Sari la conținut

Alte modificari la legea circulatiei

Uite ca am ramas in urma cu stirile. Am dat acum pe mediafax de un articol in care citesc cu surprindere, ca iar se schimba legea.

Sunt din punctul meu de vedere niste masuri bune.

  • Finalizarea învăţământului minim obligatoriu pentru obţinerea permisului de conducere. E totusi logic ca daca nu ai scoala nu poti sa conduci o masina. Ma mir cum de pana acum nu s-au gandit la asta si putea sa-si ia permis orice analfabet. La astia care l-au luat cu 3 clase oare ce o sa le faca? Probabil nimic :(
  • Va fi introdus şi "permisul provizoriu de conducere", premergător obţinerii permisului auto. O sa se bucure si pustii, stiu ca si eu imi doream pe vremuri chestia asta, o vazusem in filmele americane si imi era ciuda ca la noi nu era.
  • Eliminarea prescrierii proceselor verbale. Corect. Daca gresesti platesti. In general oamenii cinstiti plateau, restul se faceau ca uita. Cum e oare posibil ca in Romania sa se incaseze doar 40% din amenzile emise?
  • Va fi introdus "tichetul de contravenţie", anexat permisului de conducere şi care va evidenţia amenzile plătite. Lipsa acestui tichet va însemna că şoferul nu a achitat amenda şi va atrage după sine suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule până la plata sumei respective.
  • Creşterea gradului de intransigenţă a legii în cazul vehiculelor care circulă cu viteză mai mare decât cea legală, vor fi majorate gradual, în funcţie de cuantumul vitezei, atât durata de suspendare a permisului, cât şi cuantumul amenzii. De acord si aici, cu cat esti mai viteaz cu atat sa platesti mai mult. Ce atatea scuze ca nu avem drumuri. Nu avem. Dar nu trebuie sa moara oameni nevinovati pentru asta. Cu cat te grabesti mai tare sa platesti mai mult. Chiar daca chestia asta nu ma incanta prea mult… e corecta.
  • Creşterea progresivă a taxelor pentru deţinerea mai multor autovehicule necomerciale. Poate in felul asta o sa avem mai multe locuri de parcare :)
  • Se va reduce durata de valabilitate a permisului auto de la anumite vârste. Stiu, e greu sa-ti spuna cineva ca de la o anumita varsta nu mai ai reflexele de la 18 ani dar eu zic ca e mai bine asa. Am mai discutat despre asta aici pe blog, imi mentin parerea.
  • Va interzice accesul pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV

Mai multe cititi pe mediafax, cele mai importante zic ca le-am prezentat mai sus.

Dar din pacate eu cred ca legea asta nu o sa se aplice prea curand la noi… nu prea vrem noi sa ne facem bine, rau ne-am face mai repede.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Iulian 23 Feb 2012 @ 09:01

    Aia cu tichetul de contraventie mi se pare o mare mare mare, dar mare prostie. Pai trebuie sa stiu eu cate amenzi am? Sau sa le aiba ei intrun sistem bine pus la punct? Ca sa nu zic ca nu trebuia sa car destule acte dupa mine cand ies cu masina: permis, buletin (astea n-ai ce sa le faci), asigurare+chitanta, formular de amiabila, rovigneta, certificat inmatriculare. Sper sa nu fi uitat vreo ceva dar cand ies din casa umplu o mana sanatoasa cu astea intr-un port-document.

    Raspunde
  2. kuisor 23 Feb 2012 @ 11:27

    Lipsesc multe “inițiative”, după părerea mea.
    Gen anularea permisului dacă erai machit și-ai făcut accident soldat cu răniți/morți, sau suspendarea lui pt. o per. de 2-3-x ani dacă ai fost prins conducând băut, modificarea limitelor de viteză după o anumită oră (22, de ex.)..

    Raspunde
  3. bon 23 Feb 2012 @ 13:14

    1. e mult de discutat pe subiectul asta. sunt pers cu 8clase care conduc si vb romana decat…
    2. o porcarie cu permisul provizoriu. cat de constient, matur esti la 16, 17, chiar 18ani. ce inseamna sa fii insotit de o persoana cu experienta(poti sa ai carnet de 10-30ani dar sa conduci 1data pe an)
    3. o aberatie.
    4. alte hartii de carat, alti bani. complicam < simplificam.
    5. f bine, sa se dea amenzi mult mai mari pt viteza, DAR sa avem si noi niste amarate de autostrazi in tara. nu doar bucuresti-ploiesti, bucuresti-contanta…
    6. taxe, taxe si iar alte taxe. ok merg cu bicicleta dar pe unde.
    7. f bine.
    8. o aberatie. respecta toate normele, cerintele….semnalizari, frane, etc de ce nu ai voie? faci o boacana cu el platesti.
    Cred ca se plictiseau unii si s`au gandit sa abereze cu ceva.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)