Sari la conținut

Un weekend linistit intr-o masina de raliu

V-am mai povestit ca in weekend am avut ocazia sa stau in dreapta lui Sebastian Barbu, dar acum am primit si niste poze cu mine si ma gandeam sa vi le arat :)

Din ce se poate vedea eram putin cam incordat, dar pe masura ce-au trecut cateva ture chiar a inceput sa-mi placa si m-am relaxat.

Mi-am dat seama ca pot sa am incredere totala in Sebastian, chiar este bun in ceea ce face.

DSC_2008DSC_2011DSC_2013DSC_2016DSC_2032DSC_2039DSC_2005DSC_21552554138939343019

In timpul testelor pe care le-am facut alaturi de Sebi, am aflat cate ceva despre masina lui. A fost initial un Renault Clio RS, modificat total. Acum masina are 260CP si credeti-ma, se simte fiecare calut.

Cutia de viteze mi-a parut foarte interesanta, se schimbau vitezele fara sa trebuiasca sa calci ambreiajul, atunci cand masina se afla in sarcina. Cand pleci de pe loc trebuia sa-l apesi, dar apoi cand masina era in mers ambreiajul nu mai folosea la nimic.

Un alt lucru interesant la macadam era modul in care se luau virajele. Totul era din acceleratie si frana, foarte putin din voloan. Astfel, masina lua curba mai mult prin derapaje, controlate. Misto si senzatiile pe masura.

La testele de duminica a fost prezent si Salvatore Arcarese, pilot in Eurocup Clio, care a testat si el masina lui Sebi, fiind si pentru el prima experienta pe un circuit de macadam.

"A fost o experienta complet diferita fata de tot ceea ce am intalnit eu in cursele pe circuit. Sincer, nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult. Masina derapeaza mult mai mult decat pe circuit si, acum ca am savurat aceasta prima experienta, mi-ar placea sa merg la un raliu" spunea Salvatore dupa ce a coborat jos din masina.

A fost un weekend misto, in care m-am simit bine si am mai invatat cate ceva. Este o experienta frumoasa sa te afli in apropierea unor piloti, ai multe de invatat si intelegi multe lucruri care nu se vad la televizor.

Sa le tinem pumnii celor doi, Sebastian participa in weekendul ce urmeaza la Raliul Deltei iar Salvatore este la Spa Francorchamps, unde are loc ce-a de-a doua etapa a Eurocup Clio.

Bafta baieti si multumesc pentru experienta frumoasa!

[poze by Mircea]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. sip 31 May 2013 @ 21:34

    Bravo mai tata, stiam ca pana la urma o sa iasa pilot din tine !
    Partea interesanta este ca mi-ar place si mie …

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)