Sari la conținut

Tu parchezi acolo unde scrie "NU parca!"?

In vecinatatea sediului unde imi desfasor eu activitatea e curtea unui om, care are in permanenta poarta blocata. La doua zile iese cu scandal pentru ca unul (de fiecare data altul) parcheaza in fata portii lui, iar el vrea sa plece.

Problema e de ceva timp, de cativa ani. Omul ala e plin de spume. Pe deoparte il inteleg, dupa ani de zile s-a saturat si omul sa depinda de cineva sa iasa din propria lui curte.

Acum vreo luna si-a scris pe poarta, destul de mare zic eu, un mesaj prin care roaga lumea sa nu mai parcheze acolo.

IMG_20120820_175000

V-am zis, eu il inteleg, are casa langa o cladire de birouri iar poarta lui este in permanenta blocata. De ani de zile.

L-am vazut pe om vorbind civilizat cu cei care ii blocau poarta, l-am vazut urland, l-am vazut dand cu pumnii in masini, l-am vazut in toate starile.

Zilele trecute am iesit intamplator din firma si am vazut o alta masina parcata acolo. Avea geamul scris cu markerul, nu ai parcat bine!

IMG_20120820_173637

Iar pe parbriz era scris, ai parcat prost, nu putem trece pe trotuar.

IMG_20120820_173643

Cam asa era parcata masina fata de poarta omului.

IMG_20120820_173657

Si acum va intreb, are omul cu poarta dreptate? A facut bine ca i-a lasat un mesaj permanent pe geamul masinii si pe parbriz?

O sa ziceti ca nu, asa cum zic si eu, dar atunci va intreb, care e solutia pentru omul cu poarta. Cum poate sa iasa si el linistit din curte, atunci cand vrea el?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
22 comentarii
  1. william 22 Aug 2012 @ 14:59

    eu ti-as sparge tot ce prind la masina aia ! si dupa vreo 10 masini, va mutati si de la locul de munca :))

    Raspunde
  2. TyT 22 Aug 2012 @ 15:02

    Normal ca omul are dreptate ! Eu de obicei cand chiar nu gasesc un loc de parcare, si trebuie neaparat sa parchez pentru maxim 10 minute, las sub stergatoare numarul meu de telefon cu scuzele de rigoare !

    Raspunde
  3. william 22 Aug 2012 @ 15:04

    exact tyt, dar nu zi de zi … la noi in oras, cand mergi la fisc, nu ai unde parca; parcarea fiscului e plina; noroc ca e si lata; si parcam pe mijloc, in coloane, dea lungu parcarii; si am rezolvat problema; dar nu blocam poarta omului

    Raspunde
  4. Iulian 22 Aug 2012 @ 15:12

    Sincer nu vad solutii pentru el, poate doar o pancarta dintraia de pus in strada, sau un triunghi ceva.

    In schimb, nu am simtit niciodata nevoie de a ma trezit cu rotile desumflate sau masina zgariata asa ca nu am parcat in porti, pe trotuar, la colt de intersectie, sau la marginea unei parcari. Prefer chiar sa duc masina mai departe sau chiar acasa si sa revin pe jos. Masina e din bani munciti de mine si nu sunt de acord sa ofer pe tava sansa cuiva de a o deteriora in orice fel. Cand parchez cum e Passatul ala argintiu in poza 2 de exemplu las mereu o hartiuta in bord cu scuzele de rigoare si numarul de telefon in caz ca incurc in vreun fel.

    Raspunde
  5. Alex 22 Aug 2012 @ 15:13

    Tinand cont ca este ilegal sa parchezi blocand accesul cuiva, ar trebui sa sune la politie.

    Raspunde
  6. Alexandru Savu 22 Aug 2012 @ 15:32

    Șoferul este clar cocalar/piți fapt dovedit nu numai de parcarea tâmpită în ciuda “mesajelor” subliminale de pe poartă ci și de prezența celor 2 capete de centură fake pe care le are în în mașină.

    Iar proprietarul casei ar putea să pună foarte frumos 2 stâlpi legați cu un lanț sau un T bine plasat aî să poată ieși cu mașina.

    Raspunde
  7. Alex 22 Aug 2012 @ 15:36

    Politia nu face nimic, scrisul cu marker permanent e foarte bun, data viitoare sa se uite maimutele pe unde parcheaza. Intre timp sa dea bani sa castige si spalatorii cate ceva, ca doar e criza.
    Am auzit insa ca scrisul cu marker pe vopsea ar fi si mai interesant … iese doar cu revopsire

    Raspunde
  8. Iulia 22 Aug 2012 @ 15:49

    Nu stiu daca sunt, iar daca nu de ce nu sunt semnale la locurile astea. Ìn multe tari unde sunt zone din astea de intrare/iesire garaj comun, privat etc au semnale de la primarie cu nr. lui fiecare, înregistrate si daca parcheaza cineva acolo suni si vin si îi iau masina curajosului+amenda.
    Ar trebui sa faca si la noi asa si sa vezi cum nu mai parcheaza unde le vin lor. Nici nu s-ar m ai gândi, ar trece direct de locul ala.

    Raspunde
  9. octavian 22 Aug 2012 @ 15:58

    NU e legal sa iti pui T-uri, lanturi, etc…

    Raspunde
  10. Andy 22 Aug 2012 @ 16:11

    Legal nu e corect ce a facut cel cu poarta blocata pentru ca se cheama distrugere de proprietate, dar tipul cu Passatul si-o merita :) A parcat la mai putin de 2m de poarta unde se vede clar mesajul. Daca e atat de nesimtit incat sa ignore mesajul, si-o merita.

    Raspunde
  11. Cosmin 22 Aug 2012 @ 16:40

    Dintr-una din pozele de mai sus nu pot sa remarc cocalarul clasic care-si pune capatul de centura( in cazul de fata) sau centura prin spatele scaunului. Urasc maxim tipul asta de persoane. Mereu cand am ocazia sa discut cu un specimen din asta ii explic ce face centura, ce face airbag-ul si ca si in oras poti sa zbori prin parbriz daca n-ai centura. Sub 1% inteleg riscul si se conformeaza, restul explicandu-mi ca ei merg bine si atent.
    Referitor la subiect, respectivul isi merita inscrisurile pe geamuri cu varf si indesat.

    Raspunde
  12. Nic 22 Aug 2012 @ 18:03

    1. Nu se poate suna la o firma care vine si ridica masinile? Asa se procedeaza in strainatate daca cineva blocheaza “drive way-ul”
    2. Nu stiu daca este legal dar as instala un sistem precum cel de aici: http://www.manutan.fr/poteau-bloc-parking_MDL652-25.html sau si mai bine daca stiti cum au pe la centrale de inchiriat masini , poti intra dar ca sa iesi te lovesti de niste tepi, in acest caz proprietarul ar avea in casa controlul asupra acestui device…

    Raspunde
  13. criserb 22 Aug 2012 @ 18:10

    @Nic – e ilegal sa iti montezi acei stalpi in Bucuresti… cat despre firma care sa ridice masini, e cam imposibil sa sune, ar trebui sa sune non-stop, pentru ca acolo non-stop parcheaza cineva… e cam complicata situatia :)

    Raspunde
  14. Crox 22 Aug 2012 @ 18:57

    Daca montarea acelor stalpi reprezinta contraventie, banuiesc ca exista si o amenda lunara, anuala pentru asa ceva. Ma intreb oare cat costa.
    Marker-ul se ia cu diverse substante care se gasesc la bricostore sau praktiker – omul care a parcat prost in fata portii altui om pare un om practic, sigur se descurca el cu marker-ul ala.

    Exista totusi solutia de a-si cumpara o motocicleta veche pe care sa o parcheze chiar el in fata propriei porti. Culmea ar fi sa-l amendeze politia pentru parcarea in fata portii :) Probabil un mesaj cu marker-ul pe rezervorul motocicletei chiar l-ar ajuta atunci.

    Raspunde
  15. Tomkat 22 Aug 2012 @ 19:03

    Si care eproblema daca suna nonstop?bucuria firmei de ridicari……oameni buni nu va inteleg…….parca tindeti sa intelegeti si pe aia de parcheaza asa…..nu ai voie nu parchezi si cu asta basta!

    Raspunde
  16. Nic 22 Aug 2012 @ 19:32

    @criserb nu trebuie sa sune non stop, doar atunci cand vrea sa parcheze masina inauntru si sa iasa din curte sau garaj

    Raspunde
  17. criserb 22 Aug 2012 @ 23:51

    @Tomkat & @Nic – pai ia ganditi-va ca vreti sa plecati undeva, in acest moment. Si nu puteti sa iesiti pe poarta ca e unul parcat acolo. Sunati sa vina cineva sa-i ridice masina. Asteptati 30-60 minute, vine, o ridica dupa care puteti pleca.

    Acum ganditi-va ca tre’ sa faceti asta cam de fiecare data cand vreti sa plecati de acasa :)

    Credeti ca e ok si ca aveti timpul necesar? Si nervii? :)

    Raspunde
  18. Alex 22 Aug 2012 @ 23:53

    am vazut si eu azi poarta.
    cladirea de birouri nu are si parcare subterana?

    Raspunde
  19. criserb 22 Aug 2012 @ 23:55

    @Alex – are. Dar nu angajatii parcheaza acolo ci tot felul de oameni care vin in vizita sau cu treaba. Curierii si ma rog, persoanele care nu stiu despre ce e vorba. Noi cei din cladire stim, nu parcheaza nimeni acolo dar sunt altii :)

    Raspunde
  20. Alex 22 Aug 2012 @ 23:57

    ma gandeam ca angajatii sunt multi si cei “in vizita” sunt putini si ar trebui sa aibe loc. oricum… se gasesc locuri in zona daca fac efortul sa mearga 1-2 strazi mai incolo…

    Raspunde
  21. raul 23 Aug 2012 @ 10:56

    sa parcheze unul dintre voi acolo si cand vrea sa plece sa coborati sa mutati masina, apoi o bagati la loc :))

    Raspunde
  22. Octavian4 1 Oct 2014 @ 16:57

    Textul pe geam si parbriz e posibil sa nu fie scris de cel care sta in acea curte. Oricum, NU as proceda asa, pentru ca si eu mai parchez in fata portii mele si ar fi posibila o razbunare.
    Patesc aceeasi problema si eu acasa. Zilnic trebuie sa parcheze cineva in poarta. Problema e ca 2 din 10 lasa numarul de telefon, chiar si asa, strada e cu sens unic si daca ma opresc blochez toata strada si incepe halimaiul (injuraturi si claxoane).
    Chestia asta cu parcatul la un metru de locul unde ai treaba n-o inteleg. Romanii sunt puturosi rau, nu cumva sa oboseasca si la hypermarket, trebuie sa parcheze langa usa, chiar pe locurile rezervate pentru persoanele cu handicap. E greu sa mearga 20-30 de m pe jos.
    SUNTEM EXTRAORDINARI – De aceea ni s-a dus vestea! SA PARCAM IN SIGURANTA!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)