajutata de oameni. I-au luat unii mai tineri un bon de ordine si i-au explicat cand trebuie sa mearga la ghiseu.

Vazand toate chestiile astea am zis ca e momentul sa intervin, chiar nu era cazul ca batranica sa stea pe acolo cateva ore pentru a declara un index.

Am rugat-o sa vina cu mine la respectivul telefon, am sunat eu iar pe ea am intrebat-o datele ce mi le cerea operatoarea de la capatul firului.

In 2 minute am ajutat-o pe femeie si a plecat linistita.

Ma intreb ce o sa faca batranica data viitoare cand o sa vina din nou sa-si declare indexul si poate atunci nu o sa fie cineva acolo care sa o ajute.

Batranii sunt obisnuiti intr-un anumit fel si nu prea poti sa-i scoti din ale lor. Ei au fost obisnuiti ani de zile sa lase indexul pe usa sau sa-l spuna celui care le aduce factura si acum trebuie sa isi schimbe obiceiul.

Din pacate la o anumita varsta lucrurile nu sunt chiar asa de usor de invatat…

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. Valentin Palconi 30 Mar 2012 @ 19:33

    Felicitari ai facut un lucru foarte frumos. Eu stau in zona Piata Universitatii si aici se pune indexul pe usa si vine cineva de la ei si il noteaza.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)