Sari la conținut

Voi chiar aveti incredere in politie?

524019-politie-la-gratarVad ca acum e de actualitate subiectul cu polititstul care si-a omorat sotia intr-un coafor. Pe langa asta, discutiile au degenerat si acum se vorbeste de intreaga politie.

Se vorbeste de increderea in acest organ al statului.

Dupa mine acest organ nu are nici o sansa sa se schimbe prea repede.

Din experientele pe care le-am avut cu politisitii sunt niste oameni indoielnici si de multe ori fara cap.

Ultima experienta am avut-o in Timisoara cand m-am intors din Austria. GPS-ul ma ducea intr-o directie (spre Giroc, eram undeva la iesire din Timisoara), mai avem putin pana la destinatie si un politist imi face semn sa o iau in alta parte. Am oprit si l-am intrebat cum ajung eu in locul in care vreau sa ajung daca el imi spune sa o iau "in stanga sau dreapta" numai pe unde vroiam eu nu.

Imi zice senin, "ia-o prin Soarelui" :)

Ii explic ca nu sunt din oras deci nu stiu ce inseamna "Soarelui". Cu o sila de nedescris si abia deschizandu-si gura a mormait ceva. N-am inteles nimic.

M-am dus pe unde am putut, pe stradute infundate, m-am ratacit, am pierdut vreo juma’ de ora aiurea. Toate astea pentru ca atunci cand inchizi un drum chiar si temporar, in orice tara civilizata se pun niste indicatoare de ocolire. Sa stie si omul care nu este din localitate pe unde sa o ia sa ajunga acolo unde isi doreste.

Dar na, asta e politistul Roman. El stie ca trebuie sa devieze circulatia si o face fara sa gandeasca 2 minute mai departe.

Pe langa asta, de cand circul eu cu masina (alte contacte nu prea am avut cu politia) cred ca am intalnit un singur polititst corect, hai doi. Restul, prin diferite mijloace doreau sa ia un ban de la mine. Fara chitanta.

Nu sunt genul care le da, prefer sa platesc amenda, eu cred ca e mai cinsiti asa.

Sau poate sunt eu un caz izolat, poate voi ati avut experiente mai placute cu politia dar nu prea cred.

Chiar asa, hai lasati un comentariu cu ultima voastra experienta avuta cu un politist. Nu vreau o experienta din trecut in care poate ati dat de un politist "mana intinsa". Vreau ultima experiena, buna sau rea, indiferent cum a fost ea.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. jules 7 Mar 2012 @ 12:21

    NU !
    Cu litere mari ! Doua spargeri cu suspecti dati de mine, nu au binevoit sa-i invite la declaratii. Si aia erau vinovatii. Cazurile s-au clasat pe motiv ca nu au venit aia la politie sa dea declaratii.
    In sate politistii umbla dupa diverse persoane si le dau “amenzi” pentru diverse motive.
    Am participat la un flagrant acum ceva vreme si vinovatii au ramas si azi liberi si neacuzati.

    Sa mai continui ?

    Raspunde
  2. Andrei 7 Mar 2012 @ 12:32

    care militie???

    Raspunde
  3. Milo 7 Mar 2012 @ 13:16

    Ohohooo… In momentul in care astepti doua luni si ceva dupa un afurisit de proces verbal pe care ai avut (am avut… zic) neinspiratia de a nu-l semna la locul contraventiei si afli ca Politia din Popesti sustine ca a facut asa numita “afisare” a PV-ului (deplasare a unui trimis al institutiei la domiciliu pentru predarea actului/depunerea lui in usa/cutia postala) intr-o zi in care stii sigur ca ai fost acasa… si-ti dai seama ca Politia considera ca nu-i nicio diferenta intre domiciliul tau si primul tomberon de langa sectie… Pai in momentul asta parerea si asa subreda despre Politie intra in cadere libera… Bine ca nu m-au impuscat cand am intrebat…

    Raspunde
  4. Iulian 7 Mar 2012 @ 16:04

    Am avut si experiente bune si rele cu politia de toate felurile. La capitolul bune, una singura: am traversat cu un prieten neregulamentar, si pe spatiul verde, dar ne-a zis ca ne da o singura amenda minima pe numele unuia si sa o impartim noi la plata.

    In rest, in trafic daca au gresit ii injur de ii ia mama dracu in fata lor, ca sa nu zic de claxoane.

    Raspunde
  5. william 7 Mar 2012 @ 16:07

    am fost implicat intr-o bataie acu 3-4 saptamani si mi s-a spus ca in 10 zile vom fi chemati la sectie pentru declaratii si bla bla bla … au trecut 3-4 saptamani si nimic. :))

    cand ma intalnesc cu agresorii, ii fac praf, poate asa se sesizeaza cineva

    Raspunde
  6. Nautilus 11 Mar 2012 @ 09:19

    – Câte bancuri cu poliţişti există?
    – Niciunul. Toate sunt realitate.

    ~Nautilus

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)