Sari la conținut

Un încălzitor perfect pentru biberonul copilului

Vă spuneam în postul anterior că vând un fierbător de apă pentru că mi-am luat unul nou, numai bun pentru încălzitul laptelui copilului.

Ideea că apa pentru preparatul biberonului (spun asta pentru cei care nu știu, nici eu nu am știut până să vină puștiul pe lume) trebuie să fie la vreo 37°C – 40°C. Înainte să-mi iau noul încălzitor încălzeam apa pe aragaz, o făceam puțin mai caldă apoi, după ce preparam biberonul, îl răceam sub jet de apă.

Chestia asta dura ceva, și la ora 2 – 3 – 4 noaptea nu era nicio plăcere să pierzi prea mult timp.

Am căutat pe net un fierbător de apă cu temperatură reglabilă și am găsit câteva modele. Ideea este că aceste fierbătoare sunt în general mai scumpe și nu toate încălzesc apa la 40°C. Majoritatea o încălzesc de la 60°C în sus, temperaturi optime pentru anumite sortimente de ceai.

Ei bine, după multe căutări am achiziționat fierbătorul ăsta.

DSC_3976

Cea mai importantă funcție a lui este, pentru mine, că știe să încălzească apa la temperatura de 40°C și să o mențină așa până iau cana de pe suport.

Are și alte temperaturi presetate, 40°, 60°, 70°, 80°, 90° și 100°C, dar pentru mine importantă este temperatura de 40°C. Practic acum pot să fac mult mai repede un biberon.

În filmuleț vă prezint eu temperaturile pe care le știe. În mod normal eu apăs un singur buton pentru a obține temperatura dorită pentru că atunci când folosești o anumită temperatură fierbătorul ține minte ultima temperatură utilizată și la o nouă apăsare pe buton duce apă până la acea temperatură.

Ca să mă mișc și mai repede, am și niște dozatoare pentru laptele praf (ăsta și ăsta) pe care mi le pregătesc când am timp, iar în momentul în care copilul vrea să mănânce (că el nu stă după mine) pot să fac un biberon în mai puțin de un minut, vreo 45 de secunde.

E de vis, credeți-mă ;)

Am mai încercat să folosesc și un termos, să-mi las apa caldă seara și noaptea să nu o mai încălzesc. Nu a fost deloc ok pentru că atunci când aveam nevoie de apă ea era prea caldă și trebuia să o răcesc. Chestia aia dura ceva, 3-5 minute, depinde de momentul din noapte când foloseam apa din termos.

So, dacă aveți un copil care mai mănâncă și biberon, sau numai biberon, încălzitorul ăsta o să vă ușureze viața. Costă ceva, dar având în vedere că o să-l folosiți ceva timp merită fiecare leu.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
19 comentarii
  1. Pyro 17 Mar 2015 @ 00:13

    Din cate stiu e mai bine sa fie alaptat macar pana la 6 luni daca nu 1 an, pentru sistemul lui imunitar si toate alea.
    Noi am zis ca-l intarcam putin inainte de 1 an, acum e la vreo 8 luni si deja are 2-3 mese separate de lapte.

    Nu stiu care sunt circumstantele, dar sper ca daca nu intentioneaza sa-l alapteze sotia, nu e vorba de factorul comoditate; e cel mai bun lucru pe care poti sa-l oferi copilului, lapte de om facut genetic pentru el > lapte de vaca.

    Raspunde
  2. criserb 17 Mar 2015 @ 00:15

    @Pyro – comod este să-i dai sân, nu lapte praf ;) Să-i dai lapte praf nu e comod de loc…

    Raspunde
  3. George D. 17 Mar 2015 @ 00:16

    Articolul ăsta era ideal acum 5 zile. Între timp mi-am luat un fierbător de apă, dar fără funcția asta. Păcat, mare păcat. Ca proaspăt tătic aștept și alte articole cu privire la diferite achiziții pentru părinți.

    Raspunde
  4. criserb 17 Mar 2015 @ 00:27

    @George D. – Dacă l-ai luat acum 5 zile îl poți duce înapoi și iei unul ca ăsta. Încă nu e târziu ;)

    O să mai scriu, dar copilul este un subiect pe care tre’ să-l ating cu grijă, că-mi sar toți “specialiștii” în cap.

    Raspunde
  5. SIP 17 Mar 2015 @ 07:47

    Faina scula !

    Raspunde
  6. Andi 17 Mar 2015 @ 08:44

    Merci, Cristi! :-)

    Raspunde
  7. Cristi din trecut 17 Mar 2015 @ 11:45

    De cand am vazut articolul asta (http://www.criserb.com/blog/daca-faci-un-copil-trebuie-sa-ti-schimbi-masina-si-multe-alte-chestii.html) am asteptat sa vad niste achizitii de genul asta. Pentru ca se schimba punctul de vedere dupa ce apare copilul.

    Raspunde
  8. criserb 17 Mar 2015 @ 11:49

    @Cristi din trecut – nu putem compara o mașină cu un fierbător, este totuși o diferență. Încă la mașină gândesc exact așa cum am gândit și atunci :) Dar da, anumite lucruri se schimbă sau le schimbăm noi pentru a ne face viața mai ușoară.

    @Andi – cu plăcere ;)

    Raspunde
  9. raluca 18 Mar 2015 @ 10:07

    Laptele matern are temperatura ideala, nu necesita incalzire, nici drumuri la bucatarie in timpul noptii si este cel mai bun pt bebelus. Oricare ar fi motivul pentru care ii dati si lapte praf, puteti renunta, daca doriti cu adevarat. Sunt multe specialiste in alaptare dornice sa va ajute in acest sens. Spre ex, stiu ca este o clinica de alaptare in Bucuresti, puteti apela 07alaptare sau va puteti alatura grupului Alapteaza! pe Facebook, daca vreti ajutor.

    Raspunde
  10. criserb 18 Mar 2015 @ 10:34

    @raluca – ești pe lângă subiect, aici vorbim de un simplu fierbător, nu știu ce rost are să comentezi pe lângă? E o modă sau cum?

    Raspunde
  11. raluca 18 Mar 2015 @ 11:10

    @criserb – nu sunt chiar pe langa subiect. Tu, in postul asta, promovezi (indirect) laptele praf, lucru care nu mi se pare ok. Nu am comentat din rautate. Te urmaresc de ceva timp si te respect. Daca ai avut timp sa te interesezi de un incalzitor, aloca_ti putin timp si intereseaza_te si de ce ti_am spus.

    Raspunde
  12. criserb 18 Mar 2015 @ 11:51

    @raluca – ești chiar pe lângă subiect. Uite, dacă vrei tu să scrii un post despre beneficiile laptelui matern ești invitata mea. Eu însă am scris despre cu totul altceva.

    Mă enervează că la fiecare post în care scriu ceva legat de copil are cineva care trebuie să schimbe subiectul discuției.

    Apoi “oricare ai fi motivul pentru care îi dăm lapte praf puteți rezolva” pe bune, ești sigură tu de asta? Crezi că-i dăm lapte praf de capul nostru, nu că am avea niște recomandări de la medic în urma unor probleme?

    De unde până unde ai tu idee de ce îi dam noi lapte praf?

    Raspunde
  13. mariana 19 Mar 2015 @ 12:18

    Iertati-ma, dar fiind tentatia prea mare, am citit si comm-urile. Voind sa nu par partinitoare si cunoscandu-l pe Cristi mai mult decat pe Raluca, astept sa aflu motivul pentru care aveti recomandare sa-i dati lapte praf copilului. Tocmai transparenta m-a determinat sa va fiu prietena. Deci? Si…mai calm!

    Raspunde
  14. andreea 19 Mar 2015 @ 17:34

    bai, ii freaca pe unii grija de cum isi cresc altii copiii, ceva de speriat!
    nu e treaba nimanui de ce un copil nu e alaptat la san. sunt destule motive, care pot tine de probleme medicale si care nu au ce cauta facute publice si nici explicate tuturor care n-au alta treaba acasa.

    in alta ordine de idei, cristi, fierbatorul asta e o idee foarte buna. mersi.

    Raspunde
  15. mariana 19 Mar 2015 @ 18:11

    Andreea, cana in cauza iti este recunoscatoare pentru apreciere, ideea e ca oamenii sunt perfectibili…fara exceptie! :)

    Raspunde
  16. criserb 20 Mar 2015 @ 11:24

    @andreea – Relax, e plină lumea de d’ăștia care le știu pe toate. E problema lor, de când am blogul ăsta am cunoscut tot felul de oameni, deja sunt imun la ăștia cu sfaturile lor.

    Bănuiesc că în cazul în care aveam nevoie de un sfat îl ceream, dar na, ei nu se prind de asta ;)

    Raspunde
  17. Andreea 26 Oct 2015 @ 08:59

    Buna,poți sa-mi spui daca in afara de temperaturile prestabilite se poate seta manual si temperatura de 50 de grade? (văzusem ca are si butoane “+” si “-“).merci!

    Raspunde
  18. criserb 26 Oct 2015 @ 10:44

    @Andreea – Da, se poate și la 50°C. Eu așa îmi aduc aminte. Oricum, dacă nu se poate (cu toate că nu cred că sunt chiar așa uituc) poți să-i dai orice temperatură și să-l oprești de la buton atunci când apa are temperatura dorită de tine.

    Raspunde
  19. Fratila 18 Apr 2017 @ 15:23

    @raluca – esti praf

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)