Sari la conținut

Tot Banatu-i fruncea?

Situaţie fără precedent la Timişoara. O tânără de 33 de ani, imobilizată într-un scaun cu rotile, nu a fost lăsată să intre în Clubul Heaven pe motiv că ar crea disconfort clienţilor aflaţi în local.

Situaţie fără precedent la Timişoara. O tânără de 33 de ani, imobilizată într-un scaun cu rotile, nu a fost lăsată să intre în Clubul Heaven pe motiv că ar crea disconfort clienţilor aflaţi în local.

“Bodyguardul s-a uitat la mine, m-a scanat parcă. S-a adresat apoi soţului meu, care mă ajută să mă deplasez. I-a spus că el şi prietena mea pot intra, dar eu nu am ce căuta acolo pentru că sunt în scaun cu rotile. Degeaba le-am explicat celor de la intrare că nu este normal ceea ce fac. Nu am dungă roşie în buletin, nu trag lumea de păr şi nici nu fac scandal. Voiam doar să văd clubul, să beau un suc. M-a deranjat atitudinea lor faţă de mine”, spune Lavinia Rausch.

[sursa]

Imi este peste puterea mea de intelegere cum un om i-a putut spune asa ceva unei persoane intr-un scaun cu rotile. Pe langa faptul ca oricum are o viata atat de grea, de noi ceilalti nici nu ne-o imaginam, sa o mai faci sa se simta si prost mi se pare strigator la cer.

Eu pentru asta, daca as avea autoritatea, as inchide Clubul Haven din Timisoara. L-as inchide pentru ca angajatii lui gandesc mai putin decat o musca. Auzi ma, s-au uitat la ea si i-au zis sotului, pai daca tot esti nesimtit, macar ai curajul si spune-i persoanei in fata ca nu are voie sa intre in club ca e handicapata. Daca e in scaun cu rotile nu inseamna ca nu gandeste si ca nu poate vorbi.

Voi aia de nu i-ati dat drumul, va poate trece macar o secunda prin cap ca e posibil sa ajungeti si voi intr-o zi la fel ca femeia careia i-ati inchis usa in fata? Va imaginati cum ar fi sa va fie luat dreptrul de a intra intr-un local? Cretini mai sunteti…

Iar localul… e un local caruia nu merita sa-i treceti pragul. Un local care nu stie sa-si respecte clientii cu handicap, nu merita sa existe intr-o regiune “de frunce” asa cum se pretinde Banatul.

Mi-ar placea maxim sa fiti dati in judecata, sa fiti inchisi si eventual sa platiti daune consistente pentru prostia voastra….

Daca suntei impotiva unor astfel de manifestari rasiste, dati un like paginii “Spune NU discriminarii – boicotati Clubul “Heaven” din Timisoara” de pe FB, care vad ca isi creste numarul de fani ora de ora.

P.S. A mai scris si Denisuca pe subiect, daca sunteti curiosi.

Spune NU discriminarii – boicotati Clubul “Heaven” din Timisoara

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
16 comentarii
  1. Copila blonda 22 Jun 2011 @ 21:17

    hm, cred ca politica acestori cluburi spune ca isi rezerva dreptul de a-si selecta clientela.

    Raspunde
  2. Iulian 22 Jun 2011 @ 21:23

    Isi rezerva dreptul, inseamna si ca suporta consecintele.

    Raspunde
  3. criserb 22 Jun 2011 @ 22:03

    @Copila blonda – pe baza acestor criterii? Da ce avea saraca fata, era sperietoarea ce le strica seara clientilor?

    Eu prin “ne rezervam dreptul de a ne alege clientii” inteleg sa interzica accesul in club persoanelor sub influenta alcolului, celor care sunt predispusi la scandal… nu unei persoane cu handicap…

    Raspunde
  4. Copila blonda 23 Jun 2011 @ 02:43

    dreptul asta inseamna ce vrea fiecare sa insemne. Eu am patit sa nu ma lase intr-un club.

    Raspunde
  5. criserb 23 Jun 2011 @ 08:20

    Copila blonda – eh, si eu am patit d’astea dar pe motiv ca nu eram imbracat corespunzator. Eram imbracat sport si deh in clubul respectiv era tinuta obligatorie. Am patit asta chiar de mai multe ori, dar sa zicem ca asta pot intelege desi…

    Raspunde
  6. roli 23 Jun 2011 @ 08:24

    te-ai gandit ca undeva unde nu e amenajat ptr. persoane cu anumite dizabilitati mai rau le poti face ?

    Raspunde
  7. criserb 23 Jun 2011 @ 08:40

    @roli – daca nu e amenajat locul pentru astfel de persoane sa le spuna de la bun inceput iar daca totusi vor sa intre sa o faca pe proprie raspundere, nu sa li se spuna ca creaza “disconfort clientii”.

    In plus, dupa ce am vazut aseara la TV, se pare ca respectivul club chiar era amenajat pentru persoane cu dizabilitati, dar capetele patrate de la intrare nu stiau asta…

    Raspunde
  8. pitikut 23 Jun 2011 @ 10:37

    @Copila blonda in orice club poate intra oricine si trebuie sa i se permita accesul oricarei persoane atat timp ca e un local public, exceptie facand cele cu circuit inchis.In rest chestia cu: conducerea localului are dreptul de a-si selecta clientela este un mare bullshit.

    Raspunde
  9. hrry 23 Jun 2011 @ 14:13

    @pitikut: asta de unde ai mai scos-o ? bineinteles ca au dreptul sa-si selecteze clientela. my house, my rules. criteriile le stabilesc ei.
    e o chestie internationala.
    incearca sa treci de bouncer intr-un club mai cat de cat din Viena, Londra… daca esti imbracat in adidasi sau baut.
    you will be surprized

    problematic este daca selectia e facuta pe baza unor criterii rasiale, etnice sau ca in cazul din Timisoara.

    Raspunde
  10. Cristian 23 Jun 2011 @ 17:45

    Manifestari rasiste?! Eu nu văd nimic legat de rasă aici.

    Raspunde
  11. simona 23 Jun 2011 @ 20:05

    Clar ca nu ar trebui sa existe astfel de discriminare privitor la intrarea intr-un club!! Dupa ce ca biata fata suferea de acea infirmitate care ii creeaza clar o mare suferinta, chiar dc s-a adaptat la ea, sa i se rapeasca si fericirea de a intra intr-un club e total inuman!! Niste imputiti aia care n-au lasat-o sa intre, ca vorba ceea doar nu reprezenta un pericol pt restu’ clientilor!! Pe toti dementii si nesimtitii si pitipoancele le lasa sa intre, in schimb se ia de o persoana care nu are nici o vina ca e in scaun cu rotile. Dar na, dc n-avea tatele si cracii la vedere nu prezenta nici un interes pt club intr-adevar!Niste dobitoci!

    Raspunde
  12. Alina 24 Jun 2011 @ 13:43

    nu vreau sa jignesc persoanele cu handicap, insa mie toata poveste [inclusiv mediatiazarea ei] mi se pare un pic premeditata [am inteles ca doamna respectiva a dat clubul in judecata]. “am venit sa beau in suc”… cred ca este foarte potrivit un club de noapte cu muzica tare si oameni care danseaza sa mergi sa bei un suc intr-un scaun cu rotile. eu cred ca indiferent de partea cu handicapul, majoritatea dintre noi alegem locuri care ni se potrivesc ca si abilitati/status social, etc.

    Raspunde
  13. Iulia 24 Jun 2011 @ 18:20

    Socant!

    Ce club de rahat…si ce maimute au la usa. Sper sa-l închida!

    Raspunde
  14. anatati 27 Jun 2011 @ 00:30

    Doamna Rausch UITĂ să menţioneze că A MAI FOST ÎN TRECUT pe Heaven şi a fost ajutată de proprietarul clubului personal şi de către un alt bodyguard să intre.
    În rest, da, bodyguardul ce nu a lăsat-o să intre acum e un cretin.

    Raspunde
  15. Lillo 27 Jun 2011 @ 12:52

    din pacate cea mai durereroasa lupta pt o persoana cu dizabilitati, nu e handicapul de care sufera – ci “handicapul” pe care semenii i-l atribuie cu atata usurinta, handicapul din sufletul unui om e mai crunt………..

    Raspunde
  16. Fanne 29 Jun 2011 @ 04:19

    Mie mi-a fost interzis accesul intr-un club din Constanta pe motiv ca aveam palma bandajata. Deci nu aveam mana in gips, doar palma.
    Acelasi club.. de data asta un prieten avea doua degete bandajate (isi taiase baiatu` degetele si le avea bandajate). I s-a spus ca nu este imbracat corespunzator, desi nu era adevarat. El intreaba: “- Dar astia cum intra? Sunt imbracati ca mine.”, moment in care i s-a parut unui bodyguard ca este luat peste picior si i-a “aplicat” spray lacrimogen. Desi tipul avea relatii la politie i s-a spus ca nu rezolva nimic.. cel mult o amenda. So.. anything is possible!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)