Sari la conținut

Venetia

Este un alt loc pe care l-am vizitat in concediul ce tocmai a trecut :(

Nu am sa va arat cunoscutele poze cu canale si gondole pe care probabil le stie toata lumea, am sa incerc sa va arat Venetia putin mai altfel.

Ca orice turist, te sui in autobuz barca si te duci din locul unde iti lasi masina pe Canal Grande pana in piata San Marco. De acolo calatoria o faci pe jos, pe stradutele inguste ce sherpuiesc printre cladirile vechi.

venetia_07

In celebra piata nu ai cum sa nu faci niste poze cu porumbeii care te ataca fie ca vrei… asa cum au facut fetele mai jos dandu-le sticksuri

venetia_09

venetia_10

fie ca nu vrei, asa cum m-au atacat pe mine care nu le-am dat nimic de papa, n-am vrut, am vrut sa mananc eu toate sticksurile mai ales ca le-am luat moca de pe masa unei terase la care am poposit o vreme. :D

venetia_11

Porumbeii aia sunt dresati sa ia de la tine orice ai de mancare in asa fel incat tu sa ramai fara iar dupa aceia sa fii nevoit sa iei masa la una din multele terase din piatza sau din zona :)

Se mai stie ca Venetia este renumita pentru romantismul ei, pentru plimbarile cu gondola printre blocuri :) unii au facut-o, ei cei de mai jos, noi nu :D

venetia_01

Nu e vorba de romantism aici, e vb de ratiune, totusi sa dai 100 de euro ca sa te plimbe in jurul a 2-3 blocuri sa treci pe sub niste poduri si sa te balangai nu mii se pare romantic de loc, sau poate sunt eu prea depasit :)

venetia_13

Noi am stat, am admirat peisajul, am vizitat cate ceva si am incercat sa vedem cat mai multe in putinul timp pe care l-am petrecut in Venetia. Zic putin pentru ca am stat doar o zi.

Am vizitat Palatul Dogilor, unde Mo ne-a aratat ca fotografia cere sacrisicii si ca cele mai bune cadre nu se iau din orice pozitie :D

venetia_16

Am pozat coloanele astea pentru ca aveau o simetrie ce mi-a placut, nu au nimic special, doar simetria, in ziua aceea mi-au placut chestiile simetrice :P

venetia_14

Nu poti sa vizitezi Palatul Dogilor fara sa traversezi renumita punte a suspinelor.

venetia_12

Puntea suspinelor din exterior

venetia_15

si din interior, din locul in care cei condamnati la moarte vedeau pentru ultima data Venetia si lumina zilei, inainte de a ajunge in temnitele cu gratii goroase de unde cale de intoarcere nu exista.

venetia_02

venetia_03

Pentru ca fetele sunt fete, si prin natura lor se relaxeaza foarte bine la cumparaturi, eu m-am urcat in turn. Ele nu au vrut sa vina, le-am zis ca trebuie sa urce pe scari :P

De sus am sesizat iar simetria, de data asta a meselor si a scaunelor ce-si asteptau turistii pradati de porumebei.

venetia_05

Venetia e un oras frumos si dubios. In loc de strazi ei au canale, in loc de masini ai barci, in loc de soferi au gondolieri :)

venetia_04

Gondolierii sunt la fel ca taximetristii de la noi, stau si asteapta sa le cazi in plasa sa te jupoaie de bani pentru o plimbare romantica… macar sunt imbracati frumos si dau bine in poza :)

Stiu, azi nu am putut sa fiu serios, e vineri si mintea imi este la ziua de maine cand am de gand sa ma trezesc la 2.

V-am pupat si sa va duceti la Venetia, merita!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. mihnea 19 Sep 2008 @ 12:20

    Gondolierii nu sunt chiar taximetristii nostri. Gondolierii au o scoala de traditie pe care trebuie sa o urmeze. Au de dat examene dure. Este o casta foarte exclusivita pt ca nu oricine poate fi gondolier. In cele mai multe cazuri este o traditie de familie. A fi gondolier este o mare onoare pentru un venetian.
    Cam nimic din toate astea nu se aplica in cazul taximetristilor din capitala noastra. Mi-as dori ca taximetristii nostri bucuresteni sa fie asemenea gondolierilor venetieni.

    Daca vorbesti despre preturi, gandeste-te ca orasul asta traieste in principal din turism. Daca vrei sa fii turist consumator, te dai cu gondola si platesti pretul aferent, bei o cafea in piata San Marco si platesti pretul aferent. Daca nu esti turistul consumator de stereotipuri ai mereu la dispozitie o alternativa; depinde de tine ce alegi sa faci si cu cati bani.

    Raspunde
  2. criserb 19 Sep 2008 @ 12:27

    Mihnea – ai dreptate, stiu, dar am precizat ca nu am avut chef sa fiu serios cand am scris postul asta… citeste si tu printre randuri.

    Raspunde
  3. boo 20 Sep 2008 @ 07:13

    serb tot asa ai ramas….nu-i romantic sa te dai cu gondola ca e 100 de euro….daca era 10-15 , plateai…cat dai pe tzigari pe luna ? 100—150? pe benzina, sa te plimbi aiurea prin jegul ala de bucuresti ? 300 pe luna….
    din cate observ io, tu te duci in concediu numa’ sa faci poze…..
    noi itzi multzumim oricum pentru poze…

    Raspunde
  4. Cami 20 Sep 2008 @ 12:38

    hai ca serb are dreptate.. 100 E… da la balta la noi la dunare, nu va mai place, a? dai si tu acolo 10 lei la un pescar, te lasa sa te plimbi singur toata ziua.. si e super romantic..pasari de dunare…liniste…nu 100 de perechi de turisti care se uita la tine cum furi un pupic.. :) mai dai si de un nufar…il faci cadou… :d

    Raspunde
  5. octavian 20 Sep 2008 @ 13:33

    @cami, e ca si cum ai compara o Dacia Logan cu un Mitsubishi Lancer… ambele masini, ambele au volan, ambele au scaune, dar una costa 10 lei si alta 100 euro ;)

    Raspunde
  6. Cami 20 Sep 2008 @ 13:55

    octavian.. aici m-ai lovit.. :d.Numa ca eu fac diferenta ff bine intre logan si lancer.. da intre barca lu nea Ion, si aia de la Venetia….mie tot imi e frica de barca, si nu m-as urca in ea…:) Cine savureaza plimbarea cu gondola…

    Raspunde
  7. Valy 21 Sep 2008 @ 13:32

    Faine poze, mie chiar mi-a placut acolo, am fost de 4 ori dar singura chestie care parea ca nu face parte din frumosul tablou ” Venice ” era mirosul care venea de la apa
    by the way mai miroase asa urat acolo ?

    Raspunde
  8. ramona 22 Sep 2008 @ 11:25

    Faine pozele..se mai inunda dimineata piata San Marco?
    PS:te-ai interesat ce te-am rugat in Salsburg?

    Raspunde
  9. mybrainquit 22 Sep 2008 @ 15:26

    Misto pozele. Pacat ca ai stat doar o zi, eu ieri m-am intors de acolo (a 3-a oara acolo, si am stat 7 zile). Ar fi trebuit sa intri si in basilica, era gratis :P (chit ca era o coada de la palatul dogilor pana-n intrare, i know..). O sa pun si eu niste poze pe blog, poate rivalizez cu ale tale :P

    Raspunde
  10. alice 28 Jan 2009 @ 20:08

    :-\”:)>-[-o< ^:)^#-o$-)%-(8->:)]:-@:-j;))>:/b-([-x~o)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)