Sari la conținut

Vine iarna peste cainii vagabonzi

PA040034Am mers azi pana la banca sa scot niste bani si in fata bancii, zgribuliti si uzi din cap pana in varful cozii o haita de caini vagabonzi isi duceau soarta. O soarta care incepe sa fie destul de grea mai ales acum, ca a inceput sezonul ploilor si probabil nu mai e mult pana vine si prima ninsoare.

Ma intrebam, uitandu-ma cu mila la ei, (va dati seama cum aratau daca si mie imi era mila care sincer, nu-i suport) ce fac iubitorii lor? Cei care ii apara de cate ori au ocazia si care prefera sa ii vada pe strazi decat sa dispara ca in orice alta tara civilizata.

Deci, iubitorilor de caini vagabonzi, nu aveti de gand sa faceti nimic? Nu ii luati acasa, macar peste iarna? Nu de alta dar primavara nu o vor apuca prea multi dintre maidanezi. Probabil doar cei mai norocosi.

Unde va este sufletul ala nobil, unde sunteti acum cand cainii au nevoie de voi? V-ati dat la fund sau mi se pare mie. Stiu… scuze o sa gasiti cu totii dar cainii aia nu au nevoie de scuze, au nevoie de ajutorul vostru.

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. raca 19 Oct 2010 @ 23:16

    Inceteaza te rog cu astea, ma faci sa nu-ti mai citesc blogul (din nou:( ).

    Raspunde
  2. criserb 19 Oct 2010 @ 23:29

    E un subiect prea sensibil pentru tine? :)

    Raspunde
  3. phunkS 20 Oct 2010 @ 06:51

    cu cati mai putini cu atat mai bine

    Raspunde
  4. ionut_d 20 Oct 2010 @ 09:50

    Simplu, ei se duc sa “ii scape de adaposturile unde sunt tratati crud” si le dau drumul pe strazi, ei sunt acolo unde vin din an in pasti hinghierii cu stransul si ii ascund prin scari si apoi ii lasa afara, este mult mai bine sa inghete decat sa stea intr-un adapost, asa cum este el. Mintea cea de pe urma…

    Raspunde
  5. maddy 20 Oct 2010 @ 13:50

    nu trebuie sa moara nimeni de grija lor ca sunt rezistenti.

    Raspunde
  6. raca 20 Oct 2010 @ 22:22

    Nu pentru ca e un subiect sensibil. Pentru ca nu vreau sa cred ca atata te duce capul.

    Raspunde
  7. Lorena 4 Dec 2010 @ 00:57

    Sincer,cam crud si naspa articolul,mai bine zis,felul in care te-ai exprimat…Sunt o iubitoare de animale dar din pacate nu pot sa-i duc acasa.Daca iubesc animalele nu inseamna ca sunt o ipocrita in cazul in care nu imi permit un loc in care sa-i adapostesc.Si nu inteleg ce ai vrut sa spui prin “tara civilizata”.Cainii,adica niste suflete care merita sa traiasca,ne fac tara necivilizata?.Oare nu OAMENII o fac asa?.Oare nu ei distrug tarisoara asta cu bataia de joc,cu nesimtirea si cu prostia?.E simplu sa dam vina pe niste suflete care nu sunt ele de vina pentru situatia asta.Pt traiul nasol pe care-l au cainii tot oamenii sunt de vina.Daca stam sa ne gandim la tari civilizate,tot OAMENII sunt aia care au adaposturi si se ocupa de ei.Sper ca oamenii sa nu mai fie imbecili si sa se uite si in jurul lor putin.Si da,e mai bine pe strada,ca au norocul sa treaca un om bun pe langa ei sa le dea mancare,nu in adaposturi in care sunt maltratati si infometati. :-|

    Raspunde
  8. smaranda 17 Dec 2010 @ 12:54

    da!traim in romania dar cati se gandesc ca romania suntem chiar noi?? ca noi suntem cei care traim intr-o indiferenta totala fie ca este vorba de natura ,de parinti ,animale,valori,de noi insine?? daca am gandi si pune osul la treaba fiecare, altfel ar fi romania!lasati INDIFERENTA,REPROSURILE,RAUTATEA SI EGOISMUL deoparte macar in ceea ce priveste VIATA!–FIE EA DE CAINE!
    :o3

    Raspunde
  9. MetalAmen 15 Jan 2011 @ 21:24

    Uite ca ti-am citit si eu blogu…deci cum sa iti spun eu…(poate is cam sadic, dar nu imi pasa)Nu caini ar trebui eutanasiati, aruncati pe strazi sa moara de foame, ci Oamenii(mai exact stapanii lor). Eu de as avea putea si nimeni nu mi-ar face nimic i-as executa pe toti taranoii aia care vin de la tara si ii fac pe catei “oraseni” si pe intelegenti care maltrateaza un caine sau un alt animal.AAA dha si ca sa fie mai bine… de exemplu sa zicem ca vine un “smecher” si loveste in burta un caine pana moare si ii ies intestinele acelui catel…eu as face la fel l-as lovi pe smecher in burta pan l-as omora si iar iesi intestinele.Pro pentru uciderea oamenilor care lovesc si arunca animale pe strazi.(am 15 ani:d) cn mai este pro pe aici?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)