Sari la conținut

Voi unde v-ati face RCA-ul?

preturi-rca

Ma uitam in seara asta aiurea pe net si vad ca astia de la emag s-au apucat sa vanda si RCA-uri. In curand o sa fie un fel de okazii.ro la cate vand, dar na, nu asta este subiectul prezentului post.

Am facut o simulare de calcul la ei si am obtinut preturile ce le puteti vedea in poza alaturata.

M-am speriat putin pentru ca, acum ca-mi expira leasingul, trebuie sa-mi refac RCA-ul.  Din toti asiguratorii aia, eu am ales unul. L-am ales pentru ca am fost foarte multumit de el pana acum. Multumit in materie de Casco, la asta ma refer, ca de RCA n-am avut nevoie pana acum.

Totusi imi pun intrebarea si va rog si pe voi sa-mi dati un raspuns. Merita sa-mi fac asigurarea la Alianz, sa dau 664 lei (cu 10% reducere) in conditiile in care as putea sa-mi fac la Euroins cu 394 lei (tot cu 10%reducere)? Ce-mi pasa mie daca-l despagubeste sau nu pe ala pe care il lovesc. Eu sunt asigurat, RCA-ul il despagubeste pe el, nu pe mine.

Normal, eu o sa-mi fac Casco in continuare la Alianz, asa cum am zis, nu m-au dezamagit niciodata. Mi-au dat intotdeauna tot ce le-am cerut. Ba pentru o zgarietura gasita in parcare, ba un parbriz ciobit de la o piatra sarita, ba una, ba alta. Si nu o data, de n ori. Eu nu m-am folosit niciodata de RCA, de ce as da multi bani pe el? Pentru altul?

Oricum, daca pe mine ma loveste unul si are asigurarea la Carpatica eu nu o sa primesc nimic. Am vazut la Octavian asta de cateva ori, nici nu-mi mai fac sperante.

So, intrebarea mea este cat se poate de reala, are rost sa arunc cu banii pe RCA, sau sa-l iau pe cel mai ieftin?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. valentin 10 Dec 2011 @ 10:18

    Eu am dat la motor 1.8 t suma de 300 ron la Euroins cu tot cu bonus malus.La ei fac de cand ma stiu rca.Asta inainte de 1 dec. acuma am inteles ca s-au mai scumpit putin.

    Raspunde
  2. Iulian 10 Dec 2011 @ 11:15

    Eu ieri mi-am facut la emag cu Euroins, 109 ron pe 6 luni :D

    Emag o sa ajunga ca si Amazon, nu ca Okazii.

    Raspunde
  3. omulcufilmul 10 Dec 2011 @ 12:48

    Recomandabil sa faci RCA la una din firmele care inca mai despagubesc . Aici sunt excluse Carpatica si Euroins. Chiar daca tu esti in legalitate si ai asigurare, in caz ca pagubitul nu este despagubit se poate indrepta impotriva ta si te poate da in judecata pentru recuperarea daunei( legea permite). Multi nu stiu asta si stau la mila asiguratorului. Nu recomand Allianz pe RCA pentru ca sunt aproape cei mai scumpi si chiar dai degeaba banii. In afara de cele doua mentionate mai sus poti face linistit in alta parte.

    Raspunde
  4. Amzis 10 Dec 2011 @ 18:39

    @omulcufilmul ai dreptate ce zici tu :) si pe mine m-a dat in judecata dupa un an de zile. Eram asigurat la Euroins, am intrat intr-un taxi (logan ) si m-am trezit dupa un an ca sunt chemat in judecata sa-l despagubesc pe ala :). E cam aiurea dar nu e problema pentru ca eu nu am nici o vina ca nu il despagubeste Euroinsul

    Raspunde
  5. octavian 10 Dec 2011 @ 20:22

    Daca stii ca esti varza la volan, iti faci scumpa, ca sa il despagubeasca asiguratorul pe ala pe care il lovesti tu.

    Raspunde
  6. criserb 11 Dec 2011 @ 01:27

    E clar, deci tre’ sa imi fac ceva ieftin, dar totusi nu o firma recunoscuta pentru neplata despagubirilor. Multam, mi-ati fost de mare folos.

    Raspunde
  7. Mihai 12 Dec 2011 @ 12:35

    In principiu, cand vine vorba de RCA, il faci pe cel mai ieftin dar excluzi din start Carpatica :))

    Raspunde
  8. maddy 13 Dec 2011 @ 12:22

    mi`am tot facut la euroins si carpatica dar de ultimele 2 ori tarifele la astra mi`au iesit tare ieftine si pentru o diferenta de ~ 10-20 lei mi`am facut la o firma mai de doamne-ajuta.
    am auzit ca euroins si carpatica nu acorda despagubirile partii vatamate si daca te da in judecata risti sa platesti din buzunarul tau. nu stiu daca e pe bune sau nu, dar pentru bani de o saorma in plus nu vreau sa risc.

    Raspunde
  9. ionut 14 Dec 2011 @ 17:47

    deci, eu am la generali. problema se pune in felul urmator:
    1. daca ma lovesti si esti vinovat si nu ai RCA la generali sau alianz, excludem amiabila. deci politie, amenda, timp pierdut, permis poate suspendat. rezulta ca diferenta pe care o “economisesti” la euroins, carpatica etc o pierzi asa.
    2. de ce nu vreau amiabila? pentru ca unii nu platesc, pentru ca nu au decontare directa cu service-ul pe care il agreez eu ci cu nea gigi srl, ca nu platesc piese de origine, pt ca biroul de constatari e unul singur in bucuresti si nu lucreaza non stop iar eu trebuie sa ma invoiesc de n ori de la serviciu si altele.
    3. am casco. o fac pe casco, cu regres pe rca-ul tau. daca plateste, e de bine, daca nu casco-ul meu te cheama pe tine sa platesti diferenta. asta e.
    4. e timpul sa ne obisnuim si sa ne civilizam, alegand firme serioase. nu putem striga ca x nu plateste daunele, daca noi continuam sa facem asigurari la ei. unul care era sa ma ciocaneasca, imi striga ca imi da rca-ul. i-am replicat ca am casco.

    toate cele bune

    Raspunde
  10. criserb 14 Dec 2011 @ 17:51

    @ionut – ai mare dreptate. Pentru moment am si RCA si Casco la Allianz, dar totusi ma gandeam ca eu sunt ala prost care plateste si altii se bucura de pe urma mea. Pana la urma daca-l lovesc pe unu’, ala e chiar fericit ca am la Allianz :)

    Raspunde
  11. octavian 14 Dec 2011 @ 18:47

    @ionut ai casco cu fraciza? daca da, cine o plateste pt fiecare eveniment? :)
    daca ai multe evenimente, nu iti creste casco de la un an la altul?

    Raspunde
  12. ionut 16 Dec 2011 @ 13:39

    @octavian: da, am franciza de 250 euro. franciza nu o platesti tu, daca nu esti vinovat, vine tot de la RCA, prin regres. similar, nu primesti malus, daca nu e vina ta. se dubleaza RCA-ul vinovatului. cred ca trebuie sa platesti reintregirea, care e o suma mai mica, dar te duci in civil, contra vinovatului. si merita!

    acum daca unora le pare o enormitate 250 euro, vin sa precizez ca suma asta face parte din civilizatia de care vorbeam mai sus, in sensul ca voi folosi casco numai daca daunele au valoare considerabila (exceptand cazul mentionat anterior, referitor la RCA-ul celui care ma loveste…). nu merg sa vopsesc masina (nici nu cred ca e prea indicat) pentru fiece zgarietura capatata in parcare. si DA, imi iubesc masina…

    @criserb: da, ala se bucura. dar cred ca mai bucuros esti tu, cand iti va spune cel pe care l-ai lovit ca accepta amiabila. off-topic: crivatului?

    Raspunde
  13. clelio 31 May 2012 @ 15:35

    @ionut ,ar fi interesant care este rationamentul tau atunci cand ai ales sa faci casco,mai bine spus la ce ne raportam atunci cand alegem sa facem lucrul acesta,astfel o sa inteleaga si altii mai bine.eu am facut o alegere gresita,probabil nu am ales produsul sau compania potrivita.”fiece zgarietura capatata in parcare” pt mine a insemnat 2 dosare de dauna(2 facturi vopsire bara fata=2500 ron) caci am gasit-o lovita la in parcare la hypermarket si parcarea proprie si de inca alte 2 ori gasita lovita,dar a iesit pe buzunarul meu prin polisare.nu am avut niciun fel de problema cu compania de asigurari, promptitudine totul ok la reparatie-dauna,insa la reinnoirea politei,m-ar costa polita in plus fata de anul precedent cu aproape suma facturata in cele 2 dosare de dauna (2100 ron) si pe deasupra si o fransiza de platit (130 euro) in cazul unor eventuale evenimente viitoare.mentionez ca polita actuala incheiata este fara fransiza.si atunci se pune intrebarea-in ce situatii te avantajeaza un produs casco?sau cum sa gasesti un produs cu acel regres mai “cumsecade”?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)