Sari la conținut

Am scarificat și reînsămânțăt

Ieri și alaltăieri seara am scarificat.

M-am apucat alaltăieri, am trecut cu scarificatorul de două ori și am scos o grămadă de iarbă moartă.

Ieri, am constatat că încă mai am iarbă moartă prin gazon și am mai scarificat încă o dată.

Am chelit gazonul cât de mult am putut pentru că intenționez să schimb gazonul, să pun alt soi, să trec pe un soi de iarbă cu o combinație de trifoi pitic. Exact cum au vecinii mei. Sper ca acest trifoi să-mi distrugă și mai bine buruienile cu care m-am tot luptat de-a lungul timpului. În special pirul. Sper.

În plus îmi place mai mult acest gazon, e mai verde pentru o perioadă mai lungă, de primăvara devreme până toamna târziu. Ba mai mult e verde și iarna.

Acum gazonul arată așa.

L-am însămânțat, l-am udat și acum am să-l tot ud.

Știu că trebuia să pun și un strat de pământ peste semințe, dar n-am avut chef să cumpăr zeci de saci de pământ, iar pământ negru nu am vrut să cumpăr. Am scăpat prea greu de tot felul de buruieni ca să risc să bag altele în curte.

Am pus pozele mai sus să pot la final să văd diferența.

Ar mai trebui să arunc și un îngrășământ, dar momentan n-am cumpărat, să văd pe unde găsesc.

Voi ați scarificat în primăvara asta? Dacă nu este cazul să o faceți. Vedeți aici care e diferența dintre un gazon scarificat și unul nescarificat, experiment pe care l-am făcut acum vreo 2 ani.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. reparatii casete directie 6 Apr 2021 @ 13:58

    Eu nu reusesc sa fac gazon.Asta pentru ca am casa la Slanic Prahova, pamant sarac in nutrienti si foarte sarat.Dar anul asta m-am hotarat sa pun numai trifoi sau ceva lucerna.Oare gasesc amestec cum au vecinii tai in orice magazin de bricolaj, gen Dedeman sau trebuie sa comand undeva anume?

    Raspunde
  2. criserb 8 Apr 2021 @ 09:36

    @reparatii casete directie – găsești la Dedeman, desigur, uite aici: https://www.dedeman.ro/bucuresti7/seminte-gazon-turfline-eco-lawn-7-5-kg/p/7017056

    Raspunde
  3. vali 19 Apr 2021 @ 11:37

    aștept câteva zile cu +15 grade ca să fac și eu.

    Raspunde
  4. Rebecca 13 Jun 2023 @ 12:27

    Ați cultivat singur gazonul de la început și ați scăpat treptat de buruieni sau ați cumpărat iarba pe rolă? Sunt invidioasă pe rezultatul obținut și mă întreb dacă merită să o buruienească pe a mea sau dacă e mai bine să investesc în una pe rolă?

    Raspunde
  5. criserb 13 Jun 2023 @ 13:58

    @Rebecca – Inițial a fost la rolă, dar de atâtea ori l-am reînsămânțat că acum l-aș pune singur, de la început direct din semințe. Iese la fel și de bine și de N ori mai ieftin. Să pui rulouri e ok atunci când nu ai timp, cănd vrei să fie verde dintr-o dată, cum a fost la mine cazul… având copil mic ce dorea să alerge prin curte.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)