Sari la conținut

15 august, o zi libera risipita

imagesPentru mine, sa nu credeti ca ma refer la voi.

Astazi nu am facut nimic important. Am stat in casa si am vegetat. Preferam sa ma duc la munca si sa fac ceva util, decat sa stau in casa si sa nu fac nimic.

Am downloadat o carte de fotografie culinara si m-am apucat sa o citesc, dar cam atat. Nimic mai mult si simt ca ziua a trecut cam degeaba.

Aaa, era sa uit, am fost cu Dana, colega de camera :P, sa-si scoata o masea de minte. A scos-o, am platit 420 lei si asta a fost. M-a surprins putin pretul, dar… poate asa este firesc sa fie. Important este ca nu a durut-o si s-a simtit relaxata pe scaunul dentistului, restul… nu mai conteaza. Nu banii ne fac pe noi, noi ii facem pe ei.

Voi ce-ati facut astazi? Tot asa ca mine, sau ati avut preocupari mai interesante?

Si apropo, pentru ca eu nu am priceput, de ce i-a interzis doctorul sa fumeze "pana maine"? Ce legatura are fumatul cu maseaua scoasa, si de ce "pana maine"?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. corina 16 Aug 2013 @ 00:45

    Ce legatura are fumatul cu maseaua?! Tare intrebarea :D !… Pai nu fumezi tot cu cavitatea aia din care iti scoti maseaua?!
    Hai sa ma indur si sa-ti raspund: prima etapa a vindecarii este formarea unui cheag de sange in interiorul alveolei, care protejeaza osul fata de infectie. Daca acel cheag se disloca sau nu se formeaza corect, poate aparea alveolita extractionala (pt. cine nu stie, orice afectiune care se termina in -ita, semnifica inflamatia acelei zone).
    Pt. prevenirea dizolvarii cheagului, se iau anumite masuri mai ales in prima zi, pe care stomatologul sper ca vi le-a zis: evitarea clatirii energice a gurii, a periajului, a consumului de produse lactate, de alimente prea reci sau prea fierbinti, evitarea fumatului si a efortului fizic.
    Dar, apropo, Dana fumeaza si ea :-( ?

    Raspunde
  2. criserb 16 Aug 2013 @ 09:57

    @corina – multumesc frumos. Chiar aveam nevoie de o explicatie ca a ta, asa imi este mai usor de inteles. Daca imi explica si doctorita tot asa ca tine nu mai puneam intrebarea asta, dar… nu a fost sa fie. Merci inca o data, acum totul s-a luminat in capul meu.

    Cat despre fumat, fumeaza… dar banuiesc ca o sa se lase curand.

    Raspunde
  3. corina 16 Aug 2013 @ 11:43

    cu placere! ma bucur ca v-am fost de folos – amandurora si…spor la abandon de nicotina!

    Raspunde
  4. Haivas 16 Aug 2013 @ 13:25

    420 ron si nu v-a explicat chestiile alea de baza? Schimbati dentistul. Eu am rezolvat cu 100 ron si cu exact aceleasi explicatii. În Magurele la 7 km de Bucuresti.

    Raspunde
  5. criserb 16 Aug 2013 @ 13:32

    @Haivas – mda, cam ai dreptate.

    Totusi, daca pe Dana nu a durut-o nimic, si nu o doare nici astazi… eu zic ca a lucrat bine. Sa vedem si in zilele ce urmeaza…

    Raspunde
  6. crina 16 Aug 2013 @ 16:04

    Stai un pic…si-a scos o masea fara anestezie???

    Atunci poate ca e justificat pretul, na…cum ai spus, voi faceti banii, nu ei pe voi :)…dar daca e cu anestezie, e nejustificat de scump.

    Chiar si asa, daca m-ar pune sa aleg intre o extractie de 100 de lei cu anestezie si una cu “relaxare” si fara anestezie dar cu o gaura in buget de 400 de lei…nici n-as sta pe ganduri…vreau anestezie!

    Raspunde
  7. criserb 16 Aug 2013 @ 16:06

    @crina – cum fara anestezie? :) Cu anestezie, normal, ba chiar vreo 2 bucati.

    Tot ce stiu este ca extractia a durat vreo 15 minute, ca nu a putut sa o scoata din prima si ca a taiat-o in doua (maseaua) si doctorita a scos fiecare bucata separat.

    Oare este indurabil sa-ti scoti o masea de minte fara anestezie?

    Raspunde
  8. corina 16 Aug 2013 @ 18:55

    @crina – ma straduiesc sa pricep logica ta :-? : fara anestezie ar trebui sa fie mult mai scump decat cu…?!

    Raspunde
  9. crina 16 Aug 2013 @ 21:23

    Da…probabil ca judecata mea va pare irationala, dar zau ca nu m-am gandit ca poa’ sa coste atata o extractie, chiar am citit de doua ori textul si fiindca nu pomenea nimic de anestezie mi-a trecut prin cap ca o fi aparut vreo tehnica noua, ma rog…cu preturi pe masura, de care n-oi fi auzit.

    Nu mai tin minte multe amanunte, au trecut destul de multi ani (chiar multicei:)) de cand dentistul liceului mi-a scos o masea, de fapt cred ca un rest de masea, o radacina, fara anestezie. Mi-a spus ca e suficient sa pufaie in gura mea cu un spray si eu l-am crezut. De vreo cateva ori s-a oprit in timpul interventiei sa ma intrebe daca nu sufar cu inima…iar eu eram prea mica si proasta ca sa ii spun sa se opreasca. De atunci de cate ori am mai intrat le stomatolog, cu sinceritate spuneam ca nu imi face nimic fara anestezie, si am ramas ferm pe pozitie chiar daca stomatologul mi-a spus ca nu e cazul. In unele cazuri chiar am vazut pe bon costul amesteziei separat.

    So…chiar am crezut ca in locul metodei cu spray-ul o fi aparut altceva:) :) :) mai relaxant.

    Raspunde
  10. corina 17 Aug 2013 @ 11:51

    @crina – tu ai scris oarecum intuitiv (era sa scriu: instinctiv :-P ) ceea ce ai scris, dar afirmatia ta m-a facut sa ma documentez si..da! intr-adevar, exista tehnologia Waterlaser pentru tratat carii fara polizor, extractii fara anestezie, interventii in paradontoze, implanturi, tratamente pe canal etc., dar si cosmetica dentara. Nu exista contraindicatii, riscul de infectii este 0, procedurile dureaza de doua ori mai putin, sunt nedureroase si non-invazive, dar si mai…scumpe, bineinteles. In Romania procedura este de data recenta si sunt putini practicieni.

    @criserb – oricum, cred ca voi v-ati apropiat ca pret de tehnologia cu laser. ati cautat cel mai scump stomatolog de pe piata :-P ?!

    Raspunde
  11. Sabina 19 Aug 2013 @ 19:05

    420? Frateee. Eu am dat 400 pe doua si e totul bine :) Eu am fost libera si vineri si am plecat la munte. oricum cand sunt libera si o zi macar plec in parc stau pe paturica si ma bucur de natura. Ies din casa orice ar fi :)

    Raspunde
  12. Cristi 20 Aug 2013 @ 16:48

    eu am plecat din Bucuresti pana la aer curat :)

    Raspunde
  13. Andreea 21 Aug 2013 @ 15:33

    Chiar a cam fost o zi pierduta :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)