Sari la conținut

Ce se intampla cu “viata ta” online dupa moarte?

Ma gandeam la un moment dat ce se intampla cu conturile mele de mail, cu profilul de facebook, cu contul de twitter sau cu blogul dupa ce mor. Trebuie sa recunoastem ca inca nimeni nu este nemuritor iar mai devreme sau mai tarziu o sa parasim aceasta lume. Ce se intampla oare cu conturile noastre de pe internet?

In principiu fiecare site are propria politica cu privire la acest incident.

Gmail-ul va permite acesul la contul tau celei mai apropiate rude daca aceasta prezinta dovada clara a mortii tale (certificatul de deces) si informatii care sa dovedeasca relatia de rudenie.

Yahoo are o politica total opusa. Nimeni nu va avea acces vreodata la contul tau dar sunt dispusi sa-l stearga daca le este solicitat acest lucru. Solicitarea trebuie de asemenea sa fie insotita de certificatul de deces. Au fost totusi si cazuri in care yahoo a furnizat emailurile celei mai apropiate rude dar asta numai dupa ce instanta judecatoreasca s-a pronuntat in acest sens. Nici atunci yahoo nu a facut cunoscuta parola, au furnizat emailurile pe CD.

Hotmail-ul va sterge contul automat dupa un an de inactivitate.

Acum sa vedem ce se intampla cu conturile de pe siteurile de socializare:

Facebook-ul va transforma pagina in una memoriala din care va sterge status update-ul si legaturile dintre decedat si grupurile la care acesta era membru. Va permite accesul la pagina de profil doar prietenilor confirmati lasandu-le acestora posibilitatea de a-si exprima durerea/condoleantele.  Daca li se solicita stergerea profilului de catre cea mai apropiata ruda a decedatului, profilul va fi sters.

MySpace are o politica asemanatoare facebook-ului, nu va furniza datele de acces ale contului dar are mai putine restrictii cu privire la vizionarea profilului.

Despre Twitter trebuie sa recunosc ca nu am gasit nici o informatie…

Exista totusi niste siteuri care te ajuta sa treci peste aceste probleme si iti permit sa predai contul cui vrei tu dupa moarte, normal, contra cost. Iti faci cont pe respectivele siteuri, iti bagi acolo parolele si datele pe care vrei sa le lasi in urma ta iar compania respectiva iti trimite din cand in cand mesaje. Daca nu raspunzi la ele, dupa un anumit timp va considera ca esti mort si trimit datele tale celor ce i-ai desemnat.

[surse: FindLaq.com, time.com]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Florin M. 4 Jun 2010 @ 22:17

    Cei de la yahoo mă fac să cred că sunt cam egoişti :)

    Raspunde
  2. Itmadness 5 Jun 2010 @ 00:12

    Deci pana la urma go Gmail :D

    Raspunde
  3. Pavel 5 Jun 2010 @ 10:37

    Twitterul iti sterge contul pentru inactivitate, am patit-o eu.

    Raspunde
  4. maddy 5 Jun 2010 @ 13:39

    imi place politica celor de la yahoo cel mai mult :)

    Raspunde
  5. Marius Moga 5 Jun 2010 @ 14:06

    Referitor la ultimele site-uri, mi se pare foarte proasta politica lor. “daca nu raspunzi la ele, esti considerat mort” nu e prea placut.

    Raspunde
  6. criserb 5 Jun 2010 @ 17:21

    Pai tre’ sa isi dea si ei seama daca ai murit sau nu :)

    @maddy – asa cred si eu, daca vrei sa mai stie cineva parola contului tau o spui tu. Mori si iti gaseste prietenul/prietena emailurile compromitatoare, nici nu te mai plange :D

    Raspunde
  7. sip 6 Jun 2010 @ 10:26

    Foarte interesant …
    Eu ti-l las mostenire, ca bani n-am !

    Raspunde
  8. Pisi 7 Jun 2010 @ 00:44

    o sa scriu in testament ” va las blogul meu, contul de facebook, de twitter, bla bla .. sa aveti grija de ele dragii mei” =))

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)