Sari la conținut

Vând Polo-ul și am pus poze cu problemele ce le are

M-am hotărât acum vreo săptămână să vând mașina. Am constatat că stă degeaba prin curte și mă costă niște bani numai să stea degeaba. Pe lângă costuri, se mai și strică stând degeaba, așa că am scos-o la vânzare. Am pus poze cât se poate de reale, accentuând problemele pe care le are. Marea problemă, de fapt singura problemă este rugina. Apare pe la aripi și praguri.

Ideea este că nu m-a căutat nimeni. Adică am primit un singur SMS, cineva mă întreba care e ultimul preț. Atât.

Prețul eu zic că-i ok, nu cred că prețul e problema sau dacă e, mă aștept să vină cineva să-mi propună o altă sumă. Cred totuși că problema e că am pus poze cu defectele mașinii. Nu așa se face, nu-i normal așa?

Puteam să o repar, să o vopsesc, dar mai dădeam 1000€ în plus și apoi trebuia să bag în preț și suma respectivă. Era mai bine așa? Oare se vindeam mai repede?

Bine, nici nu mă grăbesc, nici nu prea vreau să o dau, mașina chiar merge super ok și mai are și valoare sentimentală. Da’ rațional gândind nu cred că merită să o mai țin.

Prefer să o vând, să mai pun niște bani și să-mi iau pompe de căldură, cumva să economisesc niște bani pe termen lung decât să plătesc lunar pentru o mașină pe care nu o folosesc.

Voi cum v-ați vândut mașina, ați pregătit-o de vânzare, adică ați vopsit într-un fel gardul și apoi ați scos-o la vânzare sau la fel ca mine, accentuând problemele pe care mașina le are?

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. Claudiu 19 Jul 2018 @ 11:01

    Eu as zice sa o repari. Sunt oameni care vor sa o cumpere si sa o foloseasca (sa nu mai stea cu ea prin service-uri).
    Just an opinion

    Raspunde
  2. criserb 19 Jul 2018 @ 12:06

    @Claudiu – păi da, dar mai bag niște bani, măresc prețul… așa fiecare face ce vrea, poate o face, poate nu. Zic și eu.

    Raspunde
  3. Crintea valerica 19 Jul 2018 @ 12:52

    Nu investi bani. Mergi pe promovare.

    Raspunde
  4. Mircea 19 Jul 2018 @ 15:47

    Salut..pretul nu este mare, este exagerat de mare la cum arata masina si tinand cont ca a fost rulata doar pe drumurile din Romania ( daca te uiti la preturile la care se vand aceste masini vei vedea ca in 3000 euro neg. gasesti destule masini aduse de afara la care nu trebuie sa se faca retusuri la caroserie sau altceva ). Daca vei primi maxim oferta de 2500 euro eu zic sa nici nu stai pe ganduri si sa o dai…Bafta !

    Raspunde
  5. Laura 19 Jul 2018 @ 15:50

    Recomandarea e sa scoți pozele cu detaliu pe defecte. În poza li se par dezastruoase, la fata locului după ce o si conduc puțin nu mai contează și le iau ca atare.
    Îți spun din experienta recenta în care am vândut o masina pe exact același calapod ca a ta și apoi din experienta de cumparator: am luat una tot cu defecte optice pe care dacă le vedeam în poza nu ma duceam sa o vad (cel puțin nu cu prioritate) , dar când m-am urcat la volan m-am îndrăgostit. :) și acuma conduc o masina ciufulita rau pe la bare, dar excelenta din toate celelalte puncte de vedere.

    Raspunde
  6. Cristip 20 Jul 2018 @ 08:57

    De obicei cand vinzi un lucru te pui si in locul cumparatorului…adica tu ai cumpara o masina dupa care sa te apuci sa colinzi service-urile pentru a o repara…sau poate doreste o doamna / dsoara sa iti cumpere masina, crezi ca s-ar pricepea cu reparatiile ?

    Fiecare procedeaza cum doreste in procesul de vanzare, mi-am expus o parere si atata tot.

    Raspunde
  7. criserb 20 Jul 2018 @ 13:28

    @Cristip – eu aș cumpăra mai cu drag ceva la care văd care sunt problemele decât ceva impecabil (cum să fie oare impecabilă la 11 ani?) care să se strice după o săptămână – două. Ăla e defectul, se poate repara iar fiecare face cum vrea. Ori repară punctual, ori vopsește tot, dar e alegerea lui. Eu așa consider.

    Ar fi mai bine să fac o reparație de mântuială și să o dau ca impecabilă? Eu cred că nu.

    Raspunde
  8. ipo 20 Jul 2018 @ 16:00

    Eu as carpi pe cat posibil rugina, sau macarn-as scoate-o in evidenta, ce, ai adus-o la targ sa o faci de ras?
    In alta ordine de idei, vad ca suntem cel putin doi ascultatori de Radio Seven. :)

    Raspunde
  9. Alina 20 Jul 2018 @ 20:53

    La noi nu ai lua mai mult de o mie de eur pe ea din cauza kilometrilor si varstei.
    La asemenea varsta si km nu mai conteaza accesorile. Probabil pentru ca se ruleaza mult mai mult masini noi.

    Raspunde
  10. Andrei 22 Jul 2018 @ 13:33

    Salut! Problema este perioada actuala, cam moarta pentru vanzarea masinilor. Parerea mea este sa mai tai ~200 eur. din pret si sa promovezi anuntul de vanzare. Problemele mecanice descrise de tine le-am intampinat si eu la VW Golf 5 pe care l-am vandut in februarie. Plus compresorul A/C stricat si ~249000 km in bord. Daca am dat eu masina respectiva, o dai si tu pe a ta.

    Succes!

    Raspunde
  11. Bepanah 23 Jul 2018 @ 14:56

    Eu as zice sa o repari. Sunt oameni care vor sa o cumpere si sa o foloseasca (sa nu mai stea cu ea prin service-uri).

    Raspunde
  12. cartus 5 Aug 2018 @ 22:47

    Suna un samsar, cere o oferta, cam pe acolo vei lua pe ea, poate cu 300-500 euro in plus, daca ai noroc. Gasesti o gramada de “firme” pe net care cumpara masini, trebuie doar sa obtii un pret de la una, orientativ.

    Raspunde
  13. Andreea 30 Aug 2018 @ 14:21

    Eu mă gândeam să bag mașina la vânzare și, la fel, când am făcut un draft de anunț am început să expun problemele pe care le are. Mă refer la o zgârietură lângă far pe care mi-o asum. E de astă iarnă când o deszăpezeam și am atins-o cu lopata. Când a văzut soțul, parcă a luat foc. Cum să scriu așa ceva? Vreau să o vând sau nu?! Se vede la fața locului… Între timp ne-am răzgândit, că e mai bună decât una nouă pe care ne-am fi permis-o dpdv financiar.

    Așa că dă-i ‘nainte cu punctele tari și baftă!

    Raspunde
  14. Dany 8 May 2019 @ 10:31

    Pana la urma ai vandut masina sau nu? Care e pretul actual daca n-ai dat-o?

    Raspunde
  15. criserb 13 May 2019 @ 09:50

    @Dany – n-am mai dat-o, am zis că mai bine o țin decât să o dau de pomană.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)