Sari la conținut

Un articol care trebuia să fie de bine, despre pestre.ro

Din păcate nu este, este de rău.

Acum o săptămână un prieten îmi spune să vorbesc cu un băiat de la pestre.ro, să-mi recomande el o mașină de tuns gazonul. Cică omul este ok, o să mă ajute, îmi zice prietenul meu.

Îl contactez, vorbesc cu el și rămâne să-mi dea pe mail niște variante de mașini de tuns iarba, ceva recomandate de el, de omul de la pestre.ro

Primesc mailul, mă uit, și îi propun ceva mai bun, și firesc mai scump, pe la vreo 1400 lei, față de vreo 700 recomandarea lui.

După ceva vreme primesc un răspuns la mail, că este bun ceea ce am ales eu, dar că el mi-a recomandat mai ieftin și cu gândul la buzunarul meu.

I-am explicat omului că vreau să dau banii pe ceva bun, 2-300 sute în plus pentru ceva de calitate, ce să mă țină și cu care să tund iarba ca lumea fără bătăi de cap.

Toate bune până aici, omul a înțeles cam ce voiam eu.

Mi-a zis că mașina pe care o vreau eu nu este pe stoc și mi-a propus alta, la 1830 lei.

Mult peste bugetul meu, dar na, dacă îmi venea repede era ok că trebuia să tund gazonul.

Ne-am înțeles luni la modalitatea de plată, mi-a oferit omul și un discount și urma să primesc mașina marți, prin curier.

Marți mă sună o gagică să-mi spună că mașina urmează să vină pe stoc săptămâna viitoare. M-am gândit că este de la un site ce mă mai suna, că am încercat să iau o mașină și de pe un alt site și nu o aveau. Le-am zis că nu mai am nevoie, că am luat de altundeva. Doar făcusem comanda la pestre.ro

După o vreme, primesc un mesaj de la amicul recomandat de prietenul meu, că ai lui angajați au făcut o încurcătură.

L-am sunat. Nu mi-a răspuns.

Peste o oră l-am sunat iar. Nu mi-a răspuns, dar mi-a dat un SMS cu “revin imediat”.

Nu a revenit.

L-am mai sunat eu, cam din două în două ore, că deh, să nu deranjez.

Nu mi-a răspuns nimeni.

Seara în schimb primesc un mesaj prin care omul își cere scuze, că ai lui colegi au încurcat lucrurile și că au trimis mașina mea unei alte persoane care culmea a și oprit-o.

Pe bune, primești o mașină destul de scumpă și o oprești plătind ramburs valoare ei, destul de mare?

Cine crede așa ceva?

Nu m-am născut nici eu chiar ieri.

Am fost plin de spume, dar mi-a fost încă o dată învățătură de minte, că online-ul nu este încă așa cum trebuie să fie.

Intenționam să scriu de pestre.ro, să scriu de bine, așa cum fac cu cei care sunt ok și merită recomandați, dar nu se poate, atunci scriu ceea ce am pățit eu, poate alții o să fie mai atenți atunci când o să plaseze o comandă.

Mă întreb cum este posibil, tu ca site, să-ți bați pur și simplu joc de client.

Nu mă deranjează că nu am primit mașina, nu asta mă deranjează, mă deranjează că am fost mințit, dus cu zăhărelul și la final nu am primit nimic.

Pe cuvânt că pot înțelege când sunt niște probleme, de orice fel. Mă suni și îmi spui, și vedem cum facem să fie bine.

Dar faptul că tu ca furnizor nu răspunzi la telefon clientului, pe motiv că “am fost ocupat” e de cacao și mie nu-mi place. Nici unui client care vrea să-ți bage un ban în buzunar nu-i place.

Nu se face așa ceva, aviz tuturor celor care lucrează cu oameni. Vinzi un produs, păi atunci răspunde-i omului la telefon. Spune-i că nu poți să-l livrezi, spune-i că nu-l ai pe stoc, dar nu-l minți, nu-l duce cu zăhărelul.

Aceasta a fost experiența mea cu pestre.ro. Prima și ultima cu acest site.

Cât despre mașină, m-am oprit în dimineața asta într-un magazin de pe marginea drumului și am luat o mașină pe loc. Dacă, și cât este de bună… o să vedem, ideea este că întrunește specificațiile tehnice pe care le-am urmărit eu, la recomandarea unui grădinar cu experiență. Dar despre mașină o să vă povestesc după ce o testez și o să am ce vă spune despre ea.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. alina 11 May 2016 @ 18:24

    Oameni de cacat!!!Si site.urile lor la fel…sunt patita si eu…in Romania!!!?

    Raspunde
  2. Octav 11 May 2016 @ 20:16

    Salut, pornește apăsând pe buton sau trebuie sa tragi de sfoară?

    Raspunde
  3. Thomas 16 May 2016 @ 13:03

    La acel buget luai un Viking (STIHL) … motounelte.ro sa te mai uiti.

    Raspunde
  4. Cezar 20 Nov 2017 @ 19:52

    Buna, eu am comandat si am si platit cu cardul online si nu am primit nimic inca… comanda am facut-o pe data de 1 noiembrie si acum e 20 noiembrie si ceea ce vreau sa stiu mai primesc banii inapoi daca le cer returnarea banilor? Si raspanditi vestea Pestre.ro este cel mai rau loc de unde sa cumperi ceva ! Nu cumparati de la Pestre.ro si platiti cu cardul in avans ca riscati sa pierdeti banii

    Raspunde
  5. Cezar 27 Nov 2017 @ 20:23

    @Cezar – Am primit pana la urma comanda, si de acum inainte invatatura de minte nu mai comand de pe site-uri care nu am informatii despre el sau daca nu a mai comandat cineva foarte aproapiat si care sa imi recomande.

    Raspunde
  6. Radu Virgil 4 Nov 2018 @ 20:10

    În oct. 2018 am comandat la Pestre o rindea electrică Skil 1565 AD de 720 W, la care pe site-ul de prezenare scria că are o serie de accesorii incluse între care și 2 cuțite. Mi-am întemeiat Hotărîrea de a cumpăra funcție de acest amănunt, gândindu-mă că voi avea un set de cuțite de schimb. Nu mică mi-a fost mirarea când, desfăcând coletul, n-am găsit niciun cuțit. Bineînțeles, rindeaua avea cele 2 cuțite fără de care nu-și putea face funcțiile, montate pe tamburul rotitor. Am mai văzut că rindeaua fusese ambalată de altă firmă, Eurotehnica din Ploiești. M-am uitat pe site-ul lor și am văzut rindeaua mea cu aceleași 2 cuțite la poziția set de livrare. Am sunat mai întâi la Eurotehnica, să-i trag de limbă și am aflat că, de fapt, prin „set de livrare” Domniile Lor înțeleg nu accesorii care se livrează odată cu produsul complet, gata de funcionare, ci niște obiecte deja montate pe produs, fără de care acesta nu ar putea funcționa. Este exct ca și cum la un autoturism vezi pe site că se vinde cu un „set de livrare” de 4 cauciucuri, dar, de fapt, ele sunt montate pe mașină!..Sau „set de livrare” roți de aliaj, dar de fapt ele sunt montate pe mașină! Am realizat imediat măgăria: păcălești clientul amăgindu-l cu niște accesorii care, de fapt, sunt părți componente ale produsului și fără de care acesta nu poate funcționa! Am sunat la firma Pestre, am trimis și e-mail și mi s-a recomandat să le trimit o fotografie cu ce a fost în colet, de parcă eu aș fi reclamat ce a fost în colet, nu ce lipsea din colet! .Acum o să le răspund că dacă nu-mi trimit și cuțitele gratis, o să-i reclam la Protecția Cosumatorului.

    Raspunde
  7. Pal Horia 17 Nov 2018 @ 13:26

    Am comandat de pe pestre.ro un aspirator de frunze. Cand am desfacut coletul, surpriza: aspiratorul scos din folie, sacul plin de resturi de frunze. Evident, am vrut sa l returnez. La conditii de retur, era mentionat ca produsul odata folosit nu se poate returna. Super! I am sunat, le am trimis poze cu produsul second primit la pret de produs nou. M au tot amanat vreo 10 zile, pana cand am decis sa incerc totusi aspiratorul, dar, ca sa fie tacamul complet, bineinteles ca acesta nu porneste. Cel mai neserios furnizor de care m am lovit in mediul online. Nu va faceti de lucru cu firma asta!!!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)