Sari la conținut

Tunelul Dragostei din Romania, Caransebeș + coordonate

De 1 mai v-am povestit că am dat o tură mai amplă prin țară. Am fost să vedem și noi cascada Bigăr și în drum spre ea Dana mi-a povestit despre Tunelul Dragostei de lângă Caransebeș. Îmi spunea că este la fel de frumos ca cel din Ucraina.

Cum am auzit eu de o noutate pe care aș putea să o pozez repede am zis da. Dar cum eram pe drumuri ne-a fost destul de greu să-l găsim cu adevărat. Am citit la Florin pe blog (Florin este cel care l-a descoperit) despre el, ne-am făcut o idee despre unde ar putea fi și totuși nu l-am găsit.

Pentru că era desul de târziu am plecat spre Petroșani cu gândul să-l fotografiem data viitoare când trecem prin zona.

Ajunși acasă m-am uitat și mai mult pe net și începusem să-mi fac niște idei mai clare despre locul în care se află. Am deschis google maps și toate au devenit mai clare. Știam că se află undeva pe DN68, între Hațeg și Caransebeș, mai exact între localitățile Ghimboca și Obreja, așa citisem la Florin pe blog.

Apoi mai știam că se află undeva pe partea stângă cum mergeam dinspre Ghimboca spre Obreja, dar ne-a fost greu să găsim drumul care ajungea la el. Cu google maps în față ne-a fost destul de ușor pentru că acolo tunelul ce-l fac copacii deasupra liniei se vede cu ochiul liber.

tunelul-dragostei-romania-caransebes-coordonateClick aici pentru link-ul google maps al capturii de mai sus.

Mai exact coordonatele exacte sunt: 45.481668, 22.281268.

După ce am aflat aceste coordonate ne-a fost mult mai ușor să ajungem să vedem tunelul, chiar dacă pentru asta a trebuit să facem un mare ocol spre București.

Din păcate vremea nu era pentru poze, ploua (o ploaie măruntă și enervantă) și bătea vântul, dar am reușit să fac pozele de mai jos, așa cum am putut, cu obiectivul plin de stropi.

DSC_1619

DSC_1614

DSC_1606

DSC_1605

DSC_1620

Trebuie să mergeți pe drumul marcat cu roșu în poza de mai jos.

tunelul-dragostei-romania-caransebes-coordonate1

Știu că pe calculator pare ușor de găsit, dar la fața loculului nu este chiar așa, mai ales dacă anotimpul diferă. Noi am prins totul verde și nici urmă de drumul bătătorit de pe google maps.

Așa arată pe google maps:

tunelul-dragostei-romania-caransebes-coordonate2

Așa arata când am fost noi.

DSC_1639

DSC_1640

DSC_1641

DSC_1643

Practic, că să nu fie nicio confuzie, pe câmp trebuie să intrați la aceste coordonate. 45.484053, 22.277734.

Acum ce să vă mai zic, sper că am fost cât de clar se poate. Am încercat să fiu așa pentru că numai eu știu cât m-am învârtit pe acolo pentru a ajunge la frumosul tunel.

Sper să mai am drum pe acolo și când vremea o să fie mai bună, eventual pentru a surprinde un apus acolo.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. rares 14 May 2014 @ 14:23

    Multumim!! de-asta intru eu pe blogul tau, pentru articole de genu asta!!

    Raspunde
  2. criserb 14 May 2014 @ 14:24

    @rares – merci. Din păcate nu mă plimb așa de des să pot să scriu zilnic d’astea :)

    Raspunde
  3. florin avramescu 12 Jun 2014 @ 11:31

    Buna Cristi

    Ma bucur ca ai ajuns in zona.Bineinteles ai vazut cu ochii tai ca tunelul este asa cum am spus,nu este atat de impresionant ca si cel din Ucraina,dar cu un zoom il scoti :)
    Am fost saptamana trecuta si s-a mai acoperit.Eu cele mai reusite poze le-am facut in Septembrie-Octombrie.

    Zi frumoasa iti doresc !

    Florin

    Raspunde
  4. criserb 12 Jun 2014 @ 11:37

    @florin avramescu – Este chiar ok, partea prostă este că eu am prins o vreme urâtă, dar am să mai merg pe acolo și poate am să am noroc de o vreme mai bună. Merci de pont, am să văd dacă pot să ajung în toamnă, sunt convins că atunci culorile sunt mult mai mișto.

    Zi frumoasă și ție și merci de pont ;)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)