Sari la conținut

Martisoare

DSC_0547DSC_0548DSC_0560

Sa nu ma intrebati, nu sunt de vanzare. Le-a facut Dana pentru cineva.

Sper totusi ca pe viitor sa nu le mai vanda, dureaza foarte mult sa le faca, ceea ce vedeti a durat vreo 9 ore. Si nu merita, chiar nu merita efortul. La noi sunt putini care apreciaza asa ceva. In general lumea are conceptia ca se fac usor, ca le poate face oricine si daca ceri un ban pe ele… sunt prea scumpe.

So, daca vreti martisoare frumoase gasiti pe Magheru, sunt mai ieftine alea :)

Cei care au citit pana aici o sa-mi zica ca sunt rau, fitos sau mai stiu eu cum. Dar de cand o vad pe Dana ca le mestereste mi s-a luat mie. Sunt foarte migaloase iar daca ar cere pe ele atat cat i-as sugera eu, cu siguranta nu le-ar vinde.

Ma rog, mie imi plac, sunt colorate, sunt multe si sunt prin casa. Deocamdata.

Fara legatura cu subiectul, voi de unde cumparati martisoare?

Eu am fost azi pe Magheru, am luat cateva si pot sa va spun ca, in mare, pe acolo se gasesc o multime de kitschuri. Mai gasesti si cate unul mai ok, dar prea putine.

Nu mai este ce-a fost odata, o ata alb-rosie cu un cosar atarnat la capat. Acum sunt tot felul de chestii, in plasticuri cat mai mari, de parca ar purta cineva asa ceva…

Voi ati gasit pe undeva martisoare frumoase, traditionale? Chiar as mai vrea sa cumpar cateva, dar nu prea am idee unde sa le caut… cu cat este orasul mai mare, cu atat este mai greu sa gasesti ceva, daca nu frumos, macar decent.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. Dragos Palade 28 Feb 2013 @ 02:33

    tu cu cat le-ai vinde?

    Raspunde
  2. andreea 28 Feb 2013 @ 09:14

    wow, dar are rabdare, nu gluma! si arata foarte dragalas.

    eu nu le mai am cu martisorul, ca in .de nu exista. asa ca am scapat de o grija :) insa stiu ca la muzeul satului si la cel al taranului se organizau niste targuri de martisor cu chestii frumoase, artizanale.

    Raspunde
  3. Simina 28 Feb 2013 @ 10:06

    La Sala Dalles au cele mai frumoase martisoare, dupa parerea mea. Mie imi plac foarte mult cele handmade si se gasesc pe la 5 lei cu fel si fel de modele. :)

    Martisoarele, la care a lucrat Dana, sunt superbe! Bravo ei!

    Raspunde
  4. Eugen 28 Feb 2013 @ 10:10

    Arata foarte bine martisoarele!
    Eu m-am obisnuit sa cumpar martisoare hand made facute de copii de la Centrul de Plasament 6 Voluntari. Cu fiecare ocazie de genul asta (Martisor, Craciun, Paste etc) vin la sediul firmei unde lucrez cu “productia”. Nu au pret fix, fiecare da cat vrea.

    Astfel cumpar si martisoare “unicat”, scap si de un drum pe Magheru si ajut si niste copii.
    Bineinteles ca ies mai scump decat pe Magheru dar parca merita, zic eu.

    Raspunde
  5. Eugen 28 Feb 2013 @ 10:11

    *[…] facute de copiii […]

    Raspunde
  6. Ghiocel07 28 Feb 2013 @ 10:21

    La Tg. Jiu am gasit martisoare ca pe vremuri….

    Raspunde
  7. Andi 28 Feb 2013 @ 10:32

    Si eu vreau sa stiu care ar fi pretul corect de vanzare al acestor martisoare (materiale, timp, efort etc.)

    Raspunde
  8. criserb 28 Feb 2013 @ 11:11

    @Dragos Palade – nu stiu, eu zic ca prea mare. Habar nu am, dar eu sub 10-15 lei nu le-as da.

    @Simina – daca tu zici de Dalles, o sa dau o fuga pe acolo, desi sunt convins ca este nebunie :)

    @Eugen – foarte frumos ceea ce faci tu.

    @Andi – nu stiu. Materia prima nu este scumpa, problema apare la timp, ia destul de mult sa faci unu, cel putin o floare d’aia de vezi in poza. Cam o ora, poate 50 minute.

    Raspunde
  9. Andi 28 Feb 2013 @ 11:29

    La aproape 1 ora timp de executie, probabil ca pretul corect ar fi undeva intre 20 si 30 lei/bucata, pentru ca arata superb. Se vede din plin calitatea muncii si efortul depus.
    Dar e de destul de dificil sa gasesti oameni care sa le aprecieze la adevarata lor valoare (si sa si le si permita), astfel incat sa poata sa treaca de la nivel de hobby la nivel de business.

    Raspunde
  10. criserb 28 Feb 2013 @ 12:01

    @Andi – daca cer 30 lei pe ele zice lumea ca m-am tampit :) dar da, cam pe acolo cred si eu ca este un pret cat de cat ok.

    Raspunde
  11. raul 28 Feb 2013 @ 12:29

    nu imi plac martisoarele. mi se par stupide. martisorul este exact ca sf valentin si craciunul. o sarbatoare a banilor.. hai sa vindem niste chestii de plastic si argin la supra pret ca e martisor. ieee

    dar revenind la ce zici tu, cred ca 30-40 de lei este pretul corect pt aceasta perioada.

    Raspunde
  12. Razvan 28 Feb 2013 @ 13:03

    Sincer, sunt in aceeasi situatie. Prietena mea – culmea, tot Dana ;) – face obiecte hand-made, in special tablouri – poti sa vezi aici despre ce e vorba http://www.facebook.com/papercuthere?fref=ts . Si, avand in vedere materialele pe care le foloseste, munca depusa, la un calcul simplu pretul unui tablou ar fi pe undeva intre 150 si 300 de lei, in functie de complexitate. Dar, asa cum spuneai si tu, genul asta de munca, nu e apreciata si e foarte greu sa obtii banii astia. Stiu exact sentimentul despre care vorbeai, cand te saturi tu vazand-o pe ea cum munceste.

    Raspunde
  13. Mirela 28 Feb 2013 @ 23:24

    Eu m-am aprovizionat de la Sibiu, acum 2 saptamani. Langa Podul Minciunilor este un magazinas cu chestii tare dragute, majoritatea hand made. Si am ales niste martisoare din patratele micute, de ceramica, fiecare cu cate un fluture in relief, prins mereu in alta ipostaza si pictat altfel.. Mi s-au parut tare draguti si finuti, merg si pusi pe snur si purtati la gat sau prinsi pe o geanta mai hippie.. Nu m-au costat nici mult, sunt si draguti si am scapat si de tot haosul din Bucuresti.

    Raspunde
  14. monica 1 Mar 2013 @ 16:12

    foarte faine martisoarele. bravo ei ca are rabdare si ca se indura sa le dea cu un pret care e totusi atractiv. In alta ordine de idei, lasand la o parte kitsch-ul care mi se pare ca se intinde peste tot, nu doar pe magheru sau pe la obor si pe unde au mai invadat pavilioanele alea urate, vroiam sa zic ca la muzeul taranului roman, dar anul asta cel putin cam dezamagitor. eu zic ca pe breslo e cel mai usor si cel mai rapid sa gasesti niste martisoare care chiar merita.:)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)