Sari la conținut

Autoritatile au facut cat au putut!

DSC_0258Ma tot uit pe net si pe la TV si vad ca lumea arunca cu rahat in autoritati, cum ca nu si-au facut treaba, ca i-a prins iarna nepregatiti, d’astea, clasicele discursuri cu care ne-am obisnuit. Ne-am obisnuit pe vremea cand autoritatile nu-si faceau treaba, da au fost multe cazuri d’astea. Dar acum, acum autoritatile si-au facut treaba.

Au facut din punctul meu de vedere tot ce au putut.

In primul rand v-au rugat sa stati acasa si voi i-ati luat peste picior si v-ati dus sa ramaneti blocati care pe unde. Apoi au venit dupa voi sa va scoata din cacatul in care v-ati bagat singuri. V-au scos si apoi v-ati vaitat ca a durat nush cate ore. Pai da, ca pentru autoritati nu exista iarna, in mintea voastra singura lor problema pe vremea asta erati chiar voi, aia care n-au vrut sa stea in casa, care au pus sfaturile unora mai cu minte la fund.

Autoritatile au intervenit in primul rand in cazurile care aveau un grad mai mare de risc. S-au dus la oamenii bolnavi, s-au dus la femeile care trebuiau sa nasca, la batranii neajutorati si apoi, cand au terminat lucrurile cu adevarat importante au plecat si dupa voi. Pana la urma v-au ajutat si pe voi. Nu in 5 minute asa cum va doreati voi, nu, v-au ajutat atunci cand v-a venit randul.

Apoi, inainte sa stai sa critici autoritatile mai bine pune mana pe o lopata si coboara sa-ti faci curat in jurul blocului. Stii, nu este rusine sa dai zapada deoparte. Nu este, pe bune. Nu este deasemenea o rusine sa-ti cureti masina, da-ti deszapezesti locul de parcare. Pe bune, este chiar o activitate placuta, este un fel de sport. Da, cere putin efort, dar ajuta la sanatate. Poate si la minte.

Sa stai ca pu… paza in fotoliu si sa iti dai cu parerea pe net nu ajuta la nimic, ba mai mult, esti si usor penibil.

Am fost astazi sa-mi deszapezezc masina. De doua ori. Am stat de fiecare data cate doua ore, ca deh, nu este chiar asa usor. Am vazut ca mai erau cativa ca mine, dar foarte putini. Din 35 de masini aflate in parcare 5 erau curate, aveau langa ele niste oameni care munceau. Printre gospodari – Iti suna cunoscut cuvantul asta? – era si o gagica. Buna. Chiar facea treaba fata. Uite, daca nu iesi pentru ca asa este normal sa faci, iesi ca ai sansa sa te bagi in seama cu o gagica buna. Sigur ai si tu una pe strada, dar n-ai aflat inca pentru ca stai pe net.

Am facut si o tura prin oras, deh, am fost nevoit ca altfel nu o mutam din loc, cu toate ca imi doream. Am ajuns la concluzia ca autoritatile au facut tot ce au putut. Am vazut si eu zapada, de fapt nu pot sa zic ca am vazut asfaltul, dar pe vremea asta este normal.

Oricat de mult ai da zapada la o parte vantul o pune la loc. Cu viscolul nu prea ai ce face, asa functioneaza el. Daca imi aduc eu bine aminte, chestia asta se invata la geografie, dar na, nu toti mai tin minte sau nu toti au fost la scoala.

In alta oridine de idei, inainte sa spui ca autoritatile nu si-au facut treaba… gandeste, este cel mai bun lucru pe care poti sa incerci sa-l faci!

P.S. Poate ca in unele locuri se putea mai mult, dar in general autoritatile si-au facut treaba foarte bine!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Ciprian 27 Jan 2014 @ 07:28

    Hmm… ai si nu ai dreptate Cristi. Dupa mine isi fac treaba, dar ineficient, cel putin in oras. Si asta pentru ca nu au utilajele de care ar fi nevoie. In loc sa fie doar plugurile care muta zapada dintr-o parte in alta, ar trebui macar cateva zeci de utilaje care sa ia direct zapada de pe strada. Uite acum eu stau pe Calea Grivitei, daca eu as dezapezi parcarea din fata blocului, peste 3 minute vin baietii cu lama si imi fac iar zid de jumatate de metru langa masina sau daca as pleca ar pune fix pe locul curatat zapada. De ce nu avem si noi asa ceva!? http://www.youtube.com/watch?v=qT_1U1rCkCY

    Raspunde
  2. Coffee 27 Jan 2014 @ 08:28

    Multi au stat in case, nu au avut decenta sa faca o poteca langa propriul bloc, sau propria casa.

    Raspunde
  3. Andreea 27 Jan 2014 @ 08:53

    Exact despre asta vream si eu sa zic – exact ce a scris Ciprian. Am in fata blocului o alveola cu parcare. Au fost multi care si-au deszapezit masinile, apoi au trecut lamele si le-au urcat zis de zapada inapoi pe masini. Cooperativa “Munca in Zadar” imho, degeaba te chinui daca utilajele NU sunt potrivite pentru situatie…

    Raspunde
  4. ionut_d 27 Jan 2014 @ 08:55

    Eu am probleme cu vecinii, nu cu autoritatile :). Acum 2 ani am sapat ‘nspemii de locuri de parcare in care sa vina ulterior nesimtitii care nu sunt in stare sa isi dea zapada de pe masina. Sunt din aia de dau cu degetelul putin pe parbriz si a caror masina arata ca un morman umblator de zapada. De aceea prefer sa las masina in locul ei pana curata toti locurile in care i-au prins zapezile.

    Raspunde
  5. Daria 27 Jan 2014 @ 10:06

    Cu respect pentru parerea ta, nu sunt de acord. Cel putin in Bucuresti! La bugetul pe care il aloca pentru companiile care se ocupa de asta, este absolut mizerabil modul cum gestioneaza situatia. De banii aia trebuiau sa aiba utilaje pe toate strazile non-stop, nu exista scuze intr-o capitala europeana (teoretic) cum ca nu avem destule… de aia vara iti faci planul! Ca nu se asteptau la o asemenea zapada e ridicol: e iarna, te astepti la orice, mai ales tinand cont de viscolul din anii trecuti. Acum trebuiau sa fie sute, nu zeci, sute!!! de camioane incarcand zapada sa o duca in afara orasului. Ca eu o dau de pe alee si de pe masina e una, asta am facut mereu, cu placere, dar unde o dau?? In strada, iar ei inapoi pe trotuar! Nu pot sa ii laud pentru cum s-au descurcat, pentru ca nu e cazul!

    Raspunde
  6. criserb 27 Jan 2014 @ 13:06

    @Ciprian – Noi nu avem asa ceva din aceleasi motive pentru care nu avem autostrazi, spitale, scoli…

    @Coffee – exact, foarte multi. Si ei sunt cei care acum comenteaza cel mai vehement.

    @Andreea – Astea le avem, cu astea defilam… stiu ce zici tu, o sa mai treaca ceva vreme pana o sa vedem asa ceva la noi. Am vazut ca sunt si freze, dar nu sunt folosite printre blocuri.

    @ionut_d – Asa am patit si eu ieri, mi-am curatat locul si a venit unul sa parcheze pe locul meu. Am mai deszapezit unul, cumva in spatele lui si am parcat acolo. Iti dai seama ca treaba a durat… pana la urma a venit omul si m-a rugat sa imi iau masina de acolo ca el nu a stat mult, doar juma’ de ora. I-am zis bine, dupa juma’ de ora o sa-mi iau si eu masina, ca deh, sa vada si el ce inseamna juma’ de ora :)

    @Daria – eu o arunc in zona verde a blocului. Este adevarat ca mai vin lamele si-mi mai fac cate o bucurie de trebuie sa o iau de la capat… dar o mut si pe aia in zona verde. Chestia asta nu se intampla de mai mult de 2 ori in general, acum depinde si de cat de mult ninge…

    Raspunde
  7. turbo 27 Jan 2014 @ 16:07

    ce mai bataie de cap cu dezapezitul…ati uitat de iernile grele de cand eram noi mici?Atunci parca nu era atata tam-tam dar dehh acum suntem tara europeana si lucrurile se misca ca atunci:o lopata de zapada pe ora:)

    Raspunde
  8. Leonardo Teleanu 27 Jan 2014 @ 16:35

    @Ciprian Duminica seara se cara zapada cu camioanele. Am vazut eu cel putin 10 in sir indian, pline (cu varf). Azi dimineata (ora 7:10) am plecat din Drumul Taberei (Favorit) si la 7:35 eram pe Dimitrie Pompeiu (Pipera). Soselele sunt curate si in unele sectoare am vazut ca au intrat si prin spatele blocurilor.

    @All :) Eu nu am dat la lopata. In schimb, am nivelat toata zapada de pe trotuar cu masina :) Deh, trotuar mare + more fun :) O babuta care isi curata masina (Citroen C1), a venit la mine crezand ca am probleme si nu reusesc sa o scot de zapada (m-ar fi ajutat). GG for “Babuta”.

    @All2 Autoritatile si-au facut datoria din punctul meu de vedere.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)