Sari la conținut

Turnarea elevației

Astăzi toate au mers ok și oamenii au finalizat realizarea cofrajelor, iar la final au putut să și toarne.

Eu am ajuns pe la jumătatea turnării, așa că nu am poze la la început.

După 3 zile de la începutul lucrărilor am ajuns la ceea ce se vede mai sus.

Mâine dacă vremea ține cu noi o să decofrăm interiorul, o să instalăm țevile de trecere prin fundație și o să realizăm umplutura, izolarea și o să punem plasele de fier, pentru a fi pregătiți de turnarea plăcii.

Am fost încântat de oamenii mei când cei care au venit la turnare i-au lăudat pentru modul în care au realizat cofrajul. Nu mă pricep la asta, n-am înțeles de ce i-a laudat, dar și eu din ce am putut să văd până acum sunt încântat de felul în care se lucrează.

Se pare că există și constructori ok, nu doar oamenii de care eram sfătuit să mă feresc.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
 1. SIP 12 Jun 2015 @ 07:34

  BRAVO baieti, bravo tata!

  Raspunde
 2. alina S 12 Jun 2015 @ 08:10

  Au vibrat betonul? nu se vede din poze… E mai importanta partea asta ca frumusetea cofrajului… Cand toarna placa alege si tu mai spre seara daca e tot asa cald, nu e in regula turnatul in plina bataie a soarelui. Neudat si nevibrat o sa ai niste crapaturi si segregari de toata frumusetea….

  Raspunde
 3. kendo 12 Jun 2015 @ 12:44

  Sa ai grija la tasarea pamantului in elevatie sa se faca cum trebuie. Adica in straturi de 15-20 cm de pamant, pentru a nu aparea un gol prea mare sub placa.

  Raspunde
 4. Ing 12 Jun 2015 @ 12:54

  Intr-adevar dupa cum specifica si alina S, vibrarea betonului este foarte importanta, daca nu cu, convertizor si lance macar cu o vergea si apoi batut cofrajul cu ciocanele de la un capat la celalalt. Din pacate, in dorinta de a vedea cat mai repede constructia ridicata, ne grabim, si pe urma mai tarziu tragem ponoasele. In consecinta iti recomand ca daca astazi ai turnat si maine decofrezi, sa nu te apuci imediat de umplutura pt ca atunci cand vei compacta pamantul dintre grinzile turnate, vibratiile produse de utilajul cu care vei compacta se vor transmite in betonul tau care nu si-a atins gradul de maturitate si il va afecta.

  Raspunde
 5. Vali B 13 Jun 2015 @ 13:48

  Merge treaba, bravo! Esti cam cu o saptamana inaintea mea.
  Poti spune cu cine ai turnat betonul, te rog? Si preturile?
  Daca nu aici, in private, pls.

  Multumesc si spor in continuare!

  Raspunde
 6. Crox 13 Jun 2015 @ 22:11

  Planteaza cativa pomi prin jurul casei. Nu e niciodata prea devreme.

  Raspunde
 7. Mihai 15 Jun 2015 @ 15:38

  Sper ca in curand sa demarez si eu proiectul. Spor la treaba!

  Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)