Sari la conținut

E85

h1De la Focsani la Bucuresti venim pe E85, un drum foarte aglomerat, un drum cu o banda jumate pe sens. Drumul este foarte bun si din pacate foarte rapid.

Ma enerveaza ca soferii care circula pe acest drum uita sa conduca. Daca vrei sa depasesti, depaseste asa cum ai invatat la scoala de soferi, semnalizei si treci pe contrasens. Asa ati invatat, nu? Eh pe drumul de care va ziceam, darorita jumatatii acelea de banda soferii nu mai stiu sa depaseasca. Vin din spate si dau flashuri sugerandu-i celui din fata sa se dea la o parte…

Nu e normal. Daca omul vrea sa se traga cat mai aproape de marginea drumului pentru ca tu sa depasesti nestingherit o face. E chestie de bun simt, dar nu e o obligatie, asa ca mai terminati cu flashurile si depasiti pe contrasens…

Ce rost si ce logica are sa dai flashuri cand tu poti sa depasesti normal pe contrasens? Ce rost are sa stai in spatele unuia care nu vrea sa se traga pe margine N km pentru ca tu ai uitat sa depasesti? In plus iti mai pierzi si demarajul…

Cat despre radare, e un drum plin de ele. Azi am vazut cca 8 masini de politie pregatite sa opreasca pe cei care depaseau limita de viteza, 8 masini in 180 km. Nu stiu daca aveau radare noi sau vechi, habar nu am. Eu nu folosesc antiradarul, mi se pare o prostie. Cel putin al meu e prost. Pe langa faptul ca bipaie la fiecare peco sau usa cu senzori nu ma ajuta cu nimic. Am patit-o pana acum de 2 ori sa vad radarul inainte ca el sa bipaie si de atunci am renuntat la el. E mai bine asa, ma bazez doar pe mine si tind sa merg cu o viteza mai mica decat limita la care sa-mi ia permisul :) deci cu maxim 50 km/h peste limita zonei pe care circul.

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
18 comentarii
  1. Oana 7 Mar 2010 @ 23:08

    Zi merci ca au scos camerele…ca sunt aproape in fiecare localitate pana la Ramnicul Sarat

    Raspunde
  2. ionut_d 8 Mar 2010 @ 09:05

    Merg 1-2 ori pe an pe E85, inainte si mai des. Acea jumatate de banda este denivelata si plina de tiruri de obicei.

    Flashuri primesti si cand depasesti o coloana de 3 tiruri si tu ai 150-160 sa zicem. Cred ca zicala “prostul nu e prost destul daca e si fudul” se aplica.

    Iti recomand o solutie care a inceput sa fie aplicata din cate am inteles la scara mai larga: incetineste pana la 70-90-100, cat e limita legala pe acea portiune :).

    Mi se pare de bun simt sa NU flashuiesti pe cineva care merge legal sau chiar peste legal.

    Exista un stalp pentru fiecare cretin ;)

    Raspunde
  3. Alexandru Savu 8 Mar 2010 @ 12:07

    Antiradar este altceva, te referi probabil la detectorul de radar.

    Raspunde
  4. Andrei 8 Mar 2010 @ 15:28

    Cu alte cuvinte, tie iti este lene sa te dai de pe mijlocul drumului.

    Ca regula de bun simt, niciodata nu se merge pe banda cea mai apropiata de axul drumului, ci pe banda cea mai apropiata de margine. Tocmai pentru a arata ca esti civilizat si ca nu vrei sa stingheresti alti participanti la drum.

    Astfel, data viitoare cand mai primesti flashuri pentru ca stai cocotat pe mijlocul drumului, desi ai avea loc fara probleme sa te dai putin mai in dreapta, gandeste-te daca e normal ceea ce faci.

    Raspunde
  5. ionut_d 8 Mar 2010 @ 15:41

    Andrei, cred ca ai ratat partea cu jumatatea de banda aproape mereu ocupata si flashurile in urma carora ar trebui sa intru sub tir ca sa treaca maria sa cocalarul.

    Apoi am o intrebare pentru tine daca nu ar fi asa. Daca limita legala este de 90 si tu ai merge cu 90, cine te poate obliga sa te dai la o parte cane eu as veni cu 500km/h? Intreaba orice profesor de legislatie rutiera/politist si raspunsul va fi: NIMENI.

    Folosesc banda I cand e libera si nu flashui niciodata pentru ca nu este civilizat. Vreau sa merg mai repede, exista contrasensul, este dubla continua, semnalizez stanga in spatele lor pana se dau si multumesc dupa.

    Raspunde
  6. ionut_d 8 Mar 2010 @ 15:43

    Hai sa invatam sa fim civilizati si sa dam exemple de bun simt…

    Raspunde
  7. criserb 8 Mar 2010 @ 16:26

    @Andrei – eu sunt genul care ma dau la o parte, in cazul in care ma ajunge cineva din spate. Ma refer la aia care stau in spatele unei masinii ore intregi…

    Eu depasesc pe contrasens, n-am nici o problema :)

    Si nu e cazul sa imi vorbesti de bun simt daca nu stii despre ce e vorba ;)

    Raspunde
  8. AmZis 9 Mar 2010 @ 00:07

    Nu prea iti dau dreptate… :P Stii de ce? Chiar tu ai zis ca e cam aglomerat acest drum. Ei si atunci cand e aglomerat , nu prea poti sa depasesti pe contrasens. Si ce faci atunci? Stai in spatele lui mosulica care merge regulamentar cu 90-100 si faci de la Bacau pana la Bucuresti 5 ore? Nu ! Ii faci flash sa se dea un pic ca nu ii cad boasele pentru 10 secunde cat treci tu pe langa el.
    P.S.: Si eu ii dau pe contrasens de obicei dar cand sunt multe masini le mai fac si semn sa se dea putin :D

    Raspunde
  9. AmZis 9 Mar 2010 @ 00:08

    Apropo ! Aveti grija mare la radare. Saptamana trecuta am ramas fara carnet (pt o zi ,deoarece am facut contestatie ) pe la Adjud . E plin de radare in perioada asta. De, le-au dat Logan Mcv la baieti cu radar nou ! Las ca imi iau eu statie :-w

    Raspunde
  10. criserb 9 Mar 2010 @ 00:50

    @AmZis – Dar totusi nu e frumos sa-i dai flash ca tu te grabesti, te grabesti, descuraca-te ;)

    Cat despre contestatie chiar m-ai facut curios, pe ce baza ai facut-o, ce ai contestat mai exact?

    Raspunde
  11. AmZis 9 Mar 2010 @ 12:44

    Scuze de intarziere. Pai eram in afara localitatii si m-a prins cu 153km/h. Cele vechi au o marja de eroare de 4% la peste 100 km/h . Deci teoretic daca ai avea 104km/h in localitate ar trebui sa scapi daca faci contestatie. Cu cat e viteza mai mare, marja aia de eroare creste. Acum nu stiu, ca ei ziceau ca la astea noi nu au marja de eroare. e 0.0 % ceea ce eu nu prea cred, ca tot de oameni sunt facute, plus de asta ca el era si in mers cu Loganul lui Mcv.
    De contestat am contestat procesul verbal care l-am primit ca nu sunt de acord acolo. In fine, mi l-a facut un avocat.
    Ma voi lega de :
    1: marja de eroare a radarului
    2: Faptul ca era pus pe tempomat la 149( nu era pus la 149, dar na:) )
    3: si inca ceva care ti-o spun in particular daca vrei.
    Eu cred ca am o sansa, deoarece e sunt 3 km/h peste limita. Sper sa castig. Plus ca o sa o mai dau cu cauciucurile. Ca erau mai mari,mai mici. Vad eu :)) Important e ca l-am luat inapoi a 2- a zi si ma mai lungesc cu el vreun an.
    P.S. : Daca am noroc sa il aman 2 ani se anuleaza fapta, dar e cam greu sa il duci 2 ani.

    Raspunde
  12. ionut_d 9 Mar 2010 @ 12:54

    S-a intins de la sine la mine un proces cam 1 an parca.

    O statie este o investitie destul de rentabila. Mi-am luat eu la sfatul unui amic si am scapat de permis luat la dunga continua undeva inainte de TgMures. In afara de asta este un info trafic ideal. Poti renunta si la GPS chiar :)

    Raspunde
  13. ama 9 Mar 2010 @ 22:51

    si eu circul pe drumul asta de vre-o 10 ani… e placut totusi cand masinile circula mai pe marginea soselei pentru a-i lasa pe cei care au viteza sa circule :p La cat de bun e drumul….
    Sa vezi ce frumos e cand intalnesti o dacie de pe vremea lui bunicu si care nu se da in ruptul capului si nici posibilitatea de a depasi nu prea exista…

    Raspunde
  14. Catalin 11 Mar 2010 @ 23:25

    Pentru @Andrei si cei care nu stiu, pe acea jumatate de banda nu e voie sa se circule. E un fel de banda de urgenta si atata tot. Daca politia accepta e alta poveste, dar sa nu va mirati daca intr-o buna zi or sa inceapa sa dea amenzi.

    Cei care vin cu flash-uri ar trebui sa depaseasca regulamentar si cand se poate. Ce faceti pe un drum national normal? Ii fortati pe cei care merg regulamentar sau mai incet decat dvs sa iasa pe camp?
    Regula cu mersul pe banda cea mai din dreapta libera se aplica doar pe autostrada si pe drumurile express, iar aici nu e cazul.

    Raspunde
  15. E85 Facts 14 Aug 2010 @ 01:53

    cititi putin ce scrie in acest document
    http://zaqk.files.wordpress.com/2009/09/cnad.jpg

    ziceti voi UNDE in lume sunt obligat sa ies de pe carosabil pentru a lasa o masina a unui civil sa treaca?

    atata timp cat merg cu 110km/h pe un drum cu limita maxima 100km/h esti un nesimtit neinformat pentru ai tupeul sa dai flash, si nimic mai mult :)

    Raspunde
  16. Amzis 28 Feb 2011 @ 05:39

    am pierdut procesul dupa o luna jumate :)))) am uitat sa iti mai spun . dar nici in ziua de azi nu mi-a venit comunicarea acasa :P

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)