Sari la conținut

V-ati pus vreunul dintre voi in pielea lui Huidu?

Am tot vazut astazi poza asta pe net si vreau sa va zic parerea mea. Ca o sa-mi sariti in cap, ca nu, eu tot am sa v-o zic pentru ca vreau ca anumite lucruri sa fie clare.

521683_369545943133190_1122050213_n

Sa o luam pe rand.

Voi il vreti pe Huidu la zdup pentru ca ucis trei oameni, nu va pasa de batrana din poza de nicio culoare. Pana azi nici n-ati auzit de ea, nu stiti cine este, stiti ce-ati citit in poza asta. Atat. Asa faceti voi dreptate, citind doua randuri pe facebook.

Hai sa va zic acum despre Huidu.

Voi chiar va ganditi ca omul ala s-a suit in masina si si-a propus el sa omoare niste oameni? Chiar va ganditi ca asta a fost scopul lui?

Nu, omul ala a gresit. A derapat intr-o curba. Este adevarat ca din cauza lui, dar cui nu i se intampla sa greseasca la volan. Da, poate voi n-ati omorat pe nimeni, poate atunci cand voi ati derapat nu venea nimeni pe sensul opus, dar daca venea? Daca omorati si voi pe unul sau mai multi? Atunci tipati la fel de tare, vreau dupa gratii?

Ganditi-va ca in orice moment este posibil sa gresiti la volan, va uitati in spate sa vedeti de ce pange copilul si in secunda urmatoare sunteti pe sensul opus. Sau poate in timpul ala va sare un om in fata….

Ganditi-va, inainte sa judecati un om. Incercati sa va puneti in pielea lui.

Conduc de 14 ani, am facut vreo 400.000 km si pot sa va spun ca au fost momente in care numai norocul a facut ca toate sa se termine cu bine.

Sunt constient ca puteam sa fiu foarte usor in locul lui Huidu, doar ca, am avut noroc.

Oricat esti de bun, oricat esti de atent, sunt atatea nepravazute de nici nu vi le imaginati.

V-ati gandit vreodata ca o albina care va intra pe geam si va inteapa la 100km/h poate sa va schimbe viata? Nu cred… dar va spun eu ca se intampla… V-ati gandit vreodata ca atunci cand treceti prin dreptul unui gard de peste 2m o sa va sara in fata o caprioara?

V-ati gandit ca ca incercand sa ocoliti un caine puteti sa dati peste un om? V-ati gandit ca o pana va poate face sa intrati pe contrasens si tot asa, sa omorati un om nevinovat?

Toate chestiile astea vi se pot intampla si voua, si atunci, o sa tipati la fel de tare, vreau dupa gratii? Nu cred…

Pe net este usor sa va dati cu parerea, mai greu este sa ganditi ca ceea ce-a facut Huidu puteti face si voi.

Niciunul din cei care au avut accident de circulatie nu si-a propus sa omoare un om. Sunt lucruri care din pacate se intampla fara voia noastra.

Sunt curios, tu cititorule, n-ai avut niciun accident? Niciunul, nici cat de mic?

L-ai avut, poate n-ai omorat niciun om, poate nu era niciun om acolo, dar daca era?

Va sfatuiesc sa-l lasati pe Huidu cu ale lui, nu este problema voastra cum plateste el pentru faptele sale. Cu siguranta o sa plateasca, intr-un fel sau altul. Eu sunt convins ca nu ii este usor sa adoarma stind ce-a facut, sunt convins ca ii vede si acum pe cei care i-a omorat, dar sa nu uitam, nu a vrut sa faca asa ceva.

Si sa nu credeti ca-l stiu, ca-mi este prieten sau ceva. Nu. Ba mai mult, nici nu-l inghit, dar parca vreau sa vad lucrurile drept, si ma gandesc "daca eram in locul lui?"

Aceste accidente se termina in general cu o pedeapsa cu suspendare. Fie ca este Huidu, fie ca este unul pe care nu-l vedem la televizor. Pana la urma legea trebuie sa fie la fel pentru toata lumea.

Atat, va rog sa va ganditi mai mult inainte de a judeca pe cineva. Poate maine prietenul vostru, sau chiar voi, o sa fiti intr-o situatie urata si atunci banuiesc ca o sa ganditi putin altfel.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
38 comentarii
  1. irina 29 Oct 2012 @ 22:35

    corect!

    Raspunde
  2. vlad 29 Oct 2012 @ 22:44

    Am citit tot post-ul tau inainte sa comentez, si chiar am incercat sa caut pe google images si pe tiney (dupa poza cu batrana) si pe urma doar pe google despre cazul cu batrana si 30 de zile. N-am gasit nimic. E intr-adevar o manipulare perfida sa pui pozele celor doi si text fals sub cea din stanga. Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre textul adevarat de sub cea din dreapta.
    Legea nu se discuta. Ai omorat, faci parnaie, indiferent cat de rau iti pare sau cat procent din populatia planetei ar fi putut sa fie in locul tau in momentul ala. Punct.
    Iar argumentul “sa-mi fie mila” de altcineva nu functioneaza chiar asa, pentru ca pur si simplu “as fi putut si eu sa fiu in locul lui”. Adica poate functiona asta la un nivel emotional (pana in clasa a 4-a) cand dai bani unui cersetor pe strada ca “n-are sa-si ia de mancare”.
    Dar de fapt, stim cu totii ca nu se impoziteaza cat castiga ei, si daca cineva are curiozitatea, sa mearga sa stea o ora si sa se uite cat castiga un cersetor la o intersectie. Daca nu crede billboard-ul ala cu 5000 de ron pe luna. Dar deviez de la subiect.
    Ideea e ca unii scapa basma curata in orice instanta din Romania, si altii, doar pentru ca nu sunt “conectati” cu cine trebuie – in sistemul comunist asa functioneaza – si-o iau in freza si pentru ceilalti.
    Si daca toate argumentele astea nu te sensibilizeaza, atunci am unul si mai puternic: omul Serban Huidu, asa muci cum s-a autoflagelat – nu ar ezita nici acum, in timp ce scriu eu asta, sa se urce la volan. Asa ca ne-am irosit si eu si tu timpul scriind povesti de adormit copiii aici, cand realitatea lui Huidu nici eu, nici tu si nimeni in afara de Huidu nu o poate cunoaste.
    Si sunt sigur ca doarme linistit, ca a fost si inca este in siguranta. Ca multi altii care par cuminti si exemple, si de fapt caracterul lor asteapta in umbra sa fie revelat.

    Raspunde
  3. Andra 29 Oct 2012 @ 22:58

    mereu m-am pus in situatia lui,inca de la inceput…cum ai spui si tu..se poate intampla oricui

    Raspunde
  4. criserb 29 Oct 2012 @ 23:04

    @vlad – “Legea nu se discuta. Ai omorat, faci parnaie, indiferent cat de rau iti pare sau cat procent din populatia planetei ar fi putut sa fie in locul tau in momentul ala. Punct.” Ai tu idee de un singur caz in care un om a fost omorat in trafic si cel care a comis fapta sa fie inchis? Aaa, si sa nu fi fost beat.

    Si o situatie ipotetica, iti scapa din mana, in timp ce stai pe balcon un ghiveci cu flori. Il omori pe unu. Este omor, clar. Se termina cu puscarie?

    Raspunde
  5. criserb 29 Oct 2012 @ 23:07

    Si legea zice asa:

    “Uciderea din culpa a unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
    Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispoziţiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exerciţiul unei funcţi sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitaţi, se pedepseşte cu închisoare da la 2 la 7 ani.
    Când uciderea din culpa a unei persoane este savârşita de un conducator de vehicul cu tracţiune mecanica, având în sânge o îmbibaţie alcoolica ce depaşeşte limita legala sau care se afla în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.
    Cu aceeaşi pedeapsa se sancţioneaza fapta savârşita din culpa, de orice alta persoana în exerciţiul profesiei sau meseriei şi care se afla în stare de ebrietate.
    Daca prin fapta savârşita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute în alin.precedente se poate adauga un spor de pâna la 3 ani.”

    Raspunde
  6. ReginaBuburuza 29 Oct 2012 @ 23:08

    Bine spus

    Raspunde
  7. AndreaS 29 Oct 2012 @ 23:10

    Da Cristi ma pun in situatia lui…si ? Nu gasesc absolut nici o scuza ! Si eu si tu si el am invatat candva ca viteza trebuie adaptata conditiilor meteo sau traficului. Scuze dar mie mi se pare iresponsabil cand pornesti la drum sa te joci cu viata copiilor, sotiei sau a celor din trafic. Crede-ma si daca respecti regulile de circulatie ajungi la destinatie. Cu ce drept sa ma puna pe mine in pericol numai pentru ca el este grabit? de ce nu a plecat mai devreme la drum? Nu Cristi pentru mine nici el si nici altii nu au nici o scuza! te-ai gandit cum ar fi diminetile tale cand ai deschide ochii si Dana nu ar fi langa tine pentru ca un idiot nu stie sa-si stapaneasca masina? Poti sa-ti imaginezi ca cineva dispare brusc de langa tine pentru ca tot un idiot nu stie sa isi adapteze viteza ? De unde atata compatimire pentru cineva care se stie nu a incalcat prima data regulile de circulatie? Regulile de circulatie la fel ca si legile sunt facute sa fie respectate. In Romania nu e asa ! Din pacate ! Nu Cristi nu am avut nici macar un accident mic ! Condusul este o responsabilitate! Va recomand sa luati lectii de condus in conditii meteo deosebite, ca sa stiti cum reactioneaza o masina in asemenea momente. Putem discuta pana maine pe tema asta…dar pune-te si in situatia celui ramas singur din cauza lui Huidu…situatiile “urate” apar doar atunci cand nu respecti regulile de circulatie!

    Raspunde
  8. vlad 29 Oct 2012 @ 23:11

    orice exemplu ai da, la mine nu se aplica pentru ca nu m-am lovit la cap intr-un accident de ski.
    mai mult, cred ca e o capcana logica sa crezi ca daca se poate intampla ceva printr-un concurs de imprejurari foarte improbabil – as zice 0,0001%, la cat de multe variabile sunt in joc in exemplul cu ghiveciul – admit ca nu e imposibil.
    intrebarea etica si morala ar trebui sa fie in cazul de fata: ar fi bine sa mai umblu cu ghiveciuri de flori (sau cu orice alt obiect care poate ucide un om daca i-ar cadea in cap) dupa ce mi s-a intamplat asta prima oara ? ori, mi se pare ca omiti tocmai asta din reply

    Raspunde
  9. ocsike 29 Oct 2012 @ 23:22

    Problema semnalata de poza este paradoxul justitiei din romanica, nu e nici huidu, nici babuta, nici paunescu care a facut la fel parca.
    Din punctul meu de vedere e vinovat si ar trebui sa plateasca. Doamne fer sa patim noi asa ceva… probabil atunci justitia ar functiona mai bine.

    Raspunde
  10. criserb 29 Oct 2012 @ 23:36

    @AndreaS – Nu-l comaptimesc, dar nici nu pot sa-l acuz asa vehement. Cat despre “Crede-ma si daca respecti regulile de circulatie ajungi la destinatie.” asta este valabila la tine in Germania, la noi nu. Noi avem caini pe drumuri, vaci, cai. Tata are chiar un amic in scaun cu rotile, care mergea regulamentar… viteza legala… ma rog, viteza nu te salveaza doar pentru ca o respecti, trebuie sa ai noroc si sa nu dai peste unul care o comite cand tu mergi legal.

    Si daca “Dana nu ar fi langa tine pentru ca un idiot nu stie sa-si stapaneasca masina?” crezi ca s-ar intoarce la mine daca ala ar fi in puscarie? Crezi ca mai conteaza unde este ala? Pentru mine nu ar conta…

    @vlad – nu e nicio capcana, departe de mine, incerc doar sa inteleg de unde atata ura asupra unui om, atata tot. Si daca voi sustineti ca voua nu vi se poate intampla, eu chiar sper sa fie cum ziceti voi. Insa eu am sa fiu mai prudent. Din chestiile astea ar trebui sa invatam cate ceva… sa aruncam cu pietre ce rost are?

    Si nu vorbesc de mila, nu imi este mila de el, spun ca a gresit iar gresala asta a lui nu impune o pedeapsa cu inchisoare. Asa spune legea, nu eu…

    @ocsike – Si de ce nu a aparut poza aia acum o saptamana?

    Raspunde
  11. vlad 29 Oct 2012 @ 23:42

    @cristi nu stiu de unde ti-am dat senzatia ca il urasc pe Huidu. It’s nothing personal, cum zic americanii. Putea sa fie si cineva din familia mea, tot as fi insistat sa faca puscarie, pentru cat de iresponsabil a condus.

    dar banui ca o fi trendy sa impartim lumea in hateri si hipsteri si atunci ma conformez, si imi asum rolul de hater dar nu impotriva lui huidu, si nici a acelora care au pareri diferite de a mea, ci impotriva incompetentei justitiei romane (1), ignorantei celor care acrediteaza sau discrediteaza pe considerente subiective (2) si lasitatii lui Huidu si a celor care au ramas prieteni cu el, reinforcing his bad beliefs and theirs as well. (3)

    Raspunde
  12. vlad 29 Oct 2012 @ 23:47

    haideti sa nu dam senzatia ca faptele pe care le facem nu au consecinte.
    si daca dam senzatia asta, haideti sa ne oprim aici, si sa ne asumam ca exista un loc rece si intunecat pentru toti care gresim grav, si macar o mustrare daca gresim mai putin grav.
    pentru ca daca nu admonestam cand e de admonestat (asta e din Sun Tzu de-aia suna arhaic), atunci deziluzionam si ranim mai mult decat daca am aplica pedeapsa ferm. Am rani si am zdruncina un sistem intreg de piese care se sprijina una pe alta, si am lasa loc interpretarii si mai ales am crea precedent pentru urmatorul accident asemanator.
    sunt valori mai mari in joc decat vrei sa pretinzi

    Raspunde
  13. Roxana 30 Oct 2012 @ 00:04

    Cine cunoaste zona isi poate da seama cat de usor se poate derapa pe o vreme nefavorabila, cu siguranta a fost o intamplare nefericita. Sunt altii care ar trebuii sa plateasca cu puscaria, cei care fac rau voit si in mod repetat ignorandu-ne pe toti fara exceptie …..

    Raspunde
  14. criserb 30 Oct 2012 @ 00:25

    @vlad – departe de mine gandul de a te considera hater :) Si nu-s prieten cu Huidu, nu-l cunosc, n-am treaba cu el, n-am schimbat vreodata o vorba… doar ca vad ca lumea il uraste. Si nu cred ca ura asta este buna…

    Raspunde
  15. Crox 30 Oct 2012 @ 00:31

    Trebuie sa fii pregatit pentru orice. Cainii nu se ocolesc. Se franeaza atat cat se poate. In orice moment ma gandesc ca poate sa intre unul ca Huidu pe contrasens si imi acord spatiu de manevra in astfel de cazuri de exceptie. Ma gandesc ca poate sa explodeze un cauciuc, dar am jante de 17-18, asa ca riscul este negociat din timp.
    Masina aia n-a derapat si nici Huidu nu si-a negociat riscurile anticipat. Sofatul nu e ca saritul cu parasuta. Riscurile asumate la volan de cele mai multe ori ii afecteaza si pe altii.
    Totusi nu mi se pare normal sa primeasca o pedeapsa cu executare, dar una mai consistenta decat cea pe care a primit-o ar fi fost mai potrivita.

    Raspunde
  16. anonim 30 Oct 2012 @ 01:00

    @criserb

    Articolul… ce vreti defapt sa scoateti in evidenta cu acesta?

    Ati inteles gresit , quote: “incerc doar sa inteleg de unde atata ura asupra unui om, atata tot”. Totul se rezuma la cum se aplica “legea”, de asta e ofticata lumea. Ce exemplu se da “plebei” cu o astfel de sentinta ( omorand 3 oameni intentionat sau in cazul Huidu, din inconstienta)?

    Daca vrei sa ai civilizatie aplici legea, si dea fi Papa vinovat legea e aceiasi pentru orice persoana. Problema in tara asta , daca se poate numi asa, e ca si legea e putreda , cu ocolisuri.

    Prin urmare , articolul e aiurea, din moment ii luati etalon pe “cei de pe facebook care il urasc pe Huidu” , acestia fiind ” mamiferele” care vizioneaza OTV.

    Sanatate

    Raspunde
  17. sip 30 Oct 2012 @ 07:31

    ” ….incerc doar sa inteleg de unde atata ura asupra unui om…”
    Sa-ti spun eu.
    Acest om nu prea isi incapea in piele cand era sanatos… Era foarte acid pe vremea aceea. Toti erau prosti doar el, pardon el si Gainusa , erau desteptii, ori vezi tu toate astea nu se uita.
    De aici cred eu ca vine ura !

    Raspunde
  18. AdrianG 30 Oct 2012 @ 08:07

    Sunt curios ce parere ai avea daca erau parintii tai cei omorati de Huidu.

    Si vad ca nu mentioneaza nimeni ca la doua saptamani dupa accident Huidu si fratele lui goneau cu aceeasi nepasare catre brasov, pentru a merge la audieri.

    In fine, asta e tara in care traim, mai repede faci inchisoare pentru acte de coruptie decat pentru omucidere.

    Raspunde
  19. ionut_d 30 Oct 2012 @ 09:08

    De fapt erau 2 bunicute, surori, in stirea originala de acum ceva vreme.

    Cat despre Huidu, un cretin inconstient. Conduc tot de atiatia ani ca si tine, am niste km ceva mai multi si singurul “noroc” despre care spui tu a fost al celor din fata carora m-am dat eu si as putea povesti mult si bine despre astfel de intamplari. Stii destul de bine acum si tu E85-ul spre exemplu.

    Nu exista in situatia data noroc si/sau ghinion, exista teribilism, neatentie, oboseala, prostie care se platesc intr-un fel sau altul mai devreme sau mai tarziu. Ghinion este cand ai o problema tehnica si noroc este cand reusesti sa nu faci o nenorocire din cauza acelei probleme tehnice.

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat la scoala de soferi a fost sa conduc si pentru ceilalti si sa ii consider incepatori imprevizibili pe toti, ceea ce nu inseaman viteza mare pe ploaie, in curba. Si nu a derapat, expertiza a aratat clar altceva, asta considerandu-i subiectivi pe martori. Huidu si altii fac parte din categoria celor care cred ca ulciorul nu se sparge niciodata.

    Si daca vrei parerea mea, politia este vinovata pentru ca nu isi face treaba. Exista legislatii straine dupa care Huidu si altii asemenea lui ar fi ramas fara permis de mult si nu ar mai fi apucat sa conduca in acea zi.

    Raspunde
  20. criserb 30 Oct 2012 @ 09:58

    @ionut_d – exact asta este problema, legea. Nu Huidu, nu eu, nu tu. La lege trebuie umblat pentru a evita astfel de incidente…

    Raspunde
  21. coolnewz/Ratatouille 30 Oct 2012 @ 10:02

    despre mine nu pot afirma ca il vreau pe Huidu la puscarie. Insa felul in care pui tu problema omite niste aspecte esentiale. Si anume ca tipul era vitezoman si avea antecedente la volan, ca sa nu mai vorbim de faza de la schi. Clopotelul i-a sunat pina sa faca boacana asta mare, dar el nu a stiut sa invete din avertismente. Si nu, pilda cu ghiveciul nu se sustine. Eu mi-am atirnat toate florile in interiorul balconului, tocmai ca sa nu existe neprevazut … sa nu bata vreun vint mai tare si tocmai atunci ceasul rau, sa treaca cineva pe sub balcon si sa-l paleasca vreun ghiveci cazut DE LA MINE din balcon. Neatentia nu prea este o scuza.

    Raspunde
  22. Adrian Neagomir 30 Oct 2012 @ 11:02

    Vrei sa zici ca se poate intampla oricui sa greseasca. Da asa e dar nu ajungi din greseala de la 50 km/h la 87km/h. Pentru asa ceva trebuie intentie. El stia ca incalca legea si totusi a facut-o pentru ca daca era prins fie nu i se intampla nimic fie nu ii pasa de amenda. El nu putea sta in spatele unuia care merge cu 60 in localitate. Nu putea.. trebuia sa depasesca!

    http://www.gandul.info/news/expertiza-tehnica-masina-lui-huidu-rula-cu-87-km-h-iar-limita-era-de-50-km-h-9431564?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BCitesteSi&utm_campaign=CitesteSi%2Bgandul

    Raspunde
  23. octavian 30 Oct 2012 @ 11:10

    numai exista poza aia in care hiudu avea niste coarne? era mai potrivita…

    Raspunde
  24. Alxndru 30 Oct 2012 @ 11:28

    Huidu nu a derapat. Cum sa-ti derapeze ML-ul? Nu s-a uitat in spate ca sa vada ce fac copiii, asta e manipulare. Nu avea de ce sa se uite in spate cand in masina era si bona copiilor + ca era cu capul din cauza accidentului suferit. Omu era/e dus. A crezut ca e zeu si a facut o depasire in curba aia, care e si o curba in ac de par. Aaaaa… Iar la cateva zile dupa accident mergea pe DN1 cu frate-sau in masina (el statea pe locul din dreapta) cu ~ 200km/h… :|

    Raspunde
  25. gasati 30 Oct 2012 @ 11:30

    “Pana la urma legea trebuie sa fie la fel pentru toata lumea.” – si crezi ca este ? S-a dovedit a fi pana acum ??? Demaine ma urc la volan si merg cu 100km/hin localitate ca sa ma mananca pe mine… nu a vrut dar nu a fost constient de pericol sau a riscat, tot inconstient = vinovat si PUNCT

    Raspunde
  26. criserb 30 Oct 2012 @ 12:29

    Adica 2.5 ani de suspendare inseamna ca l-au gasit nevinovat?

    In acest caz probabil ca discutia nu-si mai are sensul, cand vorbim de vinovatie si nevinovatie exista legi care stabilesc asta… iar 2,5 ani cu suspendare a luat tocmai pentru ca a fost gasit vinovat.

    Nu spune nimeni ca este nevionvat…

    Raspunde
  27. maddy 30 Oct 2012 @ 12:52

    asa ma enerveaza abordarea asta cu “pune`te in situatia lui”. nu ma pun, pentru ca nu stiu cum e sa fiu in situatia altuia, stiu doar cum e sa fiu in situatia mea.

    avand in vedere ca din pura lui neglijenta a omorat 3 oameni mi se pare normal sa faca inchisoare. a dovedit ca e un om decent ca nu s`a afisat in public de cand s`a intamplat asta, nu contest faptul ca ii pare rau, n`o fi o bestie, dar mi se pare nedrept fatza de acei 3 oameni care circulau normal in treaba lor si au murit din cauza ca el e neatent/indisciplinat/ etc.

    din cate am inteles a mai avut probleme la volan in urma, alt accident de masina sau motocicleta, amende pentru viteza, si altele – deci nu e un om responsabil la volan.

    Raspunde
  28. aha. 30 Oct 2012 @ 17:06
    Raspunde
  29. valyco 30 Oct 2012 @ 17:24

    Cristi , esti corect si asa trebuie sa fim. Numai ca aici sunt niste aspecte care nu trebuiesc omise. AU FOST OMORATI NISTE OAMENI NEVINOVATI datorita neatentiei,ignorantei , prostiei, tipeului sau a mai stiu eu ce. DACA in masina victimelor se afla cineva din familia ta? Eu nu cred ca ar trebui sa fim atat de pacifisti. Daca in masina victimelor erau sotia si copii lui Huidu?! Il considera Huidu la fel de nevinovat cum vrea el sa fie considerat acum?
    Eu am fost in coma o zi si o noapte, 3 luni nu sm putut sa im controlez/misc partea stanga a corpului DEOARECE o inconstienta ” a gresit ” si a condus pe contrasens.
    Daca erai tu/familia ta in locul meu sau in locul victimelor lui Huidu, cum ai mai fi tratat problema?
    Apreciez si te felicit ca abordezi problema pozitiv, dar cat de pozitiv e faptul ca cineva NU MAI TRAIESTE sa auda conversatiile nosstre, NEMAITTAIND datorita ignorantei,greselii, tupeului … cetateanului Huidu.

    Raspunde
  30. criserb 30 Oct 2012 @ 17:27

    @valyco – si tu care crezi ca este pedeapsa corecta pentru el? Din punctul tau de vedere… normal.

    Raspunde
  31. pop noe 30 Oct 2012 @ 20:32

    D-ul SIP are perfecta dreptate in ceeace a scris dar???, unii care habar nu au ce inseamna soferia comenteaza ceea ce viseaza noaptea. Daca unul din cei care vor ca Huidu sa “plateasca” sa se gandeasca de 10…….0 ori ca si el poate sa fie in pielea, pardon, in postura lui Huidu. Nu noi avem dreptul sa judecam, sunt altii care o fac si bunul D-ZEU. Sa-mi spuna mie unul din toti care-l vor pe Huidu dupa “schele” ca daca se urca intr-o masina va stii ce se va intampla pe parcurs sau se duce sa faca victime? CEEA CE A FACUT HUIDU ESTE DIN CULPA / IMPRUDENTA cu recunoasterea vinovatiei. V-am spus toate acestea din propia mea experienta de sofer profesionist de 16 ani.

    Raspunde
  32. AndreaS 30 Oct 2012 @ 20:33

    @ Cristi in litera legi eu i-as da 10 ani. Si nu pentru ca il cheama Huidu ci pentru ca asa cum scriai tu ar trebui sa se aplice LEGEA!
    revenind la ce mi-ai scris…conduc si in Romania ;) si tot respect regulile de circulatie din aceleasi motive -pentru ca pentru mine condusul ramane o responsabilitate. Incredibil si mie mi-a intrat la 140 km / ora o pasare in parbriz…m-a muscat o albina in timp ce conduceam..si nu am omorat pe nimeni. Bineinteles ca in trafic se pot intimpla multe ideea e ca TU esti cel care trebuie sa stapanesti in orice moment masina in care te afli.

    Raspunde
  33. pop noe 30 Oct 2012 @ 20:46

    CRIS o pedeapsa echitabila pentru Huidu ar fii la 3 ani cu suspendare sub supraveghere, avand in vedere ca s-a mers pe art 320 alin 1 cpp si i se acorda o diminuare a pedepsei (ceeace mi se pare corect) de 1/3 din pedeapsa din art 178 alin 1cp. Problema este ca asiguratorul sa-i despagubeasca partile vatamate. Acum chiar daca s-ar strofoca s-au face nu stiu ce amenintari catre Huidu s-au sa ceara si miliarde de euro nu mai poate aduce nimic din ceea ce a fost. Si cu asta o sa inchei, poate mai revin! : cei care sunt parti vatamate intr-un proces penal cu victime gasesc o metoda de imbogatire ca stiu prea bine ca au numai de castigat ca daca le-ar pasa de cei decedati ar recurge la niste sume modice si de aceea fac mult tam-tam !!!

    Raspunde
  34. Nautilus 31 Oct 2012 @ 00:56

    1. Huidu trebuie să facă puşcărie, indiferent cât de puţin timp, şi este la fel de necesar ca ziarele să fie umplute cu ştiri despre modul în care face el puşcărie şi cu poze cu el dus la puşcărie.

    2. Nimeni altcineva nu a făcut puşcărie pentru accident de maşină din 1973 încoace când a fost definitivată forma Codului Penal comunist promulgat în 1968 atâta vreme cât nu a provocat el accidentul printr-o acţiune directă (beţie, trecut pe roşu, intrat în intersecţie fără să se asigure etc).

    3. Motivul l-au dat nişte comentaci, care au spus astfel: în România, gestul unui Dorel de a face ceva nu îl afectează numai pe el, ci pe toţi cei 19 milioane de oameni care mai sunt în ţară. (După mine, motivul lor abia demonstrează anormalitatea societăţii de la noi şi faptul că legile se aplică discreţionar, iar drepturile publicului muncitor şi consumator nu fac 2 parale.)

    Dacă Dorel îşi buşeşte maşina ca să ia banii de asigurare, nu l-a păgubit doar pe asigurător, ci a făcut în aşa fel încât asigurătorul, înfuriat, va pune piedici tuturor celor care au un accident pe viitor, va umfla tarifele şi va pune condiţii porceşti clienţilor, fiindcă acela care s-a fript o dată cu ciorbă, suflă şi în iaurt.

    Dacă Dorel nu îşi plăteşte ratele la bancă, bancherul se va judeca cu el, dacă îl mai prinde în ţară, dar în acelaşi timp nu va mai tolera nicio întârziere la plată celorlalţi dorei, nici măcar o zi.

    Exemplu pe care l-am văzut cu ochii mei: dacă nu îşi plătea cineva rata la leasing în 2007, se ciondăneau cu el, îl bombardau cu scrisori, îl ameninţau cu procesul şi până la urmă îl speriau suficient încât să plătească. Dacă nu îşi plăteşte cineva rata la leasing în 2012, firma declară maşina furată şi utilizatorul se trezeşte oprit în plină stradă şi cu cătuşele la mâini.

    Atâta vreme cât dorelul nostru care se numeşte Huidu nu face puşcărie (cu condiţia suplimentară să apară în presă cât mai multe şi cât mai tragice ştiri despre modul în care face el puşcărie!), oricine te vede cu ML, Q7, E 320, GTI sau orice altceva se crede perfect îndreptăţit să îţi zgârie maşina, să îţi rupă oglinzile şi ştergătoarele, să îţi taie cauciucurile, orice asigurător să te jupoaie la CASCO, orice miliţian să te oprească de 5 ori pe zi sub motive absurde, orice bodyguard de local să îţi ia şpagă dacă vrei să parchezi şi să sară la bătaie dacă nu îi dai şi orice cioroi de taximetrist să te tamponeze de câte ori are ocazia. Fiindcă au înţeles din incidentul cu Huidu că oricine are ceva mai mult decât media e automat un ticălos, “că dacă nu fura iel nu avea şi oricum să crede dă neatins, că are iel pile”, şi trebuie să îi dai în cap, fără să rişti nimic. Ca un fel de haiducie modernă.

    ~Nautilus

    Raspunde
  35. Andrii 31 Oct 2012 @ 09:45

    Salut,

    cand o sa intre unul bezmetic si cu amenzi multe la activ pentru depasirea vitezei si depasirea liniei continue, peste Serb Ionel sau peste mămica ta, si sa ii facă zdrențe, o să il compătimești grav pe huidu!
    “E doar o greșeală omenească!!!”

    Raspunde
  36. Valyco 31 Oct 2012 @ 09:49

    Cristi, eu iti vorbesc din punctul de vedere al unei foste victime. Nimic nu e mai josnic decat sa admiri cum unul care a facut rau , indiferent din ce motiv, , sa fie victimizat , ca ce povara duce si cum nu mai poate dormi etc.
    Este vinovat.
    Nu cred ca inchisoara ar ajuta cu ceva, dar nici nu il vad ca isi face mea culpa.
    Din cate cred eu , in primul rand , ar trebui sa aiba grija intr-un anumit fel de familiile pe care , prin nemernicia, inconstienta , prostia lui , le-a nenorocit pe viata.
    In lumea asta e o vorba : ” Cu pardon-ul , Omori omul ”
    Cu alte cuvinte , degeaba mai spui imi pare rau , in orisice mod ai face-o , dupa ce ai luat viata cuiva.
    Pe mine , ce ma deranjeaza cel mai mult e ca , lumea il compatimeste , pe unul care a luat o viata.
    E vinovat si gata, foarte multi l-au apreciat pentru misto-ul pe care l-a facut inainte de accident.
    Tragem linie si vedem realitatea- niste persoane NU SE MAI POT BUCURA DE VIATA , deoarece Huidu , din INDIFERENT ce motive, le-a oprit sansa de a trai o viata umana.
    De aici incolo legea trebuie sa isi puna cuvantul si Dumnezeu sa il aiba in paza.

    Raspunde
  37. Bucur 31 Oct 2012 @ 18:31

    orice dar in pielea lui nu…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)