Sari la conținut

Va vopsiti parul in timpul menstruatiei?

Avam o discutie de genul asta la birou.

Colegele spun ca nu e bine sa te vopesti in perioada respectiva pentru ca nu prinde vopseaua sau daca prinde nu tine la fel de mult, se duce intr-o saptamana – doua.

L-am sunat pe George, stilistul.  Mi-a zis ca de cati ani tunde gagici inca nu a gasit-o pe fata careia sa nu-i prinda vopseaua dar mai cauta :)

Am cautat si pe net si am gasit:

Poti sa-ti vopsesti parul linistita, va prinde. Asta cu nevopsitul in timpul menstruatiei este un mit…Eu m-am vopsit de nenumarate ori si am intrebat chiar si coafeza si…NICI O PROBLEMA! Du-te si vopseste-te!

Bineinteles!
Mi-e imi prinde culoarea chiar mai bine in perioade "critice" (hai ca ma distrat expesia asta).
M-am vopsit regulat si in timpul sarcinii si nu am avut absolut nici o problema.

se poate sa fie asa, dar eu n-am observat nici o diferenta. stii ca se spune ca in acele zile nu e bine nici macar sa uzi florile, ca se ofilesc. ei bine, nici asta nu s-a intamplat :P
probabil conteaza gandul cu care uzi floarea. iar in acea perioada se presupune ca esti mai indispusa si probabil asta conteaza.
cu vopseaua si parul, chiar n-am remarcat vreo diferenta, cu toate ca stiam "ce se spune".

Vreau o parere de la voi si daca se poate o parere medicala. De ce prinde/nu prinde vopseaua in perioada “critica,” cu argumente, nu doar povesti.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
40 comentarii
  1. MooNy 4 Jun 2010 @ 14:58

    Superstitiile sunt niste tampenii.
    Parul poate fi vopsit oricand, singura chestie care se schimba e nebunia hormonala.
    Si probabil florile se ofilesc pentru ca in zilele dureroase uita sa le ude.
    Si probabil vopseaua nu prinde pe unele pentru ca din neatentie (hormonala :)) ) nu citesc ca lumea instructiunile.
    Ma vopsesc cand vreau. Indiferent de ce perioada a lunii e.
    Alta chestie e cica sa te tunzi cand luna e in crestere si sa te epilezi cand e in descrestere (motive evidente). Dumbbbbbb

    Raspunde
  2. Liz 4 Jun 2010 @ 15:20

    oooo..Pai sunt o gramada de superstitii cu perioada asta “rusinoasa” ;)
    Acum cativa ani mama i-a incredintat tatalui meu pusul castravetilor in borcane pentru muraturi. Ca dumneaei era la mentra si nu avea voie sa faca nimic, doar sa stea pe scaun si sa dea instructiuni.
    Se mai zice ca nu ai voie sa mergi la biserica , sau daca mergi sa stai catre usa, eventual afara. Pe vremuri inteleg, ca na, nu existau atatea minuni absorbante si de protectie, si nu era ok sa te inchini de vreo doua ori si sa devii”martira” in fata atator credinciosi :))
    Mie mi-a ramas in cap asta cu”cine sta la usa bisericii ii la ciclu” si ma uit la sarmanele fete si le compatimesc pentru dureri/disconfort :))

    Raspunde
  3. Iulian 4 Jun 2010 @ 15:22

    interesante discutii de birou

    Raspunde
  4. Liz 4 Jun 2010 @ 15:26

    Si din cate imi aduc eu aminte de la fiziologie, de acum hoi-hoi ani, organismul in timpul menstruatiei este in ceva proces de eliberare de hormoni si se regenereaza apoi stratul superior al peretelui uterului, care a fost descuamat in timpul menstrei, si toate astea te fac vulnerabila,instabila. Eu explicatia asta o am.

    Raspunde
  5. Andrea S. 4 Jun 2010 @ 15:35

    Copii spun lucruri trasnite:-? de cind vecina nu a mai iesit pe bloc la bronzat…

    Raspunde
  6. criserb 4 Jun 2010 @ 15:37

    De cand a dat frigul :)

    Raspunde
  7. spiderman 4 Jun 2010 @ 15:49

    ciclu, menstruatie, par, vopsea. iti cam lipseau cuvintele astea cheie de pe site a?

    Raspunde
  8. Alina 4 Jun 2010 @ 15:52

    Nu inteleg de ce trebuie sa fie medicala opinia, as zice ca conteaza parerea unui chimist mai degraba.
    De ce prinde, e clar, pentru ca vopseaua a fost facuta sa prinda.
    De ce nu prinde e o prostie:). Cum sa nu prinda? Crezi ca se schimba compozitia parului in saptamana de ciclu?

    Raspunde
  9. criserb 4 Jun 2010 @ 15:53

    Eu sunt convins ca prinde, chestie logica. Dar sa zicem ca eu nu sunt cel mai avizat pentru ca nu m-am vopsit niciodata :P

    Raspunde
  10. Stefy 4 Jun 2010 @ 16:43

    Nu m-am vopsit niciodata, dar chestia asta e o prostie =)).

    Adica am colege care se vopsesc indiferent de perioada. Am alte prietene carora nu le-a prins vopseaua pentru ca au nimerit una “nashpa” ca sa zic asa(adica avea calitate 0 si deh se vopseau acasa). Aici menstruatia nu are nicio treaba.

    Faza cu biserica o stiu si eu, iar eu nu merg in perioada aia tocmai pentru ca really nu am chef sa stau acolo 3 ore in picioare, sa ma pun in genunchi etc…mai ales daca ma simt rau. Prefer sa stau fain frumos acasa. Chestia cu biserica e de demult din cauza faptului ca deh pe atunci nu erau absorbante si alte minuni, iar femeile “murdareau” podeaua whatever ceva de genul. Iar preotii ziceau ca au “murdarit” biserica cu sangele lor impur (sau ceva bazaconie din gama)si ca cica trebuie sa o resfiinteasca, dar nah eu zic ca nu mergi in perioada cutare datorita disconfortului fizic pe care l-ai putea avea (mai ales ca se stie ca unele persoane nu se simt tare ok in perioada respectiva)

    Iar pe net gasesti multe prostii…maine-poimaine o sa gasim ca in perioada menstruatiei trebuie sa stai intr-un picior in varf de munte :-j

    Raspunde
  11. Stefy 4 Jun 2010 @ 16:45

    Ah da…si vopseaua poate sa nu prinda mai ales daca te faci tu…singura…acasa nu la stilist si nimeresti o vopsea de proasta calitate…Nu are nicio legatura cu menstruatia, sau cel putin nu vad eu :))

    Raspunde
  12. Denisa 4 Jun 2010 @ 17:00

    Să-i spui lui George că dacă nu crede, o să mă duc eu să mă vopsească, în zilele alea, și-atunci o să vedeți că nu-i nici o prostie. Sunt schimbări hormonale – poate că la unele femei se manifestă mai puternic, iar la altele, mai puțin, dar ele există.

    M-am vopsit de două ori în zilele nașpa și nu mi-a prins vopseaua. A treia oară n-am mai încercat, nu-mi place să-mi arunc banii în scurgerea din baie.

    Cât despre tipele care s-au vopsit când erau însărcinate, din câte știu eu, medicii nu recomandă vopsirea părului în timpul sarcinii, că poate face rău la bebe. Dar nu-i treaba mea.

    Sigur că sunt și multe superstiții prostești – femeia este murdară în perioada aia și nu are voie să intre în biserică, bla bla, la musulmani, nu ai voie nici măcar să pui mâna pe Coran, pentru că ești murdară… mno, ce să mai zici?!

    Raspunde
  13. criserb 4 Jun 2010 @ 17:06

    Eu nu vorbeam de superstitii, cautam o explicatie logica. Sa inteleg si eu de ce nu prinde vopseaua “atunci”.

    Cat despre chestiile cu biserica sunt convins ca superstitiile sunt multe si diferite, de la om la om, de la regiune la regiune.

    Raspunde
  14. Alina 4 Jun 2010 @ 17:39

    @Denisa, ai avut tu ghinion de 2 ori.
    Iti recomand sa te duci la un coafor in perioada respectiva si sa te vopsesti. O sa vezi ca prinde foarte bine vopseaua.
    Parul nu are cum sa sufere modificari, e un organism mort, cum sunt si unghiile. Parul se deterioreaza in timp, se strica, dar nu isi schimba brusc proprietatile pentru 3-5 zile, ca dupa sa revina la normal.
    Eu inteleg ca nu toata lumea a trecut de chimia pentru incepatori, dar totusi, sa nu exageram…

    Raspunde
  15. maddy 4 Jun 2010 @ 19:45

    am auzit si eu acest sfat, nu m`am intrebat de ce nu e bine dar am evitat sa ma vopsesc in acea perioada. am auzit ca nu`i bine nici sa pui muraturi pentru ca se strica, printre alte lucruri neverificare.
    ciclul e misterios! :d/

    Raspunde
  16. stan georgian 5 Jun 2010 @ 00:10

    aa scuze ma bag si eu :d @denisa poti veni te astept, de cand lucrez nu am intalnit pb de genul acesta. Da e adevarat ca in acel moment se produc dereglari care pot avea efect asupra culorilor, dar schimbarile se produc in mod constant in noi, nu e ca si cum organismul nostru sta si se gandeste “sa ma schimb azi, sa raman ca si ieri” parul este mort din momentul in care a iesit la suprafata dermei.
    @gravide
    daca nu stiati, acum exista Inoa, este produsa de Loreal si nu contine amoniac, asta sa fiti voi mai relaxate. La cate coafeze sunt pe lumea asta cam toate au nascut la un moment dat dar nici una nu a renuntat la coloratul parului, multe dintre ele isi mai fac si blond ff deschis care necesita un oxidant f puternic, asa ca nu va mai fie frica, de altfel cred ca toti mancati si nu cred ca mancati bio. Asa ca puteti sa va colorati parul fara nici o frica, dar faceti asta in saloanele de coafura si nu acasa.

    Raspunde
  17. Ionut 7 Jun 2010 @ 07:39

    Eu am auzit una tot in genul acesta, dar la barbati. Cica nu e bine sa te tunzi cand ai erectie???

    Raspunde
  18. MooNy 7 Jun 2010 @ 09:30

    @ionut: mai ales cand (erectia) e din cauza coafezei, nu?

    Raspunde
  19. MooNy 7 Jun 2010 @ 09:31

    Ptiu, drace, frizeritei… CA COafeza e la femei.
    Ah, alt pardon, STILISTEI

    Raspunde
  20. jack 7 Jun 2010 @ 16:34

    @stan georgian nu cred ca daca multe gravide se vopsesc este un argument ca este o chestie perfect sanatoasa, gandeste-te cate gravide fumeaza! oricum sunt convins ca au aparut si produse mai putin nocive.

    Raspunde
  21. Alina 8 Jun 2010 @ 10:53

    @Jack
    Cantitatea de substante care penetreaza pielea in cele 20 de miunute cat tii vopseaua este absolut neglijabila, mult mai mica decat o gura de smog din Bucuresti…
    Toate astea nu sunt decat preconcetii nascute din ignoranta si frica omului fata de necunoscut. Dar cel mai mult din ignoranta.
    Oricum femeile gravide sunt o poveste aparte, cunoscute pentru dereglarile hormonale care duc automat si la isterii.

    Raspunde
  22. Iulica 9 Jun 2010 @ 15:50

    dragilor eu chiar am sa incerc sa distrug mitul acesta (care nu tind sa il cred cum nu cred nici in alte superstitii) astazi acasa cu vopsea rosu aprins! si daca nu imi iese voi posta si o sa va aduc la cunostinta despre acest mit desi am impresia ca in vremea in care am fost blonda m-am vopsit o data in timpul menstruatiei si s-a prins:-? deci nu cred ca este nici un fel de problema sincer… superstitii superstitii superstitii:-@… si la faza cu biserica.. nici nu ma mai duc am deschis ochii si am obsevat ca biserica este o afacere ultima data am fost cu un prieten sa se spovedeasca (eu nu am mai facut asta de cativa ani) si in fata lui a fost o cucoana care i-a dat 50 de lei pentru spovedanie preotului! 50 de lei!!! el a dat 5…dar tot nu mi se pare ceva in regula…

    Raspunde
  23. Iulica 11 Jun 2010 @ 22:30

    am uitat sa va zic ca mi s-a prins vopseaua:)) deci este doar un mit nefondat.

    Raspunde
  24. criserb 12 Jun 2010 @ 13:25

    Asa cum ziceam si eu :P

    Raspunde
  25. Pishcotzika 3 Nov 2010 @ 23:58

    am avut 5 incercari!
    La coafor am fost si am incercat- firar mama ei de perioada stupida- si n-a mers! Tot naturala am ramas … cu doua suvite mai deschise din miile pe care le doream eu!
    Si asa am dat banii de 3 ori degeaba la coafor! Si de doua ori pe vopsea pentru acasa , pentru ca am crezut ca alea nu se pricep, si tot nu a iesit!

    So… La mine nu merge nici sa nu`mi doresc sa iasa!
    Iar ghinionista nu sunt deloc! Ca la doua zile dupa ce am incercat, si nu a prins, si scapasem de perioada aia infecta… m-am facut si a mers! Why?
    /:)

    Raspunde
  26. Ariana 29 Dec 2010 @ 13:54

    Eu nu stiu ce sa zic…avand in vedere si luand in considerare faptul ca se apropie revelionul am decis sa-mi vopsesc radacinile(sunt satena natural si vopsita bruneta).Doar ca ieri mi-am cumparat vopseaua,si azi am zis sa-mi fac testul de sensibilitate.Zis si facut.Acum,de vreo 10 minute mi-a venit ciclul si nu stiu daca sa ma mai vopsesc poimaine sau nu,adica dupa ce expira cele 48 de ore.Voi ce ziceti?multumesc anticipat.

    Raspunde
  27. Klara 21 Sep 2012 @ 18:00

    Eu ma vopsesc in fiecare luna, de cand ma vopsesc, parul nu-mi mai cade, si este foarte sanatos, m-am vopsit in diferite zile ale lunii, si vopseaua mi-a prins la fel de bine (blond deschis). nu ma vopsesc la coafor din 2 motive, nu imi place sa imi atinga cineva parul. am problema asta de cand eram mica, si in al doilea rand am impresia ca nu ma vopseste bine, asa ca ma fac foarte bine singura, parul meu are cam 60-70 cm, si nu imi este greu deloc, :) eh norocul meu, chiar imi place sa ma vopsesc, ma relaxeaza, si apropo nu schimb niciodata tipul de vopsea, folosesc doar Garnier Color Naturals, e foarte buna si nu mi-a degradat niciodata parul, nu mi-a ars niciodata parul :) cred ca sunt doar niste mituri, si chiar de s-ar intampla, exista niste cauze explicabile. :)

    Raspunde
  28. Angela 26 Sep 2012 @ 16:17

    V-ati gandit un minutel ca atunci cand suntem pe menstra din cauza eliberarii masive de hormoni secretia gandelor sebacee este mai mare ..de aici vine protectia impotriva substantelor chimice din vopseaua de par..deci depinde de la femeie la femeie in functie de cum ii sunt declansate aceste glande …

    Raspunde
  29. Gabriela 11 Oct 2012 @ 16:22

    M-am vopsit si eu in perioada aceea de la blond la castaniu inchis ca sa “spulber mitul” si mi-a prins. Si alta data, mi-am decolorat radacinile si a prins la fel de bine.

    Raspunde
  30. Irina 17 Nov 2012 @ 19:17

    Si eu ma vopsesc mereu cu Garnier Color Naturals , de ani de zile , dar m-am vopsit 1 data cand eram la menstruatie si nu s-a prins o.O Pana atunci credeam si eu ca e doar un mit si o mare prostie, dar totusi mi s-a parut o coincidenta mult prea mare. Ok, poate oi fi dat eu peste un lot cu probleme, dar ce mai coincidenta sa dau peste el exact cand ma vopsesc in timpul menstruatiei … si aceeasi vopea pe care o folosesc de ani de zile . Inca mi se pare total ciudat sa nu se prinda vopseaua din cauza menstruatiei, asa ca azi sunt in a 3-a zi de menstruatie si sunt cu vopseaua pe cap ..astept sa vad ce iese :) dar, uitandu-ma in oglinda, vad ca parul meu deja se deschide la culoare. Acum mi-am luat vopsea de la AVON. Mi s-a parut interesanta pt ca are 1 pas in + fata de restul vopselelor, are o crema care se da pe par (dar nu si la radacini) inainte de a te vopsi, asa ca am zis sa incerc. Mi se pare super pana acum. Nu ma deranjeaza deloc pielea capului de la ea (am o piele foaaarte sensibila ) si imi place ideea cremei care imi protejeaza parul inainte de a aplica vopseaua. Pana si manusile sunt mult mai calitative decat la alte vopsele si are sticluta cu “dozator” ca cele de la L’oreal , ca sa te poti vopsi si acasa . Ador sistemul asta. Mereu m-am vopsit singura acasa desi am parul destul de lung si mi-a iesit foarte bine. La coafor am fost sa ma vopsesc doar inainte de nunta pt ca mi-am facut suvite si asta e greu sa te faci singura si cand am vrut sa ma intorc inapoi la blond ( am fost roscata vre-o 2 luni) , dar atat. Normal ca o coafeza va sfatui pe toata lumea sa nu se faca acasa :) dar adevarul e ca depinde de persoana. Unele pur si simplu nu pot singure ,asa ca normal ca e mai bine sa se duca la coafor. Mama, de exemplu, are parul cam de 5 cm si nu a reusit niciodata sa se vopseasca singura , ma cheama pe mine sa o ajut :)

    Raspunde
  31. Irina 17 Nov 2012 @ 19:58

    Ok. S-a prins. :)

    Raspunde
  32. Cezara 11 Feb 2013 @ 21:28

    Mi se pare o tampenie asta !
    Adica te poti vopsii in orice perioada, nu cred ca tine de faptul ca esti in perioada de menstruatie!

    Raspunde
  33. irina lungu 13 Apr 2013 @ 15:39

    Buna.Eu sunt in a patra zi de ciclu si cred ca nu ma pot vopsii in timpul acesta si ca trebuie sa mai astept o zi doua pana imi trece de tot…as incerca macar sa ma decolorez azi inainte de a aplica vopseaua dar mie frica,daca nu iese…tin minte ca am vopsito pe cumnata intr-o zi si dupa ce am uscato cu feonul si sa privit in oglinda a spus ca nu i sa prins vopseaua si chiar ma intrebam de ce…pentru ca eu am vopsito bine(am facut si cursuri de frizer).In drum spre casa si-a amintit cu stupoare ca de fapt era la ciclu si ca uitase acest,astfel nu s-ar mai fi vopsit atunci. #:-S

    Raspunde
  34. Pasca Alexandra 22 Apr 2013 @ 22:58

    Fratilor…am lucrat la o firma cunoscuta care produce vopsea de par :) am dat teste etc…chestii esentiale care trebuie sa le stim despre par…si ca sa zic,pe limba tuturor,ci nu in termeni stiintifici,etc.Parul creste dintr-un folicul pilos care inconjoara radacina firului de par. Papilele de la baza foliculului pilos sunt hranite de vasele de sange din scalp si sunt sensibile la schimbarile hormonale si la substantele chimice care afecteaza si influenteaza parul.Vopseaua de par(cu amoniac) contine substate chimice si niste agenti chimici care fac reactie…mai informati va si voi..ca pe internet puteti gasi cu usurinta.Binenteles ca la unele va prinde vopseaua,si la altele nu..depinde de fluctuatiile hormonale care le aveti fiecare. V-am pupat!

    Raspunde
  35. Zalinsky 15 Aug 2013 @ 22:15

    In perioada menstruatiei nu se intra in biserica deoarece singura jerta care trebuie adusa in biserica trebuie sa fie prin sfintirea vinului si transformarea in Sf. Impartasanie. in lacasuri nu se aduce niciun fel de jertfa de sange, chiar si cand se fac pomeni de exemplu dintre feluritele prinoase, daca este adusa carne, aceasta este gatita, niciodata carne cruda! Doar in templele pagane se faceau jertfe se taiau animale si curgea sange.

    Chiar si preotul nu are voie sa intre in biserica daca are o rana deschisa, o masea sangerand, etc. Menstruatia nu are treaba cu igiena sau ca femeia ar fi “murdara” ci doar cu faptul ca e vorba de faptul ca in biserica nu se intra sangerand de niciun fel. :-bd

    Raspunde
  36. anca 1 Feb 2014 @ 19:45

    o prostie cu vopsitu ca nu se prinde in perioada “problema” demulte ori mam vopsit si nui nici o deferenta….cu biserica stiu si eu da ai voie sa intri dar sa nu patezi locul k na ….(ex am fost intro excursie si o colega mea era cu “problema” si a intrat ca ia dat voie numai ca a spus popa sa aiba grija sa nu pateze locul atat tot…..)….si inca o chestie dak ai nunta si cu o zi inainte itzi vine “problema” cf anulezi nunta nu:))))….si cand suntem pe problema se zice ca sangele acela e sangele care numai e bun din corp si trebuie eliminat…

    Raspunde
  37. Diana 17 Jun 2015 @ 16:08

    @Angela – Tind sa fiu de acord cu tine. Pare cea mai logica explicație. Eu sunt una din persoanele la care vopseaua de par nu prinde cand sunt la menstruație si mama mea la fel. Ma vopsesc de ani de zile si nu am probleme cu rezultatele decât atunci cand sunt la menstruație. Am incercat de 4 ori sa trec peste “mitul” asta, văzând că exista atatea femei cărora le prinde culoarea si m-am gandit ca poate a fost coincidenta. Tot de ani de zile stiu instrucțiunile de vopsire bine, deci nu e vorba de asta.
    Cred ca are legătură cu sebumul eliberat in perioada asta pentru ca am prietene care nu se pot epila cand sunt la menstruație. S-au dus la salon unde, cu ceara, s-a incercat sa se smulgă parul si nu a mers sau s-a smuls foarte putin. Schimbarea hormonala si excesul de sebum eliberat prin pori poate face ca firul de par sa fie greu de manevrat (desi vopseaua de par e un produs chimic).
    Cred ca depinde de la femeie la femeie, lucru ce-l face sa nu mai fie un mit. Cel putin pana nu gaseste cineva o explicație stiintifica sau face un studiu.

    Raspunde
  38. Elena 3 Sep 2017 @ 00:24

    In seara asta am confirmat “mitul”. Peste parul blond ,decolorat, nu mi-a prins vopseaua cu trei tonuri mai inchise !! Am zis ca nu se poate asa ceva ? , mai fratilor absolut NIMIC nu s-a schimbat, mi-am stors creierii gandindu-ma la ce am facut gresit…vopseaua e brand bun, nu este expirata, nu am procedat cu nimic diferit…apoi mi-am adus minte de treaba cu menstruatia ? N-am crezut chestia asta pana azi, deci si “miturile” astea au o farama de adevar de la care au pornit ?

    Raspunde
  39. Denisa 4 Jan 2018 @ 00:54

    In seara asta m am vopsit si eu, fiind in a doua zi de…..Am folosit vopsea pe care am mai folosit o in trecut, deci nu e de la vopsea..Nici macar un fir de par nu s a colorat :(

    Raspunde
  40. Denisa 4 Jan 2018 @ 00:57

    @Pasca Alexandra – Vopseaua mea a fost fara amoniac si nu mi a prins..

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)