Sari la conținut

Este iarna, este normal sa fie asa, si este normal sa o respectam

Pana la urma, chiar daca cu intarziere, se pare ca iarna a venit. A venit si se manifesta ca o adevarata iarna,  nu neaparat prin cantitatea de zapada cazuta, ci prin vanturile foarte puternice care troienesc zapada si fac imposibila indepartarea ei de pe drumuri si impiedica circulatia noastra.

Ma tot uit la televizor de aseara, l-am vazut chiar si pe Seful ANM, pe domnul Ion Sandu care a spus o chestie foarte adevarata.

Oricat de mult o sa le spunem cetatenilor sa nu iasa afara din casa, decat in caz de vreo urgenta, ei or sa iasa, or sa mearga la munte pentru ca este zapada si trebuie sa se bucure de ea. Altii or sa iasa numai pentru ca au ceva planificat si trebuie sa-si duca planul pana la capat..

Va garantez ca maine o sa avem oameni blocati cine stie pe unde pentru ca ei chiar nu inteleg ca trebuie sa stea in casa, sa se fereasca de vremea ce o sa vina, atat cat este posibil.

(citat aproximativ)

Ei bine omul chiar a avut dreptate.

M-am uitat si azi la TV, ca deh n-am plecat niciunde pe vremea asta, si am vazut ce dezastru este prin zonele cu cod portocaliu.

Drumuri blocate, autostrazi inchise, accidente in lant si asa mai departe.

Si de ce? Pentru oamenii chiar nu realizeaza ca nu te poti juca cu natura. Au vazut si in anii trecuti la TV cum au ramas unii sub zapada, au vazut cum se blocheaza drumurile din lipsa parapetilor sau pur si simplu din cauza viscolului mult prea mare. Au vazut oameni care au murit in masini si totusi ei vor sa se deplaseze. Au o treaba de rezolvat care in mintea lor nu suporta o amanare.

Sa stiti ca si eu am avut treaba, am avut o rezervare la Iasi, trebuia sa ma duc intr-o plimbare cu o masina extraordinara, masina care acum sta in fata blocului acoperita de ceva zapada.

Nu este multa pentru ca vantul o viscoleste non-stop, as putea chiar sa cred ca ma pot duce linistit unde vreau eu. Dar de ce sa o fac atata timp cat este mai sigur sa stau acasa?

Si da, imi pare rau ca nu ma duc, cine stie cand o sa mai am sansa de a conduce masina asta, dar na, asta este situatia. Prefer sa stau acasa decat sa dorm pe undeva prin masina, chiar daca imi pare rau.

Banuiesc ca la fel ca mine toti aveti un motiv de a pleca pe undeva, dar motivul asta nu este chiar o urgenta si atunci… atunci de ce sunt unii care se incapataneaza si totusi pleaca?

Apoi daca raman pe undeva autoritatile au fost de vina, ca n-au rezolvat problama? Nu dragii mei, marea vina este a voastra. Autoritatile v-au spus sa stati acasa, voi n-ati vrut sa ii ascultati si acum dati vina pe ei pentru nesabuinta voastra.

Repet, este iarna, este viscol, este exact cum este mai nasol. Nu se poate pune nimeni cu viscolul, n-ai cum. Chiar daca se indeparteaza zapada din drum, peste 10 minute este la loc, asa functioneaza viscolul asta, nu asculta de autoritati. In plus, stim cu totii ca autoritatile noastre nu-s tocmai foarte bine pregatitie.

So, daca vreti un sfat, stati acasa, o sa vina si ziua aia in care o sa ne putem bucura de iarna si o sa putem sa ne facem treburile pe care le avem de facut, dar nu acum, acum nu este cel mai bun moment.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. razorsbk 25 Jan 2014 @ 16:42

    ai putea sa o scoti la ikea diseara :))

    Raspunde
  2. un om 27 Jan 2014 @ 13:45

    cred ca puteai incerca un drum mai lung prin Brasov si Bacau sau alte trecatori (desi nu stiu de la Bacau mai departe). E drept ca n-ar fi fost fara emotii insa se putea ocoli zona de cod rosu.

    Pe de alta parte ai mare dreptate. Cand e de stat in casa, e de stat. Sunt sigur ca cei care ti-au dat masina ar putea sa ti-o mai dea si alta data, daca invoci cauzele naturale.

    Raspunde
  3. criserb 27 Jan 2014 @ 14:44

    @un om – cu natura nu este bine sa te joci. O faceam si eu cand nu aveam minte, dar uite ca incep sa-mi revin si acum sunt putin mai calculat… putin :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)