Sari la conținut

Unirea Mica – 24 ianuarie 1859

Daca azi era zi libera probabil ca multa lume ar fi vorbit despre Unirea Mica din 24 ianuarie 1859, dar asa, se vede ca Romanilor nu prea le pasa. Sau, poate ca putini stiu ce a inseamnat aceata unire si cine cu cine s-a unit. V-am pus mai jos o poza ca sa elucidati.

Romania_1859-1878

Si cateva cuvinte pentru cei ce vor sa citeasca:

La 5 ianuarie 1859, Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie 1859 si al Tarii Românesti, infaptuindu-se astfel unirea celor doua tari romane. Devenit domnitor, Cuza a dus o sustinuta activitate politica si diplomatica pentru recunoasterea unirii de catre puterea suverana si puterile garante si apoi pentru desavârsirea unirii Principatelor Romane pe calea infaptuirii unitatii constitutionale si administrative, care s-a realizat in ianuarie 1862, cand Moldova si Tara Romaneasca au format un stat unitar, adoptand oficial, in 1862, numele de Romania, cu capitala la Bucuresti, cu o singura adunare si un singur guvern.

[wikipedia]

Dar nu-i asa ca simteati mai bine treaba asta, si probabil scriati si mai multe pe blogurile voastre daca azi nu trebuia sa mergeti la munca? :)

La Multi Ani Romania, La Multi Ani tuturor celor care se simt Romani!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Simina 24 Jan 2011 @ 12:54

    Cum sa stie romanul ca in 24 ianuarie s-a infaptuit Unirea Mica, din moment ce unii habar nu au de ce sarbatorim Ziua Nationala la 1. decembrie? E trist ca traim intr-o asemenea indiferenta.

    Oricum, La multi ani tuturor romanilor!

    Raspunde
  2. Madalush 24 Jan 2011 @ 15:04

    Dupa cat de turtita am fost azi in autobuz, sa vreau sa uit si tot nu puteam! Asta pentru ca sunt din Iasi, iar azi d-l Basescu a derajnat viata bietului oras, zeci de oameni indreptandu-se catre centrul orasului! A primit huiduieli si un discurs cu adevarat special de la Presedintele Consiliului Judetean,d-l Simirad!

    Raspunde
  3. alin 24 Jan 2011 @ 15:25

    Cum ati indraznit voi ieseni sa huiduiti pe cel mai drag conducator. Sa va fie rusine :)). Trebuia sa-i multumiti ca a taiat pensiile si salariile si sa-i spuneti ca si asa v-a lasat cam mult. Ce naiba; nu puteti trai numai din dragoste de tara? :))
    Si acum sa vorbim serios. In Romania poate sa fie orice sarbatoare ca natiunii oricum nu-i pasa decat daca se da ceva pe gratis. Noi nu avem acel cult al nationalismului asa cum il au francezii sau americanii. Daca in trecut mai era o mica scapare, acum dupa 20 de ani e grav rau. Cititi manualele de istorie ale copiilor din generala si o sa va minunati. Suntem praf si la capitolul asta. Si e pacat.

    Raspunde
  4. criserb 24 Jan 2011 @ 17:02

    Asa deci, l-au injurat pe Base, hmmm e o noutate mai Alin pentru mine ca eu nu prea ma uit la TV si na… chiar nu am citit pe niciunde ca Base e injutat :(

    Am citit insa, ca suntem atat de cretini incat ne-am fluierat propriul imn national…

    Raspunde
  5. un Prost 25 Jan 2011 @ 09:10

    Ti-au gresit adresa cei de la Happy Fish. Au pus .ro in loc de .com .
    .
    Sa le ceri despagubiri! :))
    .
    http://www.220.ro/funny/Nu-Fa-Nimic-Bloggers-Version/FEernXkAGH/

    Raspunde
  6. lale 21 Apr 2012 @ 17:37

    NU CONTEAZA PE CAT ESTE ZIUA UNIRII ATUNCI A FOST UNIREA MICA NU CEA MARE DAR TOTUSI TREBUIA SA LE SARBATORIM PE AMANDOUA DOAR LA ISTORIE LE INVATAM PE AMNDOUA UNIRI

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)