Sari la conținut

Apartamentul acum

Dupa cum v-am zis Mosu’ ne-a adus un apartament :) Acum pentru ca au trecut sarbatorile de iarna avem timpul necesar sa ne apucam de lucru si sa-l facem asa cum ne dorim noi.

Panorama1

El, in momentul de fata, arata asa cum il vedeti in poze. Am fotografiat livingul si bucataria mai mult si din mai multe unghiuri pentru ca aceasta zona vrem sa o refacem. Nu o s-o refacem de capul nostru, o sa ne ajute un designer. O sa reamenajeze "zona" pe calculator, o sa ne arate niste 3D-uri iar cand o sa fim multumiti o sa ne apucam de lucru.

Cateva dintre lucrarile lui Ciprian (specialistul in amenajari interioare) le puteti vedea aici si aici.

Echipa deja a inceput cu demolarea speram sa avem gata in curand si proiectul. Da stiu, am inceput cu amandoua deodata dar na… nici timp nu avem foarte mult.

Am ales sa schimbam pentru ca nu ne plac scafele de pe tavan si nici cele de pe pereti. Barul nu mi se pare amplasat bine acolo iar mobila de bucatarie cu toate ca pare ok nu ne place din cauza ca este pe nivele. (Deh… ce ti-e si cu gusturile omului.)

(pe toate pozele puteti da click pentru marire)

Panorama2

Panorama3

Panorama4

Panorama5

Panorama6

Sincer mie imi place modelul de living unit cu bucataria. De mult mi-am dorit asa ceva si uite ca am avut norocul sa gasim un apartament facut in acest gen.

In rest nu vrem sa modificam foarte mult. In baie mai punem un calorifer si poate masina de spalat (inca nu suntem siguri) si schimbam gresia. Cea care e acum nu ne place :P

DSC_7005 DSC_6999 DSC_7000 DSC_7001 DSC_7002 DSC_7003 DSC_7004

Dormitorul pentru ca este micut nu cred ca are nevoie de cine stie ce design, dar asta hotaraste pana la urma Ciprian. Poate ne face si acolo ceva frumos. Ideea e ca in dormitor am vrea 2 dressinguri, unul mic in nisa care se vede si unul mare in locul dulapului negru. Plus un pat, normal ca d’aia e dormitor.

Apropo, dulapul negru e de vanzare, cine-l vrea sa ma contacteze.

DSC_6992 DSC_6993 DSC_6994 DSC_6995

DSC_6996 DSC_6997 DSC_6998

In plus dressingul din fata patului trebuie sa aiba TV-ul incastrat in el. Inca nu am gasit model dar asa trebuie sa fie in final. Sunt in cautari. Daca stiti asa ceva lasati-mi un comentariu si eventual niste linkuri.

Cam asta e casuta noastra acum. Sper ca la final sa va pot arata niste poze mai frumoase.

De asemena daca aveti idei, sugestii, impresii puteti sa le lasati mai jos. Nu se stie niciodata de unde rasare ceva frumos.

BTW, au fost cunoscuti care au zis sa nu-l modificam, sa-l lasam asa o vreme, dar noi am zis ca e mai bine sa facem mizerie acum, cat nu stam in el, decat sa facem santier ulterior. Voi cum ati face?

P.S. Si mobila de bucatarie e de vanzare dar fara electrocasnice. Oferiti si voi un pret decent si e a voastra.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
36 comentarii
  1. A.Dragos 5 Jan 2011 @ 07:25

    Sunt convins că o să iasă foarte mişto! :)

    Raspunde
  2. Ghiocel07 5 Jan 2011 @ 07:44

    Aper sa fie o culoare “normala” si LUMINA, multa lumina. Spor la treaba. Important este sa va placa sa locuiti acolo, sa veniti cu drag acasa.

    Raspunde
  3. Andreea 5 Jan 2011 @ 08:01

    E bine sa locuiesti intr-o casa ceva timp inainte sa te apuci sa faci modificari…Nu de alta, dar cu toti designerii…dupa ce ai terminat si incepi sa folosesti cu adevarat fiecare coltisor, iti dai seama doar TU cum ar fi trebuit amplasate lucrurile…Dar se pare ca e prea tarziu, din moment ce v-ati apucat de demolat.Va doresc rabdare si sunt convinsa ca o sa va placa in final ce alegeti…Inca un lucru, desi vi se pare ceva super modern si la “in” aveti grija ca exact acel lucru va face apartamentul sa para demodat peste cativa ani…Asa ca daca nu vreti sa remodelati la fiecare 5 ani, alegeti modele cat de cat clasice…

    Raspunde
  4. maddy 5 Jan 2011 @ 08:17

    felicitari pentru apartament.
    cand am stat la bloc am avut un apartament asemenator, cu living+bucatarie mica dupa un pult de bar. acuma nu stiu cum gatiti voi, dar eu nu am facut aproape nimic de mancare in afara de paste si alte saracii din cauza ca toata casa mirosea.
    acuma am bucatarie-camera separata, cu usa, si cand fac chiftele, snitel sau alte feluri de mancare mai hardcore casa e protejata de mirosuri de mancare.

    Raspunde
  5. Andrea S. 5 Jan 2011 @ 09:05

    Foarte fain apartamentul! Sa-l stapiniti sanatosi! Nu as fi crezut ca un apartament vechi poate arata asa.Asadar cit priveste bucataria…sint de acord cu Maddy…si eu am amindoua experientele…sint totusi la a doua bucatarie cu living. Nici o hota din lume nu te va scapa in living de mirosul de chiftele;) Eu am acceptat-o totusi deoarece dupa cum este construita casa…am acum o hota peste la bucatarie …am un sistem intre bucatarie si living care mai duce din aer afara cind gatesc asa ceva…si totusi mai las si un curent deschizind toate geamurile posibile…experienta asta o vei face inca daca gatiti acasa.
    Deci baia as fi schimbat-o si eu ;) nu prea pot sa-mi au seama cita lumina naturala ai in apartament deoarece fotografiile sint facute toate cu lumini interioare. Mie imi plac mai nou si culorile puternice pe pereti daca marimea camerei o permite. Poate arata super fain combinat cu o mobila pe masura, dar este foarte adevarat ca trendurile se schimba…

    Raspunde
  6. Augustin Radu 5 Jan 2011 @ 10:10

    Daca alegi sa iti faci bucataria la comanda iti pot face un proiect 3D(daca nu ai deja unul)si o oferta, lucrez cu pal,mdf vopsit,mdf infoliat,lemn masiv,sticla,blat compozit,blat de lemn natur,etc,depinde ce buget vrei sa aloci.indiferent dacă faci la comanda sau cumperi de-a gata bucataria trebuie să ai proiectul mobilierului cand te apuci de renovat pt a stabili unde vin prizele,scurgerea,evacuarea hota,faianta,etc.mult succes cu renovarea si daca vrei orice sfat din domeniul mobilier/incorporabile da-mi un mail la [email protected]

    Raspunde
  7. criserb 5 Jan 2011 @ 10:43

    @Augustin Radu – ai un portofoliu, pot sa vad undeva ce ai lucrat? In principiu proiect o sa am dar sunt interesat de “constructia” mobilei. Sunt, ca sa zic asa, in cautari ;)

    Raspunde
  8. Iulian 5 Jan 2011 @ 10:48

    La partea cu mobilierul bucatariei ai cea mai mare dreptate. Nu stiu cine l-a gandit, dar cred ca suferea de ceva. Nu e doar oribil, ca tine de gusturi, dar nu are nici logica, parca e pus din avion, cum au ajuns la etaj cutiile, asa au fost montate. Schimba-l! In rest chiar e misto, si ai dreptate ca au cam exagerat cu valurile pe tavan si pe pereti. Succes! Si sa ne arati si nou planurile.

    Raspunde
  9. criserb 5 Jan 2011 @ 10:59

    @Andreea – E bine sa locuiest in ea, ai dreptate dar e mai naspa sa locuiesti in ea si sa renovezi in timp ce stai acolo, cu casa plina de mobila. D’aia am ales sa o facem de la inceput…

    @maddy – Si Dana gandeste la fel dar… pana la urma am cazut de acord sa facem asa. (asa am gasit si apartamentul) Eh, pornim hota, deschidem geamul si aerisim cand e cazul. Nu cred ca o sa faca zilnic mancaruri care sa miroasa.

    @Andrea S. – Daca miroase de ce esti la a doua bucatarie-living de acest gen? Ce te-a facut sa nu pui perete? :) Sunt curios, tre’ sa fi fost un motiv.

    Cat despre baie am zis ca o lasam asa din cauza bugetului. Si asa ne intindem peste buget, am zis sa nu ne intindem si mai mult… La culori o sa vedem, o sa fie ceva pe gustul nostru. O sa incercam culori vii si asa tara asta e plina de “griuri” ;) Inca nu va spun, surpriza.

    Raspunde
  10. criserb 5 Jan 2011 @ 11:01

    @iulian – am sa va arat pe parcurs. Sunt convins ca sunt multi interesati. Si mie mi-ar fi placut sa vad “online” cum se amenajeaza un apartament ca sa stiu de ce o sa ma lovesc si sa ma inspir.

    Raspunde
  11. mihnea 5 Jan 2011 @ 12:02

    Nu ai/aveti debara sau camara sau doar nu se vad in poze? Unless obtii ceva extraordinar e bine sa pastrezi o camera de depozitare. Nu mereu poti pune intr-un dulap pe hol sau sub chiuveta urmatoarele lucruri care ne invadeaza pe toti: mop si galeata, lighean, masa de calcat, diverse scule, placi si booti, capra pentru uscat rufe iarna, aspirator, un borcan de muraturi de la bunica, o zacusca de la mama si alte aberatii care nu incap nicaieri.

    Deci nu sparge tot / peste tot. Unii pereti sunt buni :)

    Raspunde
  12. criserb 5 Jan 2011 @ 12:50

    @Mihnea – nu avem. Nu am demolat eu, asa l-am luat. O sa incercam sa gasim loc pentru toate cele spuse de tine, poate chiar construim un astfel de spatiu… Ai si tu dreptate in ceea ce zici. Ne-am gandit si noi

    Raspunde
  13. zozo 5 Jan 2011 @ 12:53

    Foarte fain apartamentul.
    Sa-l stapaniti sanatosi.

    Raspunde
  14. alina 5 Jan 2011 @ 13:55

    cristi stii ca si la mine e living si bucatarie si nu am avut asa mari probleme cu gatitul…plus ca nu va vad sa faceti piftele in fiecare zi…dar ai posibilitatea sa inchizi usa la dormitor, sa deschizi geamul de langa bucatarie, sa iti montezi o hota performanta….dar nimic nu se compara cu openspace-ul creat…in rest ce sa spun ..abia astept sa va vad achizitia..succes si sa o stapaniti sanatosi..pupi

    Raspunde
  15. Bubul 5 Jan 2011 @ 15:31

    Ti-am trimis un mail nene Criserb :D

    Raspunde
  16. Andrea S. 5 Jan 2011 @ 15:44

    Deci…casa ne-a placut asa cum e…bucataria cu living e mai spatioasa…bineinteles ca as putea trage un perete intre ele…dar imi place asa…dupa cum zic probleme sint doar cind gatesti ceva mai intens;)…saaaaaau…cind tu esti la bucatarie si asculti radio…si iti vine jumatatea acasa si se uita la fotbal la maxim ca il deranjeaza radio;))…acum ca peste tot trebuie sa faci si compromise pentru a supravietui. Mirosul oricum ai da-o cind gatesti se duce…cu hota sau nu…la apartament am avut doar hota …acum la casa am si hota( performanta ;)) si mai am cum iti ziceam am un fel de hota pe toata lungimea tavanului intre bucatarie si living…trage intr-o veselie cind il pornesti…dar mirosul…tot razbate si dincolo;))si ca sa te lamuresc pina la capat…eu problema asta o am doar iarna cind e frig…cum se incalzeste am o bucatarie deschisa afara la grill…in casa am aragaz electric…afara pe gaz…abia astept sa vina vara sa gatesc afara;))

    Raspunde
  17. Groparu 5 Jan 2011 @ 18:19

    Va doresc sa reinventati Kamasutra in apartamentu’ asta fain al vostru.

    Raspunde
  18. Pan 5 Jan 2011 @ 18:56

    Sa-l stapiniti sanatosi !
    Baia trebuie facuta prima, avand spatii deschise normal ar fi sa te gandesti la centrala, altfel o sa platesti foarte mult.
    In schimb pentru mobila tot Mobexpert-ul ramane pe primul loc si poti sa mai incerci la Home and Design mall

    Raspunde
  19. Iulian 5 Jan 2011 @ 19:52

    Sa te tii de promisiune si sa ne arati, ca am ajuns si eu la varsta la care incep sa ma interesez si sa strang bani pentru propriul apartament, si imi place ce gusturi aveti voi doi, si chiar mi-ar placea sa am asa un exemplu. Spor!

    Raspunde
  20. sfx 5 Jan 2011 @ 21:27

    Desi lipsita de linii continue in design, bucataria nu este chiar fara cap facuta – cred ca s-a pus accent mai mult pe utilitate si a fost neglijat designul …in fine gusturi si nevoi.
    TOTAL de acord – modificari/zugraveli se pot face cel mai bine cand este apartamentul gol.
    Poate va trebui umblat si pe la lumini si la vopseaua lavabila – cam monotona paleta de culori – dar cred ca tanara doamna se va ocupa corespunzator de ambient!

    Raspunde
  21. mariana 5 Jan 2011 @ 21:51

    Aveti muuuuult de munca (dar asa este orice inceput)! Va doresc sa indeplineasca toate cerintele voastre (actuale si cele din perspectiva).Succes si felicitari!

    Raspunde
  22. elaul 5 Jan 2011 @ 22:39

    canapeaua aia alba..era facuta pe comanda?

    Raspunde
  23. criserb 6 Jan 2011 @ 01:25

    @zozo – Multumesc

    @alina – Nici nu stii cat de mult ne dorim si noi sa fie gata. Sa reusim sa facem ceea ce ne-am propus si sa va avem musafiri sa-l inauguram asa cum trebuie.

    @Bubul – ti-am raspuns :P

    @Andrea S. – norocul meu e ca Dana se uita la meciuri cot la cot cu mine. Nu trebuie sa dau televizorul tare ;)

    @Groparu – No, ca d’astea nu ne mai ura nime’ Multam de asa urare :p

    @Pan – Mobexpert mie nu-mi place. Nu stiu sa-si prezinte produsele. Am fost sa-i vizitez si tot ce aveau expus era construit in showroom de mantuiala. Nu zic ca nu or avea materiale bune dar daca asa stiu ei sa le prezinte atunci, nu multumesc. Centrala nu vreau. Peste tot pe unde am vazut eu centrala e mai frig ca atunci cand ai incalzirea “la comun” pentru ca se tinde spre economie. M-am uitat in bloc si am vazut ca nu sunt asa mari intretinerile, cca 2 mil pt luna noiembrie ceea ce cred ca e ok la 2 camere. Asa am si acum la garsoniera.

    De ce zici ca baia tre’ facuta prima?

    @sfx – nu am zis ca e fara cap, dar nu e pe gustul nostru. Eu vreau linii paralele ;) O sa umblam la lumini in sensul pozitionarii lor, instalatia nu o schimbam ca e schimbata de curand. Am vazut asta azi dupa ce a fost dat jos o parte de rigips.

    @mariana – fara munca nu se poate nimic, de aia nu ne e frica, e chiar placut sa faci ceva pentru tine. De mult am asteptat momentul asta ;) Multumim de urari!

    @elaul – nu era la comanda, era de la Mobexpert. Da stiu ca era misto, si noua ne-a placut mult dar… piele alba parca nu merge. Nu as vrea sa-i pun pe cei care vin cu blugi la mine sa stea pe jos :)

    Raspunde
  24. sfx 6 Jan 2011 @ 09:17

    Desigur ca nu ai zis , exprimarea mea a lasat de dorit.

    Raspunde
  25. maddy 6 Jan 2011 @ 12:58

    PS: imi plac scafele (am invatat un cuvant nou) de pe tavan si de pe pereti, acuma ca ma uit mai bine la poze; creeaza niste curbe faine. daca ar fi apartamentul meu le`as lasa acolo dar as vopsi peretii in alta culoare mai putin iritanta pentru ochi – valabil si pentru culoarea din dormitor.
    mobila din bucatarie nu`i asa rea, partea de sus e ciudat realizata, nu inteleg care a fost logica de au lasat unele corpuri mai scurte si altele mai lungi, de ce le`au facut in 2 culori alternative, etc. masina de spalat nu ar incapea in baie?
    baia nu e faina. tot din ea pare invechit, in comparatie cu restul apartamentului, sper sa pui poze cu baia dupa ce o reamenajati, pentru un inainte-dupa.

    Raspunde
  26. criserb 6 Jan 2011 @ 14:14

    @maddy – masina de spalat o sa intre in baie. O mutam. Ne-am gandit si noi daca sa o lasam in bucatarie sau baie si am decis ca locul ei e in baie. Mobila nu ne place, sau ma rog, nu e pe gustul nostru, o schimbam.

    Nici scafele nu ne plac. Nu in general, dar nu acele curbe.

    Cat despre baie ea o sa ramana asa. Bugetul nu ne permite sa o facem acum. Ne mai tre’ si mobila si una alta si na, nu mai avem bani. O sa schimbam doar gresia pentru ca aia nu ne place de nici o culoare si in plus trebuie sparta ca sa tragem alimentarea masinii de spalat frumos pe sub ea.

    De zugravit e clar ca zugravesc in toata casa ;)

    Raspunde
  27. sfx 7 Jan 2011 @ 09:28

    Nu ca sunt eu mai catolic decat Papa dar niste avize / autorizatii de la fostul proprietar ptr modificarile facute prin apartamant ai ? Acolo imi pare ca s-a umblat ceva pe la pereti. Nu de alta dar poate vine un organ asa mai scrufulos la datorie si pune intrebari …sa nu zic cu pacat .

    Raspunde
  28. Cristian Boricean 8 Jan 2011 @ 17:02

    Buna ziua,

    Ma numesc Cristi Boricean si reprezint Creativestore (www.creativestore.ro), un site specalizat in comercializarea stickerelor decorative si am vrea sa va trimitem un sticker decorativ, cadou de casa noua. Modelul il puteti alege de pe http://www.creativestore.ro

    O zi buna.

    Raspunde
  29. ana 10 Jan 2011 @ 18:47

    poate.. antifonati vreun perete sau mai multi inainte sa incepeti ?

    Raspunde
  30. Pingback: Apartamentul 3D

  31. Pingback: Sa zicem ca e gata

  32. alina 7 Sep 2011 @ 19:56

    cred k este totusi prea inchis..ma refer la culoare.cred k m-as sufoca..eu de 4 ani am bucatria cu livingul si nu imi place deloc k toata gateala mea sa zic asa se depune pe mobila din living si a devenit urata…este intr-adevar mai aspectuos dar nu merita sincer..

    Raspunde
  33. criserb 7 Sep 2011 @ 22:28

    @alina – eu cred ca nu ai citit cu atentie, sau nu ai urmarit mai departe evolutia. In final apartamentul arata asa.

    Ma rog, de atunci am mai facut niste modificari dar in mare asa e ;)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)