Sari la conținut

Am înlocuit magnolia

După 5 ani de când am plantat-o și n-am văzut nicio floare de la ea, răbdarea mea a s-a dus și am zis că-i timpul de ceva nou. Și cum Dana lucrează mai mult zilele astea, am avut timp să scot magnolia veche și să pun alta nouă, cu gândul că nici nu o să observe :)

A observat.

Magnolia veche, care tre’ să recunosc avea o formă mai frumoasă, dar nu făcea nicio floare…

Și mai jos o aveți pe cea nouă, care e mai înaltă, dar mai urâtă ca formă. Partea bună este că are boboci, deci face flori. Acum dacă o să se și prindă, vedem :)

Cumva îmi pare rău de magnolia veche, are totuși 5 ani de când e acolo, dar și răbdarea mea are o limită.

Pentru că vreau să-i mai dau o șansă am să o replantez într-un alt loc. Sunt curios dacă o să facă vreodată flori.

Cam așa arăta acum 5 ani când am plantat-o, iar când am scos-o vedeți prima poză de sus.

Asta nouă, cică este soiul Soulangeana. Nush cât este de important, dar l-am scris aici să-mi aduc aminte vreodată când ar trebui să știu :)

Sunt curios de experiențele voastre cu magnolii, la cât timp de la plantare au înflorit, cum le îngrijiți sau poate credeți că am făcut eu ceva greșit :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. John 18 Apr 2021 @ 01:45

    Totusi, de ce nu ai luat o grandiflora dintr-o pepiniera gata infrunzita si inflorita, avand deja gen 10 ani de la plantare? Costa cateva sute de lei, dar ideea e sa te si bucuri de ea, nu sa te uiti tu 10 ani la niste bete pana face cate o floare.

    Raspunde
  2. Magda 5 May 2021 @ 22:38

    Draguta gradina ;)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)