Sari la conținut

Termometre bune mai exista?

Ceas-E-BODA-Sky-TowerAcum vreo 3 saptamani am vrut sa stiu si eu ce temperatura am in casa. Era intr-o duminica si chiar eram curios sa vad cate grade mai sunt in apartament dupa ce mi-am montat rulourile exterioare.

Parea mai racoare ca de obicei si chiar eram curios. M-am dus in mall si am luat dracia asta de ceas. Am luat-o numai pentru termomentru, ca de ceas n-am nevoie. Am cautat ceva cat mai mic, asta este singurul motiv pentru care am ales ceasul din poza.

Pentru ca am vrut sa vad cate grade am in fiecare camera am luat chiar doua, sa fie. N-au fost scumpe, au fost 25 lei bucata.

Am aruncat pe loc bonul de casa ca altfel le duceam de mult inapoi.

Ma rog, am aruncat niste bani, nu-s nici primii nici ultimii. Asa este cand te zgarcesti si nu iei ceva de calitate.

Vreau sa-mi recomandati voi un termomentru pentru casa. Sa fie ceva bun care sa imi indice temperatura, dar sa functioneze corect. Daca sunt 30° pai sa-mi arate 30° nu 40°. Daca are senzor si pentru exterior… cu atat mai bine, totusi pe ala nu stiu unde sa-l pun pentru ca imi cam bate soarele direct in geam, in prima parte a zilei, si ma gandesc ca o sa-mi indice niste temeraturi astronomice…

Totusi nu ma trimiteti sa iau unul d’ala cu mercur, as prefera ceva mai din secolul nostru, chiar daca sunt convins in acest moment, ca ala cu mercur este cel mai bun termomentru de pe piata.

So, voi ce termometru aveti pe acasa, il puteti recomanda?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Adriana 13 Aug 2013 @ 18:15

    Cand s-a nascut Mara, ne-am cumparat primul termometru :) (joycare baby) l-am luat de la o farmacie. Sunt foarte multumita de el. Indica si temperatura si umiditatea

    Raspunde
  2. Daniel 13 Aug 2013 @ 18:16

    Tot asa am si eu si exagerează temperaturile :)) vezi ca la eMAG au ceva profesionale.

    Raspunde
  3. criserb 13 Aug 2013 @ 20:10

    @Daniel – pai eu vad ca au, dar nu as mai vrea sa iau fara o recomandare, am luat deja doua :)

    @Adriana – inca nu-mi iau d’ala, iau dupa ce facem primul copil ;)

    Raspunde
  4. Adrian Boioglu 14 Aug 2013 @ 00:45

    Stiu ca nu este neaparat ceea ce cauti, dar eu folosesc telecomanda cu display de la Termostat pe post de termometru.

    Am un termostat Termostat Computherm Q7 RF luat de aici – http://is.gd/VZeocd care isi face treaba foarte bine. Centrala termica nu merge decit iarna, dar telecomanda de la termostat e pornita tot timpul si display-ul care arata temperatura este foarte sensibil la variatii si arata intotdeauna temperatura corecta in locul in care e asezat.

    Daca iei numai telecomanda te costa 76 lei, dar exista si o varianta mai putin sofisticata care costa doar 60 lei ( http://is.gd/Sg8zCm ). Avantajul este ca poti sa ai un termometru foarte precis chiar daca nu ai centrala termica.

    Nu l-am testat in afara casei si as fi curios daca exista ceva bun (si eventual digital) si pentru afara. Sunt convins ca asta ar indica temperatura de afara la fel de corect, dar ploaia sau zapada il distrug imediat. Compartimentul destinat bateriei nu este etans.

    Raspunde
  5. criserb 14 Aug 2013 @ 14:27

    @Adrian – interesant, dar parca as prefera un termometru mai simplu.

    Uite, mi-a sugerat un amic pe FB asta: http://www.netatmo.com/ para foarte misto, doar ca este putin cam piperat.

    Raspunde
  6. LetsGO 15 Aug 2013 @ 16:41

    si eu folosesc tot Computherm Q7 RF de vreo 5 ani si sunt multumit (iarna pentru centrala, vara doar pe post de termometru de camera)

    Raspunde
  7. Razvan 30 Jan 2014 @ 11:30

    Poti incerca ceva de genul http://www.cmall.ro/termometru-de-camera-cu-higrometru-whm120-weewell.html . Il recomand. Are mai multe functii

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)