Sari la conținut

Ulei de masline din Grecia

DSC_4073

Cand am fost in Grecia si niste prieteni m-au rugat sa le aduc ulei de masline de acolo, am crezut ca nu sunt sanatosi la cap. Dar, cum imi erau prieteni m-am dus prin munti, am cautat pe acolo ceea ce imi spusesera ei, adica ulei extravirgin prelucrat la rece si le-am luat cativa litri. Vreo 10 :)

Daca tot le-am luat lor, am zis sa-mi iau si mie, sa vad si eu ce este asa special la el, de trebuia sa-l aduc tocmai din Grecia.

L-am folosit pana l-am terminat, la salate si am mai si gatit cu el. Apoi, cand l-am terminat am testat tot felul de uleiuri din magazine si n-am mai gasit nimic care sa semene cat de cat cu cel pe care il luasem din Grecia.

Acum am ajuns si eu ca prietenii mei, cand mai aud ca pleaca cineva in Grecia il rog sa-mi aduca niste ulei. Sunt curios ce parere au ei despre mine, stiind ce parere aveam eu despre cei care ma rugau asta :D

Astazi am avut o surpriza, foarte placuta. Iulian, masterchef-ul de la delicatesa.ro, s-a intors din Grecia si mi-a pus pe birou o cutie de ulei grecesc. Nici nu va puteti imagina ce fericit am fost.

Cei care l-au descoperit (pe ulei, nu pe Iulian) stiu ce diferenta exista intre uleiul adus de la mama lui si cel care se gaseste in comert. Cei care nu l-au descoperit, au tot timpul ;)

10x Iulian!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
21 comentarii
  1. Iulian 1 Jul 2013 @ 12:34

    Sper sa se ridice la inaltimea asteptarilor tale :)

    Raspunde
  2. Ghiocel07 1 Jul 2013 @ 13:25

    Vreau sa incerc si eu. Am cumparat diverse sortimente din tara dar nu-mi place. Pentru prajit am cumparat ulei de palmier…

    Raspunde
  3. dojo 1 Jul 2013 @ 13:32

    Noi luam unul destul de bun si aici, dar e 40 de lei litru. Nu chiar ieftin, cand gatesti exclusiv cu ulei de masline (cum facem noi de peste o juma’ de an). Un prieten a plecat ieri in Grecia, in concediu, are ‘tema’ sa ne aduca vreo 10 litri. Ca e cam la juma’ din pretul pe care-l dam in Romania.

    Raspunde
  4. criserb 1 Jul 2013 @ 15:06

    @Iulian – la cat esti tu de priceput in bucatarie, sunt convins ca mi-ai adus un ulei bun ;)

    @Ghiocel07 – In tara nici nu este prea bun si este si foarte scump fata de ceea ce se gaseste in Grecia. Las’ ca poate dau eu o fuga anul asta si iti aduc mai mult.

    @dojo – da, in Grecia este mai ieftin si mult mai bun. Cel putin din experienta pot sa-ti spun ca noua ne place mult asta grecesc. L-am folosit la orice, pana si la prajit. Am vorbit cu niste greci si ei ne spuneau ca la ei totul se face cu ulei de masline si cartofii prajiti tot in ulei de masline ii fac. Dar, el trebuie sa fie presat la rece, ala este mai ok. In general se cumpara de la tarani, nu de la magazine.

    Raspunde
  5. mady 1 Jul 2013 @ 16:55

    asa este, cel mai bun este direct din Grecia. am o prietena stabilita acolo si care are o plantatie de maslini. face ulei extravirgin (presat la rece) si mereu iau de la ea. pretul pt un bidon de 5 litri este 130 lei. nu cred ca este mult, dar nici nu stiu ce preturi sunt pe la noi, ca nu am cumparat de la magazin niciodata. ea chiar cauta clienti (zona Valea Prahovei), dar asa printre cunostinte (a incercat sa-l bage pe piata, dar cei de la metro i-au cerut o taxa “de raft” foarte mare)

    Raspunde
  6. Alex 1 Jul 2013 @ 21:00

    cele care se gasesc pe la noi se zvonesc ca sunt chiar contrafacute… bleah

    Raspunde
  7. alina 3 Sep 2013 @ 00:45

    asa este uleiul de masline de la greci este cel m-ai bun..locuiesc in grecia de 6 ani..va spun ca de 6 ani numai cu ulei de masline gatesc.o sticla de ulei de masline bun este un pic mai scum eu am noroc ca nu cumpar pt ca sotul meu se ocupa cu asa ceva deci va imaginati ca am ulei si bineinteles pot vinde doar ca nu pot vinde cu kg ci doar cu tonele este ulei rafinat si extra-virgin este de o grosime de nu va puteti imagina.am fost acum cava timp in romania si am cumpart o sticla de ulei de masline pt a gati acasa si am luato pe cea mai scumpa nu are nici o treaba cu cel al grecilor era apa chioara.pot sa zic ca sunt norocoasa ca am venit in tara uleiului de masline

    Raspunde
  8. criserb 3 Sep 2013 @ 00:59

    @alina – imi trimiti si mie vreo 5l? :)

    Raspunde
  9. alina 3 Sep 2013 @ 11:08

    da normal ca iti pot trimite 5l…

    Raspunde
  10. adrian 4 Feb 2014 @ 12:28

    Vand Ulei de Masline Extra Virgin, aciditate 0,20%, 100% natural, fara aditivi sau conservanti, este produs in Grecia,Lakonia unde clima este un factor principal in calitatea net superioara altor tipuri de ulei. Este din masline Koroneiki si este unul dintre cele mai vechi soiuri de masline, maslinele sunt culese manual, presate la rece, uleiul de masline fiind obtinut dintr-o singura recolta.

    Raspunde
  11. vik 21 Sep 2014 @ 22:06

    Va salut
    Doresc si eu ulei de masline.vreo 10 l dar numai la cutii de tabla . Poate sa fie de 5 l sau de 1 l.
    Va multumesc.

    Raspunde
  12. Adrian 7 Oct 2014 @ 16:47

    De ani de zile merg în Grecia și de fiecare dată îmi aduc 3-4 bidoane de ulei de măsline. Cel mai bun este cel făcut în Creta, se zice că de ce e solul mai arid și mai pietros, de-aia și uleiul este mai bun. La supermarket uleiul cel mai bun este la 24 de euro si ceva, mai sunt și la 2o și la 16-17 dar mai slăbuțe calitativ. Merită luat ce e mai bun. Credeți-mă că merită cu prisosință luat de-acolo, în măsura în care bineînțeles, e posibil.

    Raspunde
  13. Adrian 7 Oct 2014 @ 16:51

    Și încă ceva. Tot de la prietenii greci am învățat că nu trebuie ținut în sticlă, chiar și din sticlă pt că trebuie protejat total de lumină. Așa că mi-am luat de la ei o sticlă din metal, tot cu ulei și o folosesc în bucătărie când golesc din bidonul de tablă de 5 l.

    Raspunde
  14. Adrian 7 Oct 2014 @ 16:57

    Cu scuze dacă vă plictisesc. Am luat și de-aici o dată, italienesc, pe cel mai scump și, așa cum mai zicea cineva înaintea mea, n-are nicio treabă cu ce se vinde în Grecia, cu adevărat la mama lui. Plus că cel de-acolo e și la jumate de preț.

    Raspunde
  15. ALIN 17 Nov 2014 @ 10:41

    Salut,
    Am si eu nevoie de 5 litri. De unde pot cumpara?

    Raspunde
  16. Mariana 28 Oct 2015 @ 15:35

    Cine doreste ulei (Grecia)sa ia legătură cu mine..ofer si cer seriozitate!!

    Raspunde
  17. Dan 13 Jun 2016 @ 19:45

    cat costa un litru si ce marca este ?

    Raspunde
  18. Ghita Mihaela Valeria 10 Jul 2017 @ 11:58

    @alina – Buna ziua doamna. Aveti ulei de masline de vanzare? Daca da, va rog sa-mi trimiteti o oferta la adresa de e-mail [email protected] Va multumesc.

    Raspunde
  19. Ghita Mihaela Valeria 10 Jul 2017 @ 12:00

    @Mariana – Buna ziua doamna Mariana. Daca aveti ulei de vanzare, va rog sa imi trimiteti pe e-mail o oferta detaliata. Va multumesc.

    Raspunde
  20. Viorica 8 Jun 2018 @ 21:51

    @mady – ii las un nr de tl daca mai e interesata si anul acesta 0720747279

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)