Sari la conținut

Cateva cuvinte despre targul de chirii

Pentru ca este perioada in care tot studentul isi cauta o chirie mai buna, sau mai noua, cei de la imobiliare.ro au pornit Targul de Chirii. Un site foarte misto unde am vazut ca sunt chirii in Bucuresti cu un pret de pornire de 500 lei. Sincer, nu ma gandeam ca se poate gasi o chirie in Bucuresti la banii astia. Si nu ma refer la o camera intr-un apartament de x camere, ma refer la o intreaga garsoniera micuta. Un lucru bun pentru studentii care vin in aceasta perioada in Bucuresti. Imi aduc aminte de anii trecuti cand nu era posibil sa-ti iei un locusor la un asemenea pret. Nu mai stiu cu cat am inceput eu, dar parca undeva la 100 de euro/persoana in conditiile in care imparteam un apartament de doua camere cu inca doi prieteni. Acum, daca ne uitam pe harta de mai jos, se vede destul de usor unde sunt chiriile mai mari si unde sunt mai mici. Ne putem orienta destul de usor spre o zona mai ieftina. targul-de-chirii Este adevarat, cand cautam o chirie intr-un loc central, pretul creste, dar un student nu tre’ sa stea chiar pe Unirii, cel putin eu asa vad lucrurile. Ca o concluzie, pe Targul de Chirii se gasesc apartamente de inchiriat pentru toate gusturile si pentru cele mai mari orase din tara, respectiv Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Timisoara si Iasi. In plus, folosind filtrele pe care le puteti aplica ,o sa va orientati mai bine spre zona pentru care aveti voi bugetul alocat. Nu are rost sa va uitati in Primaverii daca bugetul vostru este de 200 euro. targul-de-chirii1 Imi place. Imi place ceea ce au facut cei de la imobiliare, pentru ca este usor de folosit si foarte intuitiv. Nu trebuie sa te scarpini cu doua maini ca sa gasesti ceea ce ai nevoie. Cautand si eu o chirie in zona mea, imi dau seama ca inca am facut o afacere buna. Daca maine ma gandesc sa imi inchiriez apartamentul o sa iau mult mai mult decat rata pe care o am de platit la apartament, chiar o sa raman cu o suma frumusica in buzunar, ceea ce ma bucura. Inca n-am totusi de gand asa ceva, dar pe viitor nu se stie. targul-de-chirii2 So, in caz ca sunteti in mutari, va mutati (sau va trimiteti copiii) intr-un oras univesitar, Targul de Chirii este un loc in care va puteti gasi ceea ce cautati. Pentru ca sa evitam intrebarile de genul “Unde este organizat targul?” va spun de pe acum ca targul se desfasoara doar online, si este “deschis” intre 9 si 15 septembrie, deci nu mai dureaza mult ;) Multa bafta si sa-mi ziceti si mie daca ati gasit ceea ce cautati.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Bianca 11 Sep 2013 @ 11:39

    Multumesc pentru pont. In urma postului mi-am gasit chirie, am gasit exact ceea ce cautam de 2 saptamani si pana acum n-am avut noroc.

    Multa bafta in ceea ce faci si multumesc inca o data!

    Raspunde
  2. criserb 11 Sep 2013 @ 11:56

    @Bianca – sa cresti mare ;)

    Raspunde
  3. Cristi 11 Sep 2013 @ 14:48

    Felicitari pentru reclama mascata catre imobiliare.ro, de ce ai postat o poza cu chirii de 300euro pt 2 camere si nu ai postat poza cu acea chirie de 500 de lei? , care de fapt e o garsoniera confort 3 de 18mp (cat un garaj) si cel mai probabil in ferentari, berceni.
    Informeaza totusi ca pe acel site 99% sunt anunturi ale agentiilor imobiliare, care percep comision .
    In concluzie acest targ nu exista si de fapt e o strategie de marketing a respectivului site sa isi creasca vizitele iar tu nu faci decat sa informezi clientii gresit !

    Felicitari inca o data !!!!

    Raspunde
  4. criserb 11 Sep 2013 @ 15:15

    @Cristi – de ce vrei tu sa fii Gica Contra? :) Am pus link catre cel de 500 lei, vezi in post. Acum, ca la momentul la care citesti tu acest post, respectiva garsoniera nu mai exista inseamna ca s-a dat. Cat despre zone, nu cred ca ai cum sa gasesti o garsoniera cu 500 lei pe Unirii, este vorba si de bugetul fiecaruia. Ideea este ca preturile au scazut. Si apropo, unde este reclama mascata, nu este oare taguit acest post ca si “publicitate”?

    Raspunde
  5. Nobel 13 Sep 2013 @ 00:10

    @Cristi: Ca un om care am locuit multi ani in chirie in mai multe orase ale tarii, iti spun ca uneori e mai bine sa inchiriezi prin agentie imobiliara, gasesti mai multi agenti imobiliari cu care sa poti purta o discutie rationala decat gasesti proprietari.

    Sunt oameni care nu pricep ca atata tmp cat tu locuiesti in chirie ei n-au ce cauta acolo in apartament, oameni care iti inchiriaza un apartament gol dar vor o cheie de la yala, etc. Am intalnit oameni care mi-au cerut 6 chirii in avans. Am intalnit pe unul care inchiria 4 camere dar doua erau incuiate ca erau ocupate cu mobila lui ascunsa. Fel de fel de caractere, de oameni saraci duhul …

    E misto aplicatia, pacat ca o mare parte din anunturile de acolo “au expirat” astfel incat agentia poate sa te aghete pentru o alta chirie mai mare.

    Raspunde
  6. Adina 7 Aug 2015 @ 14:35

    O aplicatie foarte buna si este de ajutor atunci cand trebuie sa gasesti o locuinta cu chirie cat mai repede.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)