Sari la conținut

Agentiile imobiliare sunt de coma

38712075Octavian a pus astazi o oferta pe net, vrea si el sa vanda o garsoniera (daca va intereseaza vedeti aici). De atunci ii suna telefonul non-stop. Sunt agentiile, bineinteles.

Discutia decurge de fiecare data in felul urmator.

Ce suprafata, ce imbunatatiri, ce zona, ce etaj, cu toate ca toate astea sunt specificate in locul unde a pus el anuntul. Apoi se ajunge la pret. Care e pretul final, bla bla.

De fiecare data ii spun e scump dom’le ca mai trebuie sa scada din pret, daca vrea sa o vanda. De fiecare data Octavian le da jet, daca e prea scump la ce dracu ma mai sunati?

Si are dreptate, la ce mai deranjati omul daca e scump? Sunati in alte parti unde e mai ieftin!

Auzi tu, scump o garsoniera (mica, e adevarat) la 25.000 euro, in Bucuresti.

Ti-a placut acest articol?
11 comentarii
  1. DAD 7 Oct 2011 @ 16:00

    E destul de scumpicel pentru cf 2 .Verisoara mea tocmai ce s-a mutat intr-o garsoneria cf 1,prin dristor .Garsoneria arata ok ,termopane,ac,faianta,gresie,parchet si din cate stiu a dat 29.500 euro

    Raspunde
  2. octavian 7 Oct 2011 @ 16:11

    L-am intrebat pe unul de ce ma mai intreaba daca a vazut anuntul si mi-a zis ca agentiile au un program pentru care platesc un abonament, unde primesc un flux de anunturi, dar fara foarte multe detalii. Sa-l cred, sa nu-l cred, asta mi-a zis…

    Raspunde
  3. criserb 7 Oct 2011 @ 16:16

    Si daca nu au tot puteau sa il vada asa cum eu il vad fara sa am nici un cont. Dar e mai usor sa nu muncesti si sa futi oameni la cap

    Raspunde
  4. DAD 7 Oct 2011 @ 16:25

    @Octavian.Da e adevarat,au un program care aduna anunturile in timp real.Din ce stiam eu numai anunturile direct de la properietari.Nu mai tin minte exact numele programului dar stiu c taxa era in jur de 120 ron pe luna pt a il utiliza

    Raspunde
  5. Soacra 7 Oct 2011 @ 16:35

    Agentiile imobiliare sunt intr-o foame de zile mari: http://www.soacra.eu/cumparati-acum-nchiriati-acum/

    Raspunde
  6. Alexandru 7 Oct 2011 @ 18:53

    ai dreptate intr-o sg privinta .. NU TREBUIA sa te sune nimeni. Sa ceri peste 1000euro/mp pe asa locuinta!!!!!!…..pfffff sa fim seriosi. sunt convins ca te-au sunat numai neaveniti imobiliari, brokerii adevarati nu te-au bagat in seama , te-au pus la capitolul diverse in baza de date si te vor suna peste 40-45 de zile. cand iti va suna telefonul , in luna decembrie, in caz ca nu ai gasit pana atunci un client care a fost plecat din tara in ultimii 2 ani, sa sti ca ala poate fi un broker imobiliar si nu iti va spune ca softul pe care il foloseste – aici nu spune prostii exista asa ceva – apar anunturile …. fara foarte multe detalii – aici te-a mintit sau habar nu are sa umble cu softul.

    Raspunde
  7. Daniela 7 Oct 2011 @ 21:36

    @Octavian: am vazut anuntul tau; cred ca nu ai probat ce ai scris acolo – ma refer la locatie “la 2 minute de mers pe jos pana in Auchan TItan, la 5 minute de metrou 1 Decembrie”, apartamentul fiind pe strada Postavarului..nu prea sunt reale minutele astea, e putin fortat.. Nu vorbesc in necunostinta de cauza, stiu unde e strada asta, eu locuiesc in zona! Imi place ca ai canapea ca a mea, de la Ikea!!

    Raspunde
  8. octavian 8 Oct 2011 @ 14:11

    @Daniela cred ca am mai discutat despre varsta fiecaruia aici pe blog. Garsoniera se afla la intersectia Postavarului cu 1 Decembrie, deci travesezi o strada (1 Decembrie) si mai mergi cativa pasi pana in Auchan. Eu cand merg in Auchan, merg direct acolo, numai stau sa vb cu babele “de la poarta” inca 30 de minute. Cu statia de M aceeasi poveste. Hai sa zicem ca am eu un mers mai rapid, dar care e faza? Nu inteleg, ce e fortat? Ca faci 4 min 32 secunde sau 5 min 00 secunde sau 6 min 12 secunde? Ideea era ca nu faci o jumatate de ora si ca faci foarte putin.

    @DAD cum adica scumpa? asta este pretul garsonierelor in zona. Garsoniera prietenei tale are 28 mp, si a dat pe ea 29500, deci mai mult de 1000 euro/mp. Cu cat suprafata este mai mica cu atat creste pretul pe mp. La o simpla cautare pe internet, o sa vezi ca sunt garsoniere si cu 35000 ca aceea a prietenei tale, fara imbunatatiri, deci poti spune ca a avut noroc.

    Pretul este facut in functie de zona, de utilitati, de etaj, de vecini, de mijloace de transport in comun, de distanta pana la ele, de piata, de magazine comerciale, etc…

    In prima zi am avut 2 oferte de la particulari, cu bani cache, ceea ce indica altceva.

    Inainte de criza am mai vandut o garsoniera de 28 mp cu 80 mii (2850euro/mp), si la fel, se gaseau experti care sa imi zica e prea mult, ca nu face, etc.

    Cred ca daca era gratis, tot se gasea unu sa zica: E ceva dubios, e naspha, hai sa o luam pe aia cu 19 mii ca e mai buna, nu?

    Raspunde
  9. Daniela 10 Oct 2011 @ 21:17

    @Octavian: nu stiu care-i treaba cu varsta si garsoniera ta!? nici eu nu socoteam distanta in functie de cat stai de vorba cu babele (sau mosii), ci pur si simplu mergand direct, de acasa pana la Auchan, respectiv pana la metrou. Cunosc unde este strada ta si imi mentin parerea ca ai exagerat in minus (normal, asa e avantajos) timpul de care e nevoie sa ajungi la destinatiile mentionate – eu ma gandeam ca poate tu ai socotit mergand cu bicicleta de zici ca ajungi asa de repede?! Ca sa faci 2 minute pana Auchan asta ar insemna sa locuiesti vizavi! Si sa stii ca am un mers destul de alert, nu dorm pe drum..Succes la vanzare!!

    Raspunde
  10. octavian 10 Oct 2011 @ 21:31

    Varsta are treaba cu timpul care iti ia sa ajungi dintr-un loc in altul.
    Am mai zis si repet: ” Ideea era ca nu faci o jumatate de ora si ca faci foarte putin.”

    Multumesc!

    Raspunde
  11. octavian 25 Nov 2011 @ 09:52

    S-a vandut, multumesc pt suport :)

    Raspunde