Sari la conținut

The Autobahn

the-autobahn

Am gasit la zoso un post foarte interesant despre Autobahn, mai bine zis un documentar care m-a tinut lipit de calculator 40 de minute. N-am putut rata nici o parte din el.

E uimitor ce au putut face nemtii incepand cu 1933, cand s-au apucat de facut drumuri. Azi, sau mai bine zis in 2005 aveau peste 12.000 km de autobahn. Probabil ca in ultimii 5 ani nu au stat pe loc si au mai construit.

Autobahn-ul este autostrada pe care Matizul ce-l aveam a atins viteza de 162km/h. Mai mult chiar nu putea. Ideea e ca nu se simtea, drumul ala e pur si simplu perfect. Ulterior l-am dus si pe Fortos acolo, el atingand linistit viteze de peste 200km/h (cand Dana nu era atenta) si nu eram cu nimic mai special decat ceilalti participanti la trafic.

Pe autobahn se circula cum nu se circula niciunde altundeva in lumea asta. Este soseaua pe care nu exista limita de viteza. Normal, mai sunt exceptii, atunci cand e aglomerata sau conditiile meteo nu permit, dar in general nu sunt limite.

Dintre legile pe care as vrea sa le retineti este ca pe autobahn "flash-urile" sunt interzise. Nu ai voie sa ii dai flash-uri celui din fata chiar daca se deplaseaza foarte incet. Poti sa faci puscarie pentru asa ceva. E recomandat sa-ti semnalizezi intentia de a-l depasi prin folosirea semnalizarii stanga.

Mai multe lucruri interesante vedeti in documentarul de mai jos. Zilele viitoare am sa va pun si niste poze de pe autobahn, stiu ca am facut destul de multe la un moment dat dar, tre’ sa le caut.

Mai multe lucruri interesante despre autobahn gasiti pe wikipedia, asta in cazul in care v-am starnit putin curiozitatea.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)