Sari la conținut

Va multumesc, domnule Ponta!

VeronicaDomnule Ponta, sunt o romanca din diaspora… una din aceea pe care dumneavoastra o numiti “dusmanca a Romaniei”… cu alte cuvinte, o tradatoare care denigreaza tara si numele ei peste hotare.

Va scriu ca sa va povestesc cum imi denigrez tara atat eu cat si ceilalti romani pe care ii cunosc – macar sa aflati direct de la sursa cum stau lucrurile.

Voi incepe prin a va spune ca toti muncim pe ruptelea si toti strainii stiu ca suntem “hard working people”. Cu banii castigati aici, ne ajutam parintii si venim sa ne facem vacantele ACASA… pentru ca ne este dor.

Stiti ce mai facem noi? Ridicam biserici romanesti si organizam scoli romanesti, deschidem magazine romanesti si restaurante romanesti pentru ca iubim traditiile, limba si bucataria romaneasca. Mergem cu colindul, vopsim oua, facem cozonaci si sarmale… si ducem mai departe traditiile romanesti aici, departe de tara.

Ne iubim mult tara, domnule Ponta, iubim Carpatii, iubim Dunarea si Marea Neagra, iubim Bucurestiul, iubim fiecare bucata de pamant romanesc… dar am fost nevoiti sa le lasam si sa o luam de la capat pe alte meleaguri – prin tari in care valorile si munca cinstita sunt appreciate; in tari care nu sunt conduse de infractori, de pitipoance sau de smecheri.

Copiii mei, domnule Ponta stiu sa scrie si sa citeasca in limba romana, stiu istoria Romaniei, stiu traditiile romanesti… stiu chiar si prescurtarile numelor judetelor din Romania (desigur mai incurca Ilfov cu Ialomita… dar idea e ca stiu – desi este ceva ce probabil ca nu le va folosi niciodata – au invatat pentru ca i-a interesat si i-a interesat pentru ca au fost educati sa isi iubeasca tara).

De asemenea, domnule Ponta, eu si copiii mei imbracam cu piosenie si mandrie costumele nationale de Ziua Romaniei, de Craciun, de Pasti, de Ziua Drapelului (chiar asa, dumneavoastra stiti cand este Ziua Drapelului?), de Sf Maria.

Am trei copii, domnule Ponta… stiti ce au prezentat la show and tell saptamana trecuta? Cu mandrie va spun ca toate trei au prezentat ceva despre Romania – fetita cea mare a prezentat arborele genealogic al Familiei Regale de Romania, fetita mijlocie a desenat harta Romaniei si a vorbit despre cat de frumos arata conturul ei ca un buchet de flori asezat cu coditele in Marea Neagra sau ca un peste abia iesit din Marea Neagra care se zbate pe uscat… asa cum odinioara am invatat noi la scoala intr-o poezie de Ana Blandiana, fetita cea mica a prezentat costumul national si a povestit despre cum se numeste fiecare articol pe care il poarta. Atat de mult ne denigram tara, domnule Ponta, incat nu stiu cum ne mai rabda pamantul!

Dar nu as vrea sa inchei fara sa va multumesc… Va multumesc din suflet, domnule Ponta, pentru ca prin cele afirmate, ati scapat de orice posibilitate de a fi votat de romanii din diaspora (extrem de putine voturi ce-i drept), dar mai ales ati scapat de voturile pe care poate unii dintre cei dragi noua, de acasa poate vi le-ar fi dat. Sunt convinsa ca prin afirmatia dumneavoastra l-ati convins pana si pe tatal meu sa nu va voteze… ceea ce eu si fratele meu nu reusiseram sa facem. Tineti-o tot asa, astfel, Romania mai are o sansa!

Text scris de Veronica din Mississauga, Ontario

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
70 comentarii
  1. Coffee 7 Nov 2014 @ 18:01

    Frumos text!

    Raspunde
  2. 1qlee 7 Nov 2014 @ 18:55

    Nu e frumos;
    E foarte frumos. Miscator…..

    Raspunde
  3. Mariana 7 Nov 2014 @ 19:18

    Multumesc, Veronica! Ne mandrim cu asa romani ce se afla in afara granitelor tarii.

    Raspunde
  4. Cosmin 8 Nov 2014 @ 01:17

    Un om care vrea sa fure și ce a mai rămas.păcat pentru tara noastră..

    Raspunde
  5. Horea 8 Nov 2014 @ 02:03

    sa nu uitam sa ne manifestam atunci cind conteaza. In primul tur in Canada au votat mai putin de 2000 de persoane.

    Raspunde
  6. Ana Maria Macovei 8 Nov 2014 @ 08:16

    Veronica, ai scris asa frumos si atat de adevarat, ai scris din suflet!
    Romanii din Canada chiar iubesc Romania si Tradițiile ei si muncesc din greu sa le păstreze! Suntem apreciați aici pentru adevăratele valori si foarte multi romani sunt in funcții înalte asa cum fiecare are dreptul (si asta fara șpagă)!

    Raspunde
  7. Ana Maria Macovei 8 Nov 2014 @ 08:17

    https://ca.linkedin.com/in/ammacovei

    Veronica, ai scris asa frumos si atat de adevarat, ai scris din suflet!
    Romanii din Canada chiar iubesc Romania si Tradițiile ei si muncesc din greu sa le păstreze! Suntem apreciați aici pentru adevăratele valori si foarte multi romani sunt in funcții înalte asa cum fiecare are dreptul (si asta fara șpagă)!

    Raspunde
  8. corina 8 Nov 2014 @ 08:50

    Pana zilele trecute eram convinsa ca voteaza cu Ponta doar acele persoane din categoria “ignoranti” (pt. ca e tara plina, din pacate :( ) si, bineinteles, cei cu convingeri puternice de stanga.
    Am fost uimita insa sa constat ca am colegi care il sustin prin votul lor, si nu pe baza competentei lui (oameni buni, dupa doi ani si jumatate de activitate ca premier a lui Ponta, economia merge tot prost !!! chiar sa nu sugereze nimic lucrul asta?!), ci pt. ca rivalul lui, Johannis, s-a implicat in niste chestii in care nu trebuia si nu stie sa tina un discurs (aha! ne trebuie demagogi; n-am invatat nimic din schitele lui Caragiale :(… ).
    Mie una mi se pare irational ca o persoana cu o minima cultura politica si cu o minima cultura generala sa voteze Ponta :((!

    Raspunde
  9. Ana Marculescu 8 Nov 2014 @ 09:40

    Felicitari Veronica! Ne mandrim cu voi

    Raspunde
  10. dan 8 Nov 2014 @ 10:27

    Frumos spus!

    Raspunde
  11. ion enescu 8 Nov 2014 @ 11:30

    Am citit cu atenție articolul nu este adevărat că Ponta ar fi spus asa ceva.Urmaresc cu atenție politica si in special ce spune, când a fost în Spania și a discutat cu premierul nu a fost pt.cei din țară ci pt.cei de acolo, marea greșeală făcută de voi este că îl asemănați cu ILIESCU fiind comunist este o eroare mare, IOHANNIS are in spate pe toți BASISTII care a tăiat salarii și pensii aceștia sunt rușinea ROMÂNIEI…..aliat cu Tokes care a spus că ZIUA NATIONALA A ROMÂNIEI 1 DECEMBRIE e ZI DE DOLIU….

    Raspunde
  12. criserb 8 Nov 2014 @ 14:10

    @ion enescu – “Cei mai mari duşmani ai României în străinătate sunt tot românii” http://m.gandul.info/politica/victor-ponta-in-august-cei-mai-mari-dusmani-ai-romaniei-in-strainatate-sunt-tot-romanii-13511647

    Raspunde
  13. Andra 8 Nov 2014 @ 17:28
    Raspunde
  14. Andra 8 Nov 2014 @ 17:33

    http://www.romaniatv.net/klaus-iohannis-daca-toti-romanii-ar-fi-votat-i-am-fi-rupt-din-primul-tur-cu-diaspora-a-fost-o-bat_181182.html

    Nu poti sa aspiri la functia de presedinte si sa te exprimi ca la coltul blocului. In momentul ii care candidezi la functia de presedinte trebuie sa te gandesti ca vei fi presedintele tuturor romanilor (inclusiv presedintele lui Ponta si a celor care l-au votat pe acesta).

    Atitudine deloc de laudat asemenea actualului presedinte:
    https://www.youtube.com/watch?v=1W33EXq3d24

    Raspunde
  15. Andra 8 Nov 2014 @ 17:35
    Raspunde
  16. Alex 8 Nov 2014 @ 17:38

    Tot respectul meu dnei. Veronica, autoarea textului. Felicitari pentru ca incercati pe cat posibil sa pastrati traditiile la mii de km de tara, felicitari pentru ca v-ati invatat copiii limba romana, traditiile noastre, istoria s.a.m.d., felicitari pentru faptul ca nu ati uitat de unde ati plecat, felicitari pentru ca v-ati pastrat religia, felicitari pentru ca le prezentati si strainilor detalii despre Romania (prin proiectele fetelor, de exemplu), felicitari pentru ca doriti sa votati si nu in ultimul rand, felicitari ca nu va lasati jignita de acest personaj, ponta!

    Raspunde
  17. Crox 8 Nov 2014 @ 23:07

    Romanii din strainatate nici nu ar trebui sa fie prea interesati de alegeri, daca in turul doi ar ajunge candidati gen Macovei, Iohannis, Ciolos, Isarescu, C. Diaconescu, Predoiu. Dar in conditiile date, prezenta la vot a romanilor din strainatate este o minima datorie morala fata de viitorul Romaniei.

    Referitor la articol, cazul romanilor din S.U.A. si Canada este unul de exceptie, la fel ca al tuturor americanilor sau canadienilor. Este vorba de o forma de multiculturalism care defineste natiunea in sine. Deci oamenii acestia devin americani sau canadieni tocmai prin pastrarea identitatii nationale. Ba mai mult, se amplifica aceasta constiinta apartenenta la natiunea de provenienta. Nu este un lucru rau, ba din contra. Acest fapt insa nu diminueaza veridicitatea continutului articolului, insa nu trebuie acceptat ca reprezentativ acest continut pentru majoritatea romanilor emigrati prin Europa, pentru ca , din pacate, nu este. Emigrarea in Europa presupune imbratisarea unei noi culturi si o adaptare, recalibrare. Sentimentele patriotice raman insa intacte, dar nu se amplifica si nu se materializeaza. Ceea ce nu este un lucru rau, chiar deloc. Insa lipsa educatiei, lipsa sentimentelor patriotice ale unora care au decis la un moment dat sa emigreze, in mod clar se amplifica si se materializeaza in fapte si atitudini nepotrivite. Acestia din urma reprezinta in marea lor majoritate electoratul tipic al lui Victor Ponta, dar nu ma mira ca, aparent paradoxal, tocmai pe acestia gaseste de cuviinta V. P. sa ii mustruluiasca, cum altfel, daca nu generalizand la intreaga diaspora, in clasicul stil bolsevic, deprins de la Ion Iliescu.

    Mergeti la vot pe 16 Noiembrie si votati asa cum va dicteaza constiinta!

    Raspunde
  18. vali 8 Nov 2014 @ 23:34

    Pacat, domnilor, ca dati doar titlul, pus de un ziar basist si nu cititi tot articolul. Iata contextul: ”Cred că putem să facem mai mult, dacă reuşim şi înţelegem că cei mai mari duşmani ai României sunt tot românii, până la urmă, că noi mergem şi spunem în alte ţări că România este o ţară rea, o ţară de infractori, de hoţi. Este normal ca cei de acolo să aştepte să preia acest discurs” De aici deduc cat de cinstiti sunt cei care au postat si cea care a scris ( daca nu o fi fost si ea manipulata). De fapt internetul este plin de scrisori, care mai de care mai ”impresionante”. Unde or fi fost acesti oameni pana acum? I-a apucat pe toti scrisul asa, deodata? Mie imi miroase a campanie electorala.

    Raspunde
  19. vali 8 Nov 2014 @ 23:43

    ”Text scris de Veronica din Mississauga, Ontario” . Poate ca da, poate ca nu… Ori eu sunt prea suspicioasa, ori altii sunt prea naivi. Vom vedea.

    Raspunde
  20. vali 8 Nov 2014 @ 23:52

    De altfel si ”Gandul” a scos fragmentul respectiv din context. Era vorba despre faptul ca romanii nu sunt intotdeauna si peste tot bine vazuti ( amintiti-va cazul Mailat ) si ce sa facem ca sa scapam de unele etichete. Cand a spus ”noi, romanii” s-a referit la romani in general, nu la romanii stabiliti in strainatate. Dar fiecare intelege după preferinte si interese. Eu raman la parerea mea, campanie electorala.

    Raspunde
  21. VIP 9 Nov 2014 @ 00:23
    Raspunde
  22. VIP 9 Nov 2014 @ 00:26

    Take Transylvania out!!!!!! Make it independent, and let the rest of Romania live the “romanian dream”!

    Raspunde
  23. VIP 9 Nov 2014 @ 00:31

    Bring the king back!!!!!! Death to all comunists and hope killers!!!!! Sentence to death all the robbers and brain washers in parliament!!!! Be free!!!! Be independent!!! Live in DEMOCRACY!!!!!

    Raspunde
  24. Catalina Ion 9 Nov 2014 @ 00:42

    @Andra – Serios? Asta e exemplul tau?

    Daca te deranjeaza exprimarea lui Iohannis, poate ca nu esti informata cu limbajul de satra, total inacceptabil, folosit de “prea cuviosul” Ponta, cu ocazia inundatiilor din Teleorman? Sau e cazul sa iti improspatam memoria? -> http://youtu.be/6jnxU4uu7Ok

    Hai sa vorbim de lucruri serioase si sa aducem o contributie valoroasa discutiilor pro-contra candidatilor la presedintie, daca vrei sa comentezi (fie chiar si off-topic, apropo!).

    In incheiere, te invit sa te documentezi despre calitatile unui lider de care are nevoie Romania, unul respectabil, nu “crescut” prin minciuna si hotie. Iata viziunea si discursul unui lider competent si elegant:

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/COTROCENI+2014/ALEGERI+PREZIDENTIALE+2014+Klaus+Iohannis+despre+tema+ruperii+Tr

    Raspunde
  25. vali 9 Nov 2014 @ 08:49

    Pareri ale romanilor despre romani
    Monica Macovei in Parlamentul European: s-au furat 2,5 milioane de voturi la referendum; Traian Basescu: Regele Mihai a tradat.. Traian Basescu: scoala romaneasca scoate tampiti…Dintr-un foc suntem mincinosi, tradatori si tampiti. Dar pentru edificare va recomand cartea ”Maimuta carpatina” de Radu Paraschivescu si veti vedea ce parere au unii romani despre alti romani.

    Raspunde
  26. yo 9 Nov 2014 @ 09:01

    Doamne da sa iasa pontiac presedinte sa mearga toti cei ce au mai ramas in tara in vacante cu bani luati de la bank,sa continue sa se imprumute la camatari si sa-si piarda casele si putinul care il au!!! DUPA ACEEA MAI VORBIM DRAGI ROMÂNI!!! DE SARBATORI O SA MERGETI UMILI LA SFANTA BANK SA LUATI UN IMPRUMUT SA AVETI CE PYNE PE MASA IAR PONTIAC VA RADE IN HOHOTE DE INDARJIREA VOASTRĂ TOTALA DE A VA AUTO DISTRUGE! STIMA SI RESPECT!!!

    Raspunde
  27. vali 9 Nov 2014 @ 12:40

    Pentru ca tot citati din ziarul Gandul, poate ca-i intrebati si cand isi vor plati imensele datorii la stat. Eu am un salariu sub medie, dar lunar imi platesc impozitul. Au prezentat imagini de la manifestatii, pe o pancarta scria ”Puie Monta”, asta e gradul de cultura al manifestantilor? Au uitat sa pozeze si pancarta cu ”Republica Banat” Dar atitudinea violenta a unor manifestanti? Unul ii zicea cameramanului ”Du-te-n …mea!”, l-a si lovit pe cameraman, asta de ce nu prezinta? Sunt satula de astfel de prezentari”impartiale”, scopul este cu totul altul.

    Raspunde
  28. Sorin Constantin 9 Nov 2014 @ 14:18

    Dragi romàni, dupà discursul lui Ponta care se tine de poante am impresia cà pe 16 noiembrie nu va prea cine sa-l voteze. Acest personaj al lumii politice de care habar nu are nu – l intereseaza altceva decàt tronul la cotroceni dar cred cu toata puterea cà unicul tron pe care – l poate sa-l obtina este àla de la WC farà hàrtie igienicà.

    Raspunde
  29. cineva 9 Nov 2014 @ 15:41

    @ion enescu – in schimb s-a aliat cu UDMR-ul si cu Vadim, ce spui de isprava asta?

    Raspunde
  30. io 9 Nov 2014 @ 21:54

    @Ana Maria Macovei – Ai incurcat putin conturile..da nu are a face..merge s-asa la rOmanica

    Raspunde
  31. Mircea 9 Nov 2014 @ 22:11

    Problema nu e că românii din diaspora nu-l votează pe ponta. Problema e că românii din diaspora nu pot vota!!!
    Pe de altă parte, din păcate, sunt mai mulți oameni neinformați decât informați… Deci nicio șansă pentru țara asta!

    Raspunde
  32. Dana 9 Nov 2014 @ 22:58

    Marturisesc ca si eu , chiar daca sunt plecata de mai bine de 15 ani, am invatat-o pe fetita mea -cetateanca italiana -nu doar sa vorbeasca romaneste ci si rugaciunile, poeziile , cantecele si chiar si baladaMesterul Manole si Miorita! Adevarul e ca am intalnit romani care nu i-au invatat pe copiii lor nici sa vorbeasca romaneste…ma intreb in ce limba vorbesc cu rudele lor din Romania.

    Raspunde
  33. Iulia 9 Nov 2014 @ 23:05

    In locul luí Basescu ,va fi foarte greu de iesit la liman dupa datoriile lasate ,atat pentru Ponta cat si pentru Iohannis ,important e sa biruim coruptia ,minciuna care pare ca este mai MULT de partea luí Ponta ,imi pare rau ca e rasa romaneasca .

    Raspunde
  34. Memo 9 Nov 2014 @ 23:32

    @Crox – Tu crezi ca oameni care au plecat din Romania au plecat de placere sau ca au vrut? Eu am 26 de ani si imi este scarba sa mai raman in tara asta. Stiu ca este posibil sa ai un trai decent si aici, dar prefer sa ma duc afara si sa fiu apreciat pentru ceea ce fac decat aici sa vreau sa fac ceva bun si sa nu fiu apreciat. AICI IN TARA MEA!

    Raspunde
  35. Adriana 9 Nov 2014 @ 23:38

    Bravo foarte frumos ……foarte adevarat ….

    Raspunde
  36. BOBBY 9 Nov 2014 @ 23:51

    BRAVO!

    Raspunde
  37. sonia 10 Nov 2014 @ 04:34

    Alt flamind?? Promisiuni pina se vede la putere, ca Ceausescu no sa se mai Nasca,toti eram egali tratati, aveau putina Frica,tineretul asigurat cu case,servici, nu Asa mare coruptie.. Freedom si caldura eram the best!!

    Raspunde
  38. Popescu 10 Nov 2014 @ 13:00

    Eu propun sa se voteze ca in 2009, un vot la 2 secunde, pentru ca diaspora este vinovata pentru infragerii Domnului Klaun. Sunt sarcastic pentru majoritatea imbecililor de aici care nu pot sa scrie nici sa vorbeasca corect fix ca liderul lor fantezist.

    Raspunde
  39. costy 10 Nov 2014 @ 15:01

    Vorbe,vorbe, suntem toti fugiti de acasa,stam si comentam ca ala e bun,ca ala nu e,stam dupa gard si aruncam cu pietre,stam la caldurica si dam cu bulgări,santem unul mai roman ca altul,si totusi facem scandal din patriotism in exil,am parasit ,,gasca,, dar facem scandal cand se alege seful. Daca vreti sa votati cu adevarat,dragi patrioti ,fuguta acasa la vot,dar nu,e mai usor de comentat si plans de milă,din pub,drinking scoth and tee,no?

    Raspunde
  40. anca apan 10 Nov 2014 @ 16:57

    Si eu sunt plecata cu sotul si copilul meu in strainatate…ne e dor cumplit de tara,de familie,de romani si locurile dragi noua.si copilul meu a avut vinerea trecuta zi de sarbatoare la scoala unde fiecare copil putea sa se imbrace altfel decat uniforma obisnuita…si Am ales culorile steagului romanesc!!!si noi sarbatorim absolut orice sarbatoare….exact ca si acasa,in tara! Imi pare rau ca nu ne putem intoarce acasa,i mi pare raje ca copilul meu trebuie sa traiasca intr o tara straina,are 7ani insa isi aduce aminte de tara unde s a nascut!

    Raspunde
  41. salut 10 Nov 2014 @ 20:14

    @ion enescu – dar nu te supara, de cand e ponta prim-ministru ce a facut el bine tarii? Habar n-aveti ce vorbiti voi astia psd-stii. Tara toata a fost vanduta de psd. Toata fabricile distruse de psd. Pupai si in ….. din partea intregii tari. Psd si la ora actuala e condusa de iliescu. Toti din psd fac ce spune ”tataie”.

    Raspunde
  42. florin 10 Nov 2014 @ 22:37

    @costy – Eu, in starinatate ca sa votez am pornit dimineata la 6,00 si am intrat in casa la 22,30. Sectia de votare e la 60 km. “pub,drinking scoth and tee”??? Am baut doar apa ca sa nu pierd randul la vot. Dar in Romania sunt sigur ca se incepe cu o palinca, pe urma tine-mi randul ca ma duc sa beau o bere, sa mananc ceva si la cina la restaurant pe urma. Eu, aici nu mananc la restaurante, dar de fiecare data cand ma intorc acasa, gasesc restaurantele si barurile pline de romani de ACASA, ca or duc greu saracii. Nu trebuie sa luam in seama speculatiile cu diaspora, dar e atat de greu sa ne amintim ce a facut Ponta in ultimii ani??? Un CACAT… ca si cei care au guvernat inaintea lui. Ce avem de pierdut daca il votam pe Iohannis? …nimic…din nimicul care il mai avem.

    Raspunde
  43. Cristian 11 Nov 2014 @ 00:22

    fals. nu Ponta a facut aceasta afirmatie .Sunteti prost informati , si asa va trebuie ca nu meritati mai mult .Un nebun arunca o piatra in lac si voi ….. imediat sariti dupa ea . … ” “Nu fiti cacaciosi “

    Raspunde
  44. marcela 11 Nov 2014 @ 07:53

    @corina – Draga Corina,Moise Guran a facut un rezumat al sondajelor efectuate de agentii serioase..si a reiesit clar ca,da,sunt si romani cu studii medii si cei intelectuali si cu studii peste medie,unii si cu mai multe scoli care-l voteaza ,l-au votat,pe copilul lui Iliescuuuu!!!Chiar si fata asta draga cu trei fete la randul ei,spune clar in articol ca tatal ei l-ar fi preferat pe Ponta…In general bugetarii il mai prefera-nu inteleg,adica da,din saracie-spera sa le mai dea cate un pic la salarii…Sau cei cu studii medii sau deloc-cei de la tara-cum se spune—uita-te pe filmulete postate cum alearga din poarta in poarta cei platiti de Ponta-din banii nostrii-si impart mita electorala—cumparata tot din banii nostrii…si multi “pun botul”..Am auzit-incredibil-ca in unele primarii rurale sunt amenintati ca le vor lua pamanturile…Apoi in alte parti votul catre comunism,este din partea celor asistati social-tot din banii celor care muncesc..Diaspora a vrut sa schimbe ceva-nu a fost lasata si nu va fi—in tara la fel,s-au aliat in marsuri-tare mi-e teama ca degeaba!!!Daca va “iesi” acest mic comunist,va fi iremediabil pierduta tarisoara noastra draga!!!

    Raspunde
  45. marcela 11 Nov 2014 @ 08:04

    Dragilor,tare mi-e teama ca speranta noastra ca vom elimina post-comunismul,pe copilul lui Iliescu si ai lui-va fi in van…desarta…va muri!!!!Daca nu-daca votul va fi corect,cei nostalgici,copiii lor au inteles ca si 45 de ani am fost in intuneric si ca cei 25 de dupa comunism,tot semi-intuneric a fost–daca se vor lumina,trezi atunci vom putea da curaj celor care n-au plecat definitiv din tara,sa se intoarca…Nu ne vom mai trimite copiIi sa studieze si sa ramana departe de noi-ducandu-le dorul…Asa ca votati trezindu-va din amorteala,manipularea si oribilitatea celor care inca mai au de furat din tarisoara asta amarata si draga…Votati pentru ca,cei care vin dupa noi,sa nu ne faca niste sustinatori ai rusilor,chinezilor–niste mici,mari comunisti…Nostalgicii au imbatranit,fata asta spune clar in articol ca si tatal ei il prefera pe Ponta-acum nu!!!…Poate ne trezim,trebuie…DOAMNE AJUTA!!!!

    Raspunde
  46. Dana 11 Nov 2014 @ 18:14

    Faptele vorbesc de la sine. In ce-l privește pe tovarășul Ponta, dumnealui are o atitudine aroganta, tot mereu, indiferent de circumstanță. Vorbește in doi peri si poate sa spună 1000 de cuvinte fără să fi spus nimic. Să ții cuvântări te poți învața însă cinste nu te poți învăța ci e ceva care ori ai ori nu.
    Ponta a spus ce-a spus (nu dau doi bani oricum pe ceva ce iese din gura lui!) si nu se poate scoate din context deoarece contextul e foarte clar. Ii e ciuda pe diasporă si, ca de altfel, deja de la ultimul referendum ar fi vrut ca cei din diasporă să nu aibe drept să voteze. Ura și ciuda lui sunt cât se poate de evidente, deci nu i “se pare” nimănui ci chiar sunt reale.

    Raspunde
  47. Andrei 11 Nov 2014 @ 19:41

    “Stiti ce mai facem noi? Ridicam biserici romanesti si organizam scoli romanesti, deschidem magazine romanesti si restaurante romanesti pentru ca iubim traditiile, limba si bucataria romaneasca”

    Cea mai tare glumā :)) Ridicati Biserici ca sā aibā si gura mârlanilor de preoti ce sā mānâncā, iar scoli, magazine si restaurante sā vindeti la fraieri mâncare expiratã de 10 ori pretul din tarā. Nu fac parte din clanu lu Ponta, da mai lasati-ma cu patriotismele ca 90% din romanii din diaspora nu mai vorbeste Romaneste dupa o luna.

    Raspunde
  48. dan 12 Nov 2014 @ 14:04

    VERONICA SAU CUM TE-O FI CHEMAND, VREAU SA –TI SPUN CA NU E GREU SA OBSERV CA ESTI O BASISTA MULT MANJITA CU PORTOCALIU.!! DE CE NU RECUNOSTI CA CA TU DE FAPT AI PLECAT DIN TARA PE VREME SI SUB DOMNIA LUI TAICA-TU BASECU!
    AI PLECAT DIN TARA, PENTRU BANI, PENTRU CA ACOLO POTI FACE LUCRURI CHIAR NECURATE ASA CUM AU FACUT SI FAC MULTI ALTI “ROMANI” PLECATI AFARA. . NU NE VORBI TU SAU VOI CEI CARE VA ASCUNDETI DUPA ACEST ARTICOL, DESPRE DEMNITATE, SAU MANDRIA DE A FI ROMAN. VOI CEI CARE ATI FACUT ROMANIA DE RUSINE SI NUMELE DE ROMAN L-ATI TRANSFORMAT IN “TIGAN” . VOUA SA VA FIE RUSINE!!
    NIMENI NU NE MAI SPUNE ROMANI, CI TIGANI, SI ASTA DIN CAUZA VOASTRA A UNORA DINTRE VOI , CARE FURATI SI FACETI PROSTITUTIE SI CRIME IN STRAINATATE!
    OR FI SI CINSTITI INTRE VOI, DAR NU MULTI, SI FITI SIGURI CA ACEIA IL VOTEAZA PE PONTA. VOTEAZA IN CUNOSTINTA DE CAUXZA, VOTEAZA ADEVARUL,DREPTATEA , INTELIGENTA SI NU PROSTIA!! STRIGATI AZI CA IL VOTATI PE IONAZIST, FARA SA VA FIE RUSINE DE FAPTELE LUI. STITI DE CE ? PENTRU CA FAPTELE LUI IONAZIST SUNT CA ALE VOASTRE. EL VINDE COPII, VOI, VA VINDETI PE VOI INSIVA , VINDETI NUMELE DE ROMAN , VA VINDETI DEMNITATEA SI CONSTIINTA PE CATIVA EURO. PROSTITUATE SI HOTI! VOI VORBITI? VRETI CUMVA CA VOI, NISTE INCULTI SI ANALFABETI CARE ATI FUGIT DE MUNCA SI DE SCOALA, VRETI SA-L COCOTATI IN FRUNTEA TARII PE UNUL LA FEL CA VOI, VRETI CUMVA VOI SA DECIDETI VIATA NOASTRA, A ROMANILOR DIN TARA?! AR TREBUI SA VI SE INTERZICA SA VOTATI DACA SUNTETI PLECATI DIN TARA MAI MULT DE UN AN! DA , ASA AR FI CORECT!! ? VOI NISTE ANALFABETI . CARE ATI PLECAT DIN TARA TOCMAI PENTRU CA NU ATI VRUT SA INVATATI SI SA MUNCITI , VOI VORBITI? CREDETI CUMVA CA AVETI DREPTUL?! TACETI NAIBII DIN GURA , CA NE-ATI MURDARIT DESTUL NUMELE SI NEAMUL! ..SI NU VORBI TU, ORICARE AI FI, IN NUMELE ROMANILOR DIN DIASPORA! TU ESTI UNA SAU UNUL CUMPARATI DE BASISTI SI CHIAR DACA NU AR FI ASA, SI AI FI O PERSOANA CINSTITA , NU AI DREPTUL SA TE ADRESEZI ASA UNUI OM CARE A INDREPTAT ATAT CAT A PUTUT NEDREPTATILE FACUTE DE BASESCU SI CLICA LUI.
    SUNTETI SI ORBI, NU DOAR PROSTI, SAU ESTI OARBA NU DOAR PROASTA!! NU E GREU DE INTELES DE CE IL VOTATI PE “PROSTUL SATULUI”! BINE I S-A SPUS: GAINA

    Raspunde
  49. Salariu Liliana 12 Nov 2014 @ 16:32

    Au taiat 25% in contextul unei crize economice, insa ,pentru mine, nedumerirea cea mai mare este: de ce dupa 25 de ani de la caderea comunismului nu avem si noi salarii europene asa cum au celelalte tari foste comuniste( Polonia, Cehia, Ungaria). De ce la ei s- a putut si la noi NU!!??Pierderea este de 400-500% raportat la salariul minim.Intentionat suntem tinuti in jug si in saracie, ca sa ne aiba la mana cu rusinoasele pomeni electorale si ajutoare sociale.

    Raspunde
  50. Salariu Liliana 12 Nov 2014 @ 16:52

    Cand eram copil mama imi spunea asa: “vorba multa e saracia omului”.Personal, nu-i mai pot suporta pe politicienii care VORBESC mult si cu vorbe mestesugite si FAC putin si prost pentru tara si pentru oamenii ei.Am increderea ca cineva care vorbeste putin, cu siguranta va face ceva bun.

    Raspunde
  51. Manoiu ion 12 Nov 2014 @ 19:56

    Nu implicati copiii,fiinte nevinovate ! Sunteti neputinciosi chiar in educatia lor ! Pe pielea vs,copiii vor descoperi cat de nepriceputi ati fost in educatia lor,fara sa fi luat in considerare micile lor lipsuri !

    Raspunde
  52. Manoiu ion 12 Nov 2014 @ 20:05

    Scoala ii invata pe copii cum sa invete,parintii sunt o completare e baza in educatia lor,in tandem cu dascalii !

    Raspunde
  53. Maria 12 Nov 2014 @ 20:25

    As dori cu tot respectul sa ii rog pe cei care nu au votat sau cei care nu intentioneaza sa voteze in turul doi sa nu isi dea cu parerea despre nimic legat de alegerea viitorului presedinte. Acesti cetateni nu doresc sa isi exercite dreptul de a vota, nu vad de ce si-ar dori sa isi exercite dreptul la libera exprimare (in aceasta privinta, evident, nu in general)

    Raspunde
  54. Carmen 12 Nov 2014 @ 23:00

    Super articol……bravo !!!!! Felicitarile mele…..

    Raspunde
  55. straut 12 Nov 2014 @ 23:58

    Frumos nu ma intereseaza natura politica a nici unui candidat.DAR FACETI CEVA PT ROMANIA pt ca e pacat si ne-a mai ramas ceva resurse cu care am putea sa ne indreptam ca tara.Hai sa lasam de o parte mancatoriile politice si sa facem ceva pt TARA.

    Raspunde
  56. plop 13 Nov 2014 @ 04:20

    @dan – Hoooooooooo,prrrrrrrrrrr,da te-ai pornit bai vere….cu cat esti platit?????cat i-ti dau banditzii ?????ori te pomenesti ca esti chiar tu taica tovarase iliescovovici?????sau ai pus pe tovarasu asta hotarat???doar atat,ca nu vrau sa intru in jigniri si insulte inutile….va meritatzi soarta

    Raspunde
  57. savancea aurelia 13 Nov 2014 @ 13:16

    @dan – domnule Dan,sunt stupefiata!Va respect si va multumesc in numele romanilor care au judecata si care sufera pe acest pamant.Va respect si pt curajul de a spune tuturor in fata Adevarul.Daca imi permiteti SUBSCRIU SI EU LA RASPUNSUL DVS.Parca mia-ti luat o piatra de pe inima.Il vom incerca si pe tanarul Ponta.Cu Dumnezeu inainte !poate Domnul va avea grija de noi.Dar si oamenii trebuie sa se mai schimbe.au fost si timpuri mai grele, razboi etc,romanul a supravietuit frumos!…sa ne rugam..!

    Raspunde
  58. barbulescu eduart 14 Nov 2014 @ 11:56

    Buna ziua la toti romani
    In primul rand trebuie sa va confesez cu mare placere caci sunt foarte mandru de faptul ca sunt roman si in acelasi timp Romania trebuie sa ne multumeasca la toti romani care suntem in diaspora si am demonstrat prin implicarea noastra in tarile in care traim, macar respectandu-ne prin a ne garanta si asigura dreptul de a vota .
    Nu cerem mult nu suntem acei romani de care” iubitul vostru prima ministru “(dragi romani din Romania), in afara del faptul ca ne – a dezamagit prin prestatia sa politica , acum in loc sa faca loc la o noua clasa politica , mai curata si buna intenzionata sa schimba aceasta clica politica de infractori , condamnati sau cercetati penal, cu frica de a nu pierde imunitatea de care se tem asa de mult ,acest neo comunist care incurajeaza hotia , frauda si o anumita clasa sociala de care se bucura de sprijin total , romi , hoti , detinuti , de toti cei care le promite grazieri
    Acest impostor politic care a aruncat cu mizerie in aceasta murdara campanie electorala, spre un Om civilizat , curat politic cu o atitudine constructiva bine intenzionat sa schimbe directia gresita pe care a luat-o Romania.
    Va multumim domnule Iohannis pentru faptul ca nuat ati cazut in capcanele intinse de partidul comunist condus de tovarasul Ponta .
    Chiar daca nu o sa ajungeti vreodata presedinte Ati demonstrat ca in tara aceea mai sunt si romani care iubesc Romania.
    Sunt foarte mahnit caci sunt nascut intr-o regiune care se chiama Oltenia
    Sunt foarte mahnit caci in acea tara se permite unei primarite sa ameninte cu iesiri in strada si razboi civile
    Unde sunteti semeni nostri care impreuna in 1989 eram pe strazi si strigam “Jos comunismul, libertate si drepturi”.
    Am tot eu raspunsul pentru voi dragi romani.
    Multi dintre adevarati romani am plecat peste hotare unde am demonstrat caci meritam respect am devenit utile in alte tari , am demonstrat caci Romania are oameni de valoare , am demostrat si demonstram caci Romania nu inseamna “hoti , romi si infractori”.
    Asa cum bine spunea presedintele Constantinescu noi avem o mare raspundere de demonstrat adevarata fata a Romaniei

    Si am demonstrat.
    Romania nu va apartine dragi politicieni , ci este a noastra .
    In loc sa demonstrati ca sunteti romani care vor numai bine , intoxicati romani prin media care va slujeste cu minciuni , acuzati , insulti. Impotriva unui om care a spus destul de clar ca vrea sa schimbe aceasta clasa politica.
    Va este teama “tovarasi politicieni sa nu pierdeti puterea
    Cu o majoritate parlamentare de 70%, farà a avea o opozitie care sa se opuna programului vostru politic , nu Ati reusit sa puneti pe piciore nimic.
    In schimb ati reusit sa furati sa mintiti si sa dati vina zi de zi pe presedintele Basescu
    Nu uitati caci ceea ce nu ati reusit in doi ani si jumatate sunt carentele vostre politica .
    Primul guvern majoritar , in care si noi am sperat ca o sa reuseasca sa readuca Romania in lume buna .
    Ati falimentat trebuie sa lasati loc oamenilor competenti.
    Nu este posibil caci dupa 25 ani sa nu ne putem gandi la o posibila reintoarcere pe pamantul nostru.
    Eu sunt un cetatean roman care iubeste Romania .
    Care povesteste frumoas despre Romania si adevarati romani ori de cate ori am ocazia
    Ne dorim o Romanie curata care sa se apropie de lumea normala.
    Ne dorim o Romania a romanilor si nu a derbedeilor politici care numai atunci cand apartine pe ecranele de televiziune si incep sa se exprime , fac atat de rau adevaratilor romani , Vadim Tudor , Voiculescu , Diaconescu (zis tomberon).
    Tovarase Ponta
    Noi adevarati romani nu va vrem
    Ce vreti sa faceti pe viitor?
    Sa conduceti impreuna cu cei menzionati?
    Nu va fi posibil , nu va vom lasa tara pe mainile voastre.
    Nu o meritati , nu meritam noi romani sa fim.condusi de nationalisti si impostori.
    Vede ti realitatea sociala.
    Chiar daca indirect, problemele sociale nu ne afecteaza ca pe cei de acasa , noi diaspora nu va abandonam acele speranze care le au toti romani intr-o viata normala , fara grija zilei de maine .
    Duminica vom.vota schimbarea , vom.vota persona de care Romania are nevoie .
    Vom.vota Iohannis.

    Asa cum toti din diaspora ne dorim ca atunci cand venim in vacanze , copiii nostri sa vada schimbarea , sa nu mai vedem semeni nostri tristi farà un.pic de speranza .farà problema economice .
    Vrem o tara normala
    Nu este posibil ca noi romani de peste hotare sa avem o mare contributie la produsul intern brut (PIB) pentru economia tarilor in care traim loc sa gandim la posibila reintoarcere unde societatea sa aiba nevoie de aportul nostru.
    Noi romani din Italia am realizat circa 5% din PIB .
    Vrem politicieni care sa uneasca , care sa ne asigure o garanzie care sa aiba nevoie de noi.
    Vreau ca fiul meu care este nascut aici la Roma , atunci cand este intrebat sa raspunda farà nici o dificultate caci parinti lui sunt romani si iubesc Romania
    Acesti copiii “tovarasi politicieni” vorrei lumea romana mai bine decat dumneavoastra, Chiar daca nu s-au nascut in Romania .
    Nu mai vrem tigania din politica romaneasca.
    Mi-as dori , atunci cand fiul meu va implini 18 ani , cand va trebuie sa opteze pentru cetatenie , sa fie mandru sa aleaga cetatenie tatalui lui .
    Sa fie orgolios ca va putem alege cetatenia romana
    Pe noi cei din diaspora nu ne mai puteti pacali, cum nu puteti pacali profesori, doctori , oferindu-le bani josnici , nu este nevoie de mila voastra

    Raspunde
  59. Alexandra 14 Nov 2014 @ 14:55

    Si eu sunt plecata din tara de aproximativ 10 ani. Sincer va spun, e oribil de greu pentru un om intr-o tara straina sa o ia de la zero. Dar nu mai puteam trai intr-o tara care este condusa de hoti, de gainari si smenari. Votati-l pe gainarul de Ponta, iar in cativa ani vom fi colegi de breasla. Va astept….

    Raspunde
  60. Florin 15 Nov 2014 @ 14:32

    Urmaresc intens, de ceva timp, politica romaneasca (cam 10 ani) dar niciodata nu l-am auzit pe Ponta spunand ca diaspora ar fi dusmanul Romaniei, subliniez niciodata(are multe alte tinichele ponta insa demonstrate). Tare mult as vrea de la tine niste dovezi clare inregistrari, tv, youtube, orice prin care sa demonstrezi ca el a spus asa ceva. Altfel, cu tot respectul pentru tine, ceva cladit pe informatii nedemonstrate, oricat de sensibl ar fi, ramane doar un prudus al imaginatiei tale.

    Raspunde
  61. roman 16 Nov 2014 @ 14:14

    Ptr un litru de ulei? Sau esti norocos si ai primit si un pet de 3.5 l
    noroc?

    Raspunde
  62. CS 21 Nov 2014 @ 08:30

    @ion enescu – Asa este, diaspora este mintita de masina de productie basista. Ceea ce diaspora si cei care l-au votat pe Johannis nu inteleg, este ca acest nou presedinte este si el tot marioneta occidentului. Cu guritza lui a spus ca imbratiseaza filozofia politica a lui Basescu.

    Raspunde
  63. disco 30 Nov 2014 @ 15:11

    @ion enescu – gresesti nimeni nu il asimileaza cu iliescu numai ca este arogant si condus de aia batrini din partid gen cozminca si alti de alfel eu cred ca este bine intentionat dar trebuie sa se rupa de baroni si de ghita ,dragnea si altii.m-am dus pornit sa-l votez dar m-am sucit in ultimul moment , motivul buletinul care mi l-au dat in ultimul moment frecinduma ba este gata ba nu este gata ,institutia statului si atunci m-am enervat si am sucit votul……

    Raspunde
  64. [email protected] 3 Dec 2014 @ 01:05

    @ion enescu – nea ioane,cred ca traiesti intr-o lume paralela.ponta este tata hotilor si a mincinosilor.El a iertat rusii de o suma enorma ce o datorau tarii.De ce?,el a incercat sa vinda Rosia Montana la Canadieni,el a trimis jandarmii sa bata taranii din Pungesti pentru ca doreau sa isi apere pamintul dupa care traiesc.Sunt enorm de multe si nu pot sa iti scriu ca sa iti poti da seama.ponta este un dusman al Romaniei.El trebuie sa mearga la Jilava.Nea Ioane,stii ce inseamna sa iti copiezi lucrarea care iti aduce un titlu?Eu cred ca mata esti un bun Roman insa esti dezinformat.Mai gindeste si priveste si faptele.Sa auzim de bine.
    @Coffee –
    @Iulia –

    Raspunde
  65. [email protected] 3 Dec 2014 @ 01:13

    @barbulescu eduart – Buna Eduard,te rog sa imi scrii pe adresa mea personala [email protected] deoarece doresc sa discut cu tine inafara spatiului public.Te rog sa dai alt titlu scrisorii deoarece in Diaspora…sunt foarte multe postari si poate scapa necitit,sa auzim de bine.

    Raspunde
  66. [email protected] 3 Dec 2014 @ 01:20

    @dan – Dane,bea o cana de apa si calmeaza-te.Ponta este tatal hotilor si mincinosilor.Trebuie sa mearga la Jilava.Asta mint
    e si fura si nu vede altceva.Despre Romanii care pleaca afara mai gindeste.Ei au aceleasi drepturi ca si noi si foarte multi se ridica mult peste nivelul celor ce au ramas.Fi cinstit cu tine insuti si cu semenii tai.

    Raspunde
  67. rotaru 3 Dec 2014 @ 07:17

    @vali – si de ce sa nu spunem realitatea? Nu sant politicienii romani ce-i mai hoti, corupti si ticalosi ?

    Raspunde
  68. rotaru 3 Dec 2014 @ 08:32

    @ion enescu –
    @dan – Domnule draga dv reprezentati cu succes adevaratul nivel de prostie a electoratului psd. Daca dupa 25 de ani a-ti ramas la nivelul lui 89 nici nu meritati sa va raspunda cineva

    Raspunde
  69. Ana Maria Pavel 2 Feb 2015 @ 13:13

    Draga Redactie
    Suntem cu totii de acord cu acest articol
    Noi romanii din Italia va multumim
    La fel facem si noi aici
    Ne pastram amintirile, traditiile si iubim pamantul stramosesc
    Am luat cu noi traditiile si le-am purtat, amintirile pentru a le spune celor de langa noi cat de frumoasa e tara noastra
    Dar nu e suficient daca nu schimbam ceva
    Asa ca cu ideea Domnului Victor Ponta,
    Vom schimba ceva
    Viitorul tarii noastre,
    Lacrimile sunt f mari
    Asa ca m-am convins si nici macar bunica mea nu o sa-l mai voteze
    Atunci cu adevarat in tara noastra se v-a schimba cu adevarat

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)