Sari la conținut

Va recomand sa cititi despre cum se mananca cu 5 lei pe zi

ciorba-feat1-640x440Sincer nu mai stiu cum, din link in link, poate de pe facebook, poate de pe twitter am ajuns pe bogul farfuridi.ro si am citit un experiment facut de autoarea blogului, o doamna pasionata de mancare/gatit.

V-as spune mai multe despre autoare, dar mai multe nu stiu nici eu. Ce stiu este ca scrie bine si m-a tinut in fata blogului ei vreo ora juma’.

Deci, Raluca, asa o cheama pe autoarea blogului (am cautat pe net si sper sa nu ma insel) si-a propus sa se alature celor care au luat parte la experimentul "Cum sa traiesti cu 5 lei pe zi", un experiment la care s-au adaugat mai multe persoane din lumea intraga.

Am citit fiecare post si am invatat multe, dar cel mai important lucru pe care l-am invatat este ca noi nu stim sa pretuim banul, ca nu avem habar prin ce trec cei cu un venit mic sau poate chiar fara.

Nu am sa va povestesc mai multe, nu as putea sa o fac asa bine cum o face Raluca, va invit pe voi sa cititi fiecare zi a experimentului Va rog sa cititi si comentariile sa vedeti si ce oameni traiesc in jurul nostu (nu ca asta ar fi o noutate).

Aveti aici toate posturile pe care trebuie sa le cititi, sa le luati la rand, iar concluzia sa o lasati intr-un comentariu mai jos. Sunt curios sa discutam putin pe tema asta, sunt curios voi cum ati proceda ca sa va incadrati in respectivul buget.

Va spun de pe acum ca am sa fac si eu acest experiment, simt ca am sa invat multe lucruri, ca am sa apreciez unele lucruri care pana acum nu le apreciam.

Lectura placuta.

Update: de aici am aflat de farfuridi.ro, cu Florin sunt prieten pe facebook, nu ne cunoastem, dar ne urmarim.

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Bucur 15 May 2013 @ 07:15

    foarte interesant blogul recomandat,ai ce sa inveti din el.

    Raspunde
  2. Minnie 15 May 2013 @ 07:32

    Nu am nevoie sa citesc caci sunt una din persoanele care chiar traiesc cu 5 lei pe zi, chiar 2 persoane, dupa plata datoriilor!

    Raspunde
  3. andreea 15 May 2013 @ 09:34

    ok, am citit. comentariile sunt ca peste tot impartite. ce e adevarat e ca titlul sugereaza ca poti trai (adica nu numai manca) cu 5 lei pe zi. desi ea explica in primul articol ca se va concentra doar pe mancare, tot nu e corect. sends the wrong message.
    acum despre bugetul redus. a reusit ea asta, dar multe ingrediente le avea deja acasa. deci iar aiurea. ori faci ceva ca lumea, ori lasi. jumi-juma nu inseamna ca ai reusit.
    sunt atatia oameni care nu au restul de ingrediente acasa, care trebuie din aia 5 lei sa isi plateasca si alte datorii si mi se pare ca proiectul a fost facut prea simplist si prea incomplet din aceasta perspectiva.

    ideea in sine, de low-budget, e ok, numai ca nu imi place cand mi se vinde ceva ambalat mult mai pretentios decat e.

    Raspunde
  4. Iulian 15 May 2013 @ 21:16

    @andreea: plus ca e vorba de 2 persoane cu 10 ron, ceea ce e foarte diferit de 1 persoana cu 5 ron. Cu 10 ron poti face mancare pentru 2 persoane destul de buna fata de ce ai face cu 5 ron pentru 1 persoana.

    Raspunde
  5. ady 15 May 2013 @ 21:16

    Daca voi credeti ca reusiti sa stati o zi intreaga cu acele meniuri de 5 lei va inselati. Trebuia formulat altfel: ” O masa cu 5 lei”, parerea mea.

    Raspunde
  6. maddy 16 May 2013 @ 09:48

    mancarurile nu sunt nici pe departe atat de deprimante precum mi`as fi imaginat.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)