Sari la conținut

Un proiect îndrăzneț, dar probabil inutil, Centura Feroviară a Bucureștiului

harta-centura-feroviara

Am auzit ieri declarația ministrului transportului cum că din februarie 2017 o să putem ajunge în București, din localitățile învecinate, cu trenul. Sună bine, dar mă cam îndoiesc de reușita acestui proiect.

Un material despre proiect găsiți aici.

Prin Germania am mers cu așa ceva, doar că marea deosebire e că acolo când mă dădeam jos din tren mă suiam într-un metrou și puteam să-mi continui călătoria.

Aici nu se va întâmpla treaba asta cu excepția Gării de Nord, unde într-adevăr avem metrou.

Practic toată lumea tre să ajungă în Gara de Nord și de acolo să meargă mai departe, fiecare pe unde are nevoie.

În cazul meu, la Bragadiru, gara este undeva după centură, și nu prea ai cum să ajungi acolo. Doar pe jos sau cu bicicleta. De acasă aș face 6 minute cu mașina și vreo 50 pe jos.

Ar mai fi necesare și niște parcări imense în care omul să-și lase mașina, dar astea nu există și probabil nici nu o să existe prea curând.

Hai să luăm exemplul meu, 6 minute cu mașina până în gară, apoi încă vreo 25 cu trenul până în Gara de Nord și de acolo mai tre’ să schimb 2 metrouri până în Romană. Total vreo 45 de minute. Minim.

Cu mașina fac 25-45 minute, depinde, am dat valoarea minimă și cea maximă.

Deci pentru mine nu pare prea rapid, cel puțin teoretic.

Apoi, dacă se face acest proiect și pe la bariera din Domnești o să treacă câte un tren la fiecare 15 minute, acolo o să fie cel mai mare haos posibil. Și acum este haos, îți ia și 40 de minute să treci pe acolo din cauza aglomerației, nici nu vreau să îmi imaginez cum o să fie în cazul în care proiectul chiar o să se facă.

Mai exista varianta să mergi spre Gara Progresul, dar acolo chiar nu ai ce face, de acolo nu poți să mergi niciunde mai departe, acolo nu este niciun mijloc de transport rapid, nu este niciun capăt de linie.

So, un proiect care sună bine, dar care până să fie așa cum trebuie… mai este multă muncă, multe lucruri de făcut și la cum știm că se mișcă lucrurile pe la noi, nu cred că o să-l vedem vreodată viabil.

Niște informații interesante despre această linie găsiți și pe forumul pasionaților de trenuri.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. cismaru 25 Oct 2016 @ 10:23

    la gara progresu intorc niste tramvaie si niste autobuza

    Raspunde
  2. criserb 25 Oct 2016 @ 10:35

    @cismaru – din ce văd pe google 4, 7 și 25. Da până ajung alea în Centru… ar trebui un metrou, dar poate în 15 ani.

    Raspunde
  3. Razvante 25 Oct 2016 @ 11:26

    Intr-adevar e incomod gandit proiectul pentru oricine vine din afara orasului. Daca ar avea de la inceput parcari P&R, acestea ar aduce bani buni in bugetul companiei care va opera aceasta linie si ar atrage multi calatori. Altfel, cei care ar dori sa foloseasca acest tip de transport vor parca exact cum parcheaza cei care isi lasa masinile sa ia metroul de la Berceni sau “Dumitru” Leonida. (adica pe marginea drumului in ditamai namoalele)

    Raspunde
  4. Beton 17 Nov 2016 @ 12:02

    Mi se pare foarte utila acest proiect. Stau in zona Chiajna si chiar ma gandeam ca din Chiajna as putea merge cu trenul pana la Gara de Nord. In zona este un parc si o zona de parcare a utilajelor serviciului comunar. Aceasta parcare poate fi transformata in parcare pentru cei care vor dori sa mearga cu trenul

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)