Sari la conținut

Atentie la cele peste 500 de radare din perioada ce urmeaza

00000arIn perioada 20 august-2 septembrie 2012, Brigada de Politie Rutiera va desfasura o actiune generic intitulata “Speed Operation”, din cadrul saptamanii TISPOL, pentru depistarea celor care nu respecta regimul legal de viteza.

Politia va scoate pe strazi toate radarele din dotare: adica 584. Ele vor fi amplasate in fiecare oras al tarii, mai ales in punctele unde au avut loc cele mai multe accidente cauzate de viteza.

Acestea vor fi prezente pe marile bulevarde din Bucuresti, in cele patru puncte negre, unde s-au inregistrat accidente. Mai exact, este vorba de: Bd. Lascar Catargiu, Piata Romana, Sos. Mihai Bravu, nr. 112, Sos. Mihai Bravu cu Splaiul Unirii si Sos. Virtutii, la Podul Ciurel. In primele 6 luni ale lui 2012, in Bucuresti s-au inregistrat 39 de accidente rutiere cauzate de viteza neregulamentara pe drumul public, soldate cu 7 morti si 38 de raniti grav si 11 raniti usor. Potrivit Brigazii Rutiere, astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare, in scopul reducerii numarului de evenimente rutiere.

[via]

Am auzit informatia de mai sus la o bere si m-am apucat sa caut pe net. Se pare ca Ella avea dreptate si informatia este adevarata.

Eu zic sa aveti grija, sa circulati cu atentie si poate sa va cumparati o statie CB. De cand mi-am luat-o eu, pot sa va zic ca si-a scos banii. O am deja de peste un an si nu m-a luat niciun radar. E o placere sa circuli cu ea si va scoate din multe situatii neplacute.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. Cosmin 23 Aug 2012 @ 01:49

    Măcar ii lasă fără permis pe cei care cred ca maşina e avion şi-i cresc aripi peste 200 km/h. In felul asta putem evita tragedii precum cea de la Tulcea. Acţiunea poliţiei poate fi interpretata şi ca o strângere de fonduri pe criza asta . Dar să vedem doar partea plina a paharului.

    Raspunde
  2. TyT 23 Aug 2012 @ 03:37

    Cam exagerat ! Oricum sunt zile unde pot sa garantez ca 80% din ele sunt pe strazi !!!

    Raspunde
  3. octavian 23 Aug 2012 @ 10:03

    si eu mi-am scos banii pe statie, n-am luat nici o amenda pana acum, bine, nici statie nu am :D important este sa circuli regulamentar!

    Raspunde
  4. criserb 23 Aug 2012 @ 10:25

    @octavian – tu imi vorbesti de circulat regulamentar? :) Nu mergi tu prea tare, drept e, dar stii ca un radar care te ia la 65km/h in localitate te costa 300 lei? :) Stii cat costa o statie? :)

    Raspunde
  5. amzis 23 Aug 2012 @ 11:38

    Eu ce sa mai zic ca mie intr un an mi a suspendat de 2ori carmetul. Am pierdut ambele procese. Apoi mi am luat statie si am rezolvat problema.
    De cand stau in Germania am vazut statie pe o singura masina si aia era un opel corsa de prin 90. Sigur omul ala nu o folosea ca sa intrebe de radare. In rest am mai vazut pe vreo 2-3 masini ale unor polonezi si ale unor romani care tranzitau tara (cred) . Inca nu a venit moda si sici cu statiile CB dar garantez ca astia le-ar interzice in secunda 2 daca ar vedea ca scad banii acolo la buget de la radarele lor :))

    Raspunde
  6. un om 23 Aug 2012 @ 11:42

    daca in acea localitate e limita de 50 de ce ai circula cu 65?
    regulamentar este pana in 59.

    Incearca sa pui frana la 65 si sa vezi in cat timp te opresti!si mai ales in ce distanta!
    Atenti in Predeal, am experimentat pe pielea mea: limita este 70 deci teoretic esti legal pana la 79, la 60 si ceva mi-a sarit in fata pe trecere un pieton (pe trecere!) am franat cat am putut (masina noua, cu toate reviziile in regula e pe firma si cu leasing). si l-am atins caci am avut nevoie de mai mult de 10 metri de frana. Daca aveam peste 70 probabil ca acum ma rugam pt sanatatea lui si pentru permisul si libertatea mea!

    Raspunde
  7. criserb 23 Aug 2012 @ 12:12

    @amzis – sunt cam greu de interzis pentru ca folosesc o frecventa libera dedicata radioamatorilor. Este o frecventa libera in toata comunitatea europeana. Si in Germania sunt multe dar nu le vezi tu, pe tiruri sunt cu sigurnata de ani de zile. Nu a ajuns inca moda la turisme dar pe viitor cine stie.

    In plus in Germania nu prea ai nevoie de statie, aia au drumuri pe care sa circule… deci nu prea isi are rostul :)

    Raspunde
  8. criserb 23 Aug 2012 @ 12:19

    @un om – tu in teorie ai perfecta dreptate, dar stii cat iti ia sa ajungi de la Bucuresti la Timisoara daca circuli 100% legal?

    Nu sunt adeptul vitezei dar merg un pic peste limita legala. In localitati mai putin in afara lor mai mult. Sunt insa si localitati prin care nu sunt case si limita e 50km/h. Nu e normal. Daca am avea alternative, sa putem circula pe autostrada atunci ti-as da dreptate 100%.

    Bine totusi ca le-a venit mintea la cap si au inceput sa ridice limita de viteza in localitatile in care acest lucru este posibil. Am vazut ca in unele au ridicat-o la 70km/h si chiar a scazut numarul de accidente.

    Raspunde
  9. octavian 23 Aug 2012 @ 12:33

    legal e sa mergi cu 50, nu cu 59.
    daca mergi cu 59 nu iei amenda, dar nu insemna ca circuli legal!

    Raspunde
  10. un om 23 Aug 2012 @ 15:00

    Stiu exact cat am facut de la Brasov la Timisoara: 7 ore! e drept cu putine pauze.
    Am lucrat in vanzari si aveam aronadat Ardealul. Viteza media era de 60-62 km/h.
    Deci si in practica se poate.
    Trebuie sa te relaxezi si sa iti programezi timpul in asa fel incat sa nu te mai stresezi.
    Pentru mine in Romania tot drumul se planifica la 60km/h si daca scot 62 sau 65 sunt fericit.

    Am invatat ca e mai important sa ajung intreg si sanatos la destinatie decat sa-mi creasca tensiunea si sa tremur pentru cateva minute in plus. Crede-ma nu castigi prea mult.
    Nu sunt impotriva statiilor si pe de o parte le consider ok. dar crede-ma as pune radare pe fiecare intrare si iesire din localitati. am ani cu mai mult de 70000 km facuti in Romania si stiu ce spun.

    Si nu, nu am 80 de ani. Nici macar 40.

    Raspunde
  11. criserb 23 Aug 2012 @ 15:44

    @un om – inseamna ca te plimbi putin :) Eu am peste 400.000 de km si am 33 de ani. Cand te plimbi mai mult orele petrecute pe drum conteaza. Iar ca sa socti o medie de 65km/h inseamna ca mergi peste viteza legala. Stiu si eu ce inseamna sa zicem o medie de 70km/h, inseamna mers tare.

    Uite aici un drum Timisoara – Bucuresti, gasesti ceva in neregula?

    Raspunde
  12. Anonimus 23 Aug 2012 @ 18:03

    Cat ati avut la mate? :)
    Viteza media este o pondere intre viteza si timpul cat a tinut acea viteza.

    Ca sa scoti o medie de 65km pe ora poti sa mergi o ora cu 70 si inca o ora cu 60 sau o ora cu 90 si o ora cu 40. Poti sa faci asta si legal

    Tinand cont ca in general timpul petrecut este in afara localitatilor si nu in localitati, exceptie poate bucurestiul :), poti sa mergi regulamentar si sa ai o viteza medie (daca mergi pe autostrada de exemplu) peste 100Km/h.

    Raspunde
  13. gabi oncescu 28 Aug 2012 @ 17:37

    daca nu v-ati luat statie si ati patit-o, http://www.restituiri-permise.ro

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)