Sari la conținut

Imprimanta Canon Maxify 5350 este tot ce-mi doream

canon maxify 5350 Acum ceva vreme scriam pe facebook:

“Vreau o multifuncțională laser, ceva care să știe să scaneze automat un teanc de foi, dacă se poate și față-verso

Să știe să și printeze față-verso.”

Nu a trecut mult și dorința mi-a fost îndeplinită. Cei de la Canon mi-au trimis o imprimată Canon Maxify 5350, imprimanta ce o puteți vedea în poza alăturată.

Mi-a luat puțin timp să o testez cu adevărat și încă nu pot să spun că i-am testat toate chestiile pe care știe să le facă, dar am început să ne împrietenim destul de repede.

Cum mulți știu, m-am apucat să fac o casă și acum sunt în faza în care mă ocup de acte, de avize și autorizații. Pentru că arhitectul meu este din Timișoara schimbăm foarte multe hârtii pe mail. Practic am început să-mi doresc o multifuncțională așa cum am la birou, care să știe să scaneze un teanc de foi odată, fără să mai trebuiască să bag eu fiecare pagină una după alta și să dau scan,

Ei bine, imprimanta asta este ceva mai mică ca cea de la birou (care are vreun metru și ceva înălțime) și încape la fix lângă biroul de acasă, pe o măsuță din aia pătrată de la IKEA. Are dimensiunile 463 x 394 x 351 mm. Deci… este ok.

În principiu ea este o imprimantă pentru firmele mici și medii care printează în medie între 250 și 1500 pagini pe lună. Deci nu este chiar pentru acasă, dar dacă ești mai pretențios și nu vrei să pierzi timpul, merge și acasă.

Vă ziceam că nu am testat tot ce poate imprimanta, dar am testat ceea ce am avut nevoie până acum. Adică nu au fost chiar niște teste, a fost mai mult un mod de lucru normal.

Bun, acum hai să vă povestesc din puținele chestii testate ce mi-a plăcut la ea.

Scannerul

Cum v-am zis eu obișnuiesc în această perioadă să scanez multe documente, documente ce au câteva pagini, între 2 și 10. Este incredibil cât de repede știe să le scaneze. Practic le pun pe toate în tava de sus și îi dau scan to folder. Scanează foarte repede față verso pentru că știe să scaneze dintr-o singură trecere foaia pe ambele părți. Practic sunt două zone de scanare, câte una pentru fiecare parte a paginii.

Nu știu să vă zic cât durează, că nu am stat cu cronometrul lângă ea, dar cred că 10 pagini le scanează în 15-20 de secunde. Nici nu vă imaginați cu cât mai repede față de scannerul ce-l aveam eu până acum. Trebuia să bag foaia, să aștept să o scaneze, să scot foaia să bag următoarea foaie, să dau de pe calculator “scan” și tot așa pentru fiecare altă foaie.

Deci scannerul este o minunăție. Eu mai am obiceiul să-mi salvez toate chestiile pe calculator, toate chestiile pe care le am listat. Facturi, chitanțe, garanții, amenzi de circulație, tot. Acum îmi este mult mai simplu.

Se pare că știe să scaneze și direct către o adresă de mail, dar eu nu am reușit să o configurez. Recunosc că până acum nici nu mi-am bătutu capul.

Imprimanta

Imprimanta imprimă și asta repede. Nu-i chiar ca o imprimantă laser, dar nu am simțit până acum că stau după ea. Timpul de printare este mic, bun pentru volumul de foi pe care le printez eu.

Pe lângă clasicul print dat din calculator imprimanta știe, și am folosit eu destul de des deja, printul de pe mobil. Practic dacă imprimanta este legata la același wireless cu telefonul poți să printezi orice document direct de pe mobil. Nu mai este nevoie să deschid calculatorul, să printez atașamentul unui mail, acum pot direct de pe mobil. Nu sunt genul care printează tot felul de chestii dar de când cu autorizațiile astea pentru casă, îți trebuie o grămadă de hârtii. De birocrație încă nu am scăpat.

Pentru a printa direct de pe mobil am fost nevoit să instalez o aplicație din market, Pixma Maxify. Există ceva similar și pentru apple, eu n-am avut cum să testez. După ce am instalat aplicația am avut un meniul în plus pe funcția share a telefonului, practic puteam să share-uiesc către imprimantă cam orice document și poză.

Ceea ce este mișto și la imprimantă este că știe să printeze față-verso automat. Nu mai trebuie să stai să aranjezi fiecare foaia în imprimantă, face ea automat.

Bineînțeles printează și alb negru și color, nu cred că mai trebuia să vă spun asta.

Cât ține un cartuș și cât costă încă nu știu, nu am ajuns în situația de a le schimba.

Mai multe detalii, până apuc eu să testez găsiți aici.

Prețul este în jur de 1600 lei, depinde de magazin.

Am să continui să vă povestesc despre ea pe măsură ce am să o studiez mai mult. Dacă aveți ceva anume ce vreți să testez lăsați un comentariu și am să testez cu mare plăcere.

P.S. Știe și print de la distantă, practic pot să scot la imprimantă chiar în timp ce mă plimb cu metroul ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Mircea 9 Nov 2014 @ 22:43

    Am testat și eu exact imprimanta asta acum câteva săptămâni. Problema a fost că ocupa pe birou mai mult decât mi-aș fi dorit, drept pentru care am returnat-o și am luat ceva mai mic (și mai ieftin).
    Offtopic: chestia asta cu returul fără motiv este demențială. Acum 10 ani auzisem de treaba asta doar de la niște prieteni din America și mă miram nevoie mare.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)