Sari la conținut

Un exemplu de oameni gospodari

Uite, astia chiar sunt un exemplu de urmat pantru intreaga tara.

Oamenii astia nu au stat sa ceara, sau poate au cerut si ei, dar cand au vazut ca nimeni nu ii ia in seama, ca nimeni nu le rezolva probleme s-au apucat si si-au asfaltat strada din sat pe banii lor.

Oare cand o sa vedem exemple d’astea mai des?

Aaaa, ok, nu este un asflat la un inalt standar european si probabil nici nu o sa tina prea mult, dar macar oamenii au facut ceva. Acum nu mai sunt nevoit sa umble prin noroi, au si ei o strada civilizata.

Totusi ma intreb, cand o sa vina cineva sa-i amendeze, ca deh, la noi asa merg lucrurile…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Sergiu Nicola 21 Mar 2013 @ 23:41

    După câte observ eu, aceşti oameni au putere financiară. Deci îşi permit. Cred şi sunt sigur că mulţi români sunt la fel de harnici doar că nu îşi permit să-şi cumpere materialele. 1.500 de euro pentru un român de rând e foarte mult.

    Raspunde
  2. Danyzus 22 Mar 2013 @ 00:04

    Eu cred ca au pus asfalt sau ciment sanatos, nu cum pun astia de la primarie. Drumul acela va tine ani buni.

    Raspunde
  3. andreea 22 Mar 2013 @ 09:30

    desi apreciez initiativa lor, way too amazing pentru niste romani, astia nu sunt gospodari, ci doar disperati. disperati ca “de sus” nu se mai face nimic.
    eu sper sa nu mai vad exemple d-astea, ca ar insemna ca degeaba avem taxe si autoritati platite sa se ocupe de asta.

    Raspunde
  4. criserb 22 Mar 2013 @ 09:34

    @andreea – tu mai speri ca statul o sa faca ceva pentru noi pe termen scurt? Eu nu mai sper, si de felul meu sunt chiar foarte optimist daca pot sa spun asa :)

    Raspunde
  5. andreea 22 Mar 2013 @ 10:33

    @criserb, depinde ce intelegi prin termen scurt :D
    scurt – in urmatorii 5 ani, nu. scurt – urmatorii 10 de ani – da.

    Raspunde
  6. dojo 22 Mar 2013 @ 10:37

    La cat se fura in mod normal din materiale, cred sincer ca oamenii astia au facut un drum care sa tina mult mai mult decat rahaturile turnate de ‘oficiali’. Ca nu au niciun motiv sa fure din materiale si sa refaca drumul in 2 ani.

    Statul este in mare parte inutil, ma gandesc ca se vor inmulti asemenea exemple.

    Raspunde
  7. criserb 22 Mar 2013 @ 10:46

    @dojo – asa cum zici, dar totusi un drum are nevoie si de o structura de rezistenta, nu doar de un strat de beton. D’aia zic ca nu stiu daca o sa tina prea mult.

    Raspunde
  8. Dan 22 Mar 2013 @ 12:02

    Asta imi aduce aminte de un alt caz petrecut in urma cu cativa ani, cand niste suceveni s-au hotarat sa isi construiasca singuri podul, si dupa ce l-au facut intr-o zi, s-au trezit cu sesizare penala de la directia apelor:
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5453974-risca-puscaria-pentru-construit-intr-pod-care-autoritatile-reusit-ridice-opt-luni.htm
    Problema nu este ca nu am putea sa ne asfaltam singuri drumurile (desi taxele locale pe care le platim tocmai pentru asta ar trebui folosite). Problema e ca nu avem voie sa facem asta – e ilegal si te mai poti trezi si ca esti dat in judecata pentru ca faci ceva ce ar fi trebuit sa faca statul.

    Raspunde
  9. criserb 22 Mar 2013 @ 12:20

    @Dan – yep, din pacate la noi nici cand vrei sa faci o treaba buna, pe banii tai, se poate legal…

    Raspunde
  10. alina 22 Mar 2013 @ 14:08

    oamenii aceea probabil ca au inteles lucrand in vest si platind taxe acolo ca primariile de aici nu vor avea cu ce sa le asfalteze; iar judetele cu ceva bani stransi sunt ocupate cu impartitul catre firmele proprii. Eu nu le-as spune neaparat gospodari ci pragmatici.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)