Sari la conținut

Trimmer electric pentru gazon. Makita sau altceva?

Mașină de tuns am. Este electrică și sunt mulțumit de ea. Am să vă povestesc de ea cu prima ocazie.

Acum însă vreau să-mi iau un trimmer (sau motocoasă electrică – oare este vreo deosebire între ele?) și din ce m-am uitat am zis cumva că ăsta este o alegere bună. Cel puțin așa cred în acest moment.

res_0e0441ef5950045cdfaab3ab62a72d96_full

Am nevoie de el pentru marginile gazonului, în zonele de lângă gard, pe lângă pomi, și alte zone în care mașina de tuns nu ajunge.

Sunt pe net zeci de modele, m-am oprit la ăsta pentru brand, mai am chestii de la Makita și nu m-au dezamăgit niciuna, și pentru preț. Are un preț decent.

Am găsit motocoase electrice și la 80 lei, dar sunt convins că la banii ăia… se strică în 2 zile. Dacă am noroc să meargă două zile.

Totuși, înainte să o iau, vă întreb și pe voi, care aveți așa ceva, sau poate un alt model de care sunteți încântați, ce mi-ați recomanda.

Nu vreau pe benzină, e complicat cu amestecatul benzinei și uleiului, vreau ceva care să nu-mi dea bătăi de cap. Cum v-am zis, am și mașină de tuns tot electrică, deci cu cablul mă obișnuiesc.

P.S. Dana, nu mă supăr nici dacă îl primesc cadou de Paște :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. culaie 28 Apr 2016 @ 13:40

    Orice marca, dar sa fie minim 1000W. La 400 W e mai mult o fofeaza.
    Eu am un Grunman de 1000W si merge brici si in iarba salbatica din curte. Vecinul are una de 800W si se chinuieste.
    Pentru margini de gazon sau finisaje la borduri, ziduri, arbusti, nu merita sa iei un brand.

    Raspunde
  2. criserb 28 Apr 2016 @ 14:08

    @culaie – păi nu am nevoie pentru iarbă/buruieni, am nevoie doar pentru gazon, pentru finisaje. Aș lua și una noname, dar n-aș vrea să cedeze în două zile, de aia ma gândeam totuși la un brand.

    Raspunde
  3. culaie 28 Apr 2016 @ 14:37

    Atunci ia una peste 1000W. Cam 1.3 CP. Daca gazonul e curat, des si firul de iarba e prea mare (20 cm), un trimmer de 800 “gafaie”. Plus ca esti limitat la grosimea firului. In perioade ploioase nu poti tunde gazonul si creste.
    Poti lua un brand, totusi 400 e mic. Vorbesc din experienta. In plus intreaba daca poti pune fir cu profil patrat. Asta taie mult mai usor iarba si se rupe mai greu cand atinge baorduri, garduri, arbusti.

    Raspunde
  4. criserb 28 Apr 2016 @ 15:13

    @culaie – merci de sfat, asta cu firul nu o știam.

    Raspunde
  5. culaie 28 Apr 2016 @ 21:20

    Am uitat un amanunt: intreaba daca se gasesc capete de schimb. Adica tot ansamblul ala care tine si elibereaza firul. De regula astea sunt consumabile si costa cam de la 15 lei in sus. Si se uzeaza, incep sa patineze etc. Daca nu se gasesc sau sunt scumpe sau doar pe comanda nu e bine.

    Raspunde
  6. Stefan 10 May 2019 @ 12:18

    Salut.

    Ti-ai mai luat acest model de trimmer? Doresc sa imi iau si eu unul exact pentru ce ai avut si tu nevoie. Daca nu, imi poti recomanda ce ti-ai cumparat?

    Multumesc.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)