Sari la conținut

4inmasina.ro – o initiativa foarte misto

300x300_1

Am mai vorbit eu pe blog despre subiectul asta, si chiar am avut niste comentarii in care anumite persoane isi doreau sa share-uiasa drumul spre birou pentru a avea un cost mai mic.

Deci, sa revenim, sa o luam de la inceput si sa va povestesc despre ce este vorba.

4inmasina.ro este un site (recent lansat) care isi propune sa adune o comunitate de oameni care se deplaseaza dintr-un loc in altul cu niste costuri mai mici. Astfel, daca tu pleci la mare de 1 mai, sa zicem, si mai ai doua locuri in masina, pui un anunt pe site si poate mai gasesti doua persoane care vor si ele sa ajunga la mare. Imparti costul si in acest fel fiecare se deplaseaza mai ieftin. Este sa-i zicem un fel de autostop online, mult mai elegant.

Au fost foarte multe situatii in care eu am fost la Petrosani, la Focsani sau la Timisoara in care aveam loc in masina si pentru alte persoane. Daca exista siteul in momentele alea imi facea placere sa-mi mai gasesc niste tovarasi de drum.

Eh, acum exista si din ce m-am uitat pe el, comunitatea incepe sa se formeze.

Mi-am facut si eu cont si chiar am sa postez acolo cand mai plec pe undeva, cine stie, poate va ajut si pe voi sa ajungeti in locurile respective, iar eu o sa am un cost mai mic.

O alta chestie interesanta este drumul spre munca, cred ca asta este cea mai interesanta chestie, cel putin din punctul meu de vedere.

Practic, eu plec in fiecare zi dintr-un punct pana in altul, atunci cand ma duc la munca sau atunci cand ma intorc. Cu siguranta sunt si altii care au un traseu asemanator cu al meu si daca pot sa iau pe cineva in drumul meu spre birou, de ce sa nu o fac?

Se face si economie de bani, se mai elibereza si traficul. In general, dimineata de dimineata vad in fiecare masina cate o persoana, daca s-ar cupla, va dati seama ca am vedea mult mai putine masini in Bucuresti?

Stiu, pare ciudat acest concept pentru Romania, dar in afara, lucrurile astea sunt destul de normale si serviciile astea sunt destul de numeroase.

In Romania inca sunt la inceput, dar eu cred ca o sa prinda.

Este mult mai civilizat sa cauti online pe cineva care are acelasi drum cu tine decat sa stai la autostop, nu? Si mult mai sigur. Pe online poti sa-ti faci o parere despre un om, poti sa gasesti niste infromatii, daca le cauti, pe cand un om pe care-l iei de pe strada… n-ai ce informatie sa ai despre el.

In plus, drumul o sa devina mai fun, o sa cunoastem oameni noi si o sa treaca timpul mai repede. Iar eu, ca blogger, o sa aud mai multe povesti despre care o sa pot scrie pe blog :P

Ce pare aveti, cum vi se pare aceasta initiativa?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Andy 24 Apr 2013 @ 13:15

    E o copie dupa blablacar(parca asta era numele). Am descoperit si eu siteul acum cateva luni si am vrut sa fac unul pt ro. Dupa, mi-am dat seama ca era intrernational ala.

    Raspunde
  2. Julian 24 Apr 2013 @ 13:18

    Eu unul nu mi-as lasa sotia ‘la autostop’ spre office, cu straini.. dar eu unul m-as baga :)

    Raspunde
  3. criserb 24 Apr 2013 @ 13:29

    @Julian – pai tocmai, nu sunt straini, stii exact cu cine o sa mearga ;)

    Raspunde
  4. Leonardo Teleanu 24 Apr 2013 @ 14:18

    Atat zic… https://www.facebook.com/groups/445851552112344/ peste 11.000 in grup :) and.. it’s for RO

    Raspunde
  5. mardum 24 Apr 2013 @ 17:49

    http://www.cumasina.net/ este de cativa ani
    au si pagina de fb/twitter, dar fara prea mare succes

    Raspunde
  6. criserb 24 Apr 2013 @ 18:09

    @mardum – o pagina ca asta trebuie sustinuta ca sa mearga, cel putin pana isi formeaza o comunitate.

    Raspunde
  7. Cip 24 Apr 2013 @ 23:46

    Nu prea e incurajat la noi. In SUA de exemlu exista benzi speciale pentru “car pool”, nu ai voie sa o iei pe acolo daca esti singur in masina, chestie care mi s-a parut foarte tare (in multe filme/seriale se face si referinta la “car pool lane”). In fine, ideea nu e neaparat ca ar trebui sa existe infrastructura pentru asta, e ca pur si simplu nu e un concept cunoscut, promovat. Ar trebui insa sa se organizeze la nivel mai mic, eu unul nu m-as oferi sa duc in masina niste necunoscuti gasiti pe un site. Macar daca face unu’ autostopu’ il vezi la fata, dar pe net…

    Raspunde
  8. tnasdr 25 Apr 2013 @ 16:37

    In nordul italiei, nu platesti autostrada daca ai masina plina….avantaj.

    Raspunde
  9. alin 27 Apr 2013 @ 14:21

    Hai ma, terminati cu astea, unde va trezit, in Germania ?! Unde stau eu sunt cratere de juma de metru, zau ! Aia e problema Romaniei. Dar na, noi mereu punem boii inaintea carutei…

    Raspunde
  10. Andrei 8 Jan 2017 @ 13:30

    Eu folosesc modalitatea asta de a calatori de cativa ani, ca si sofer. Pe drumuri mai lungi de ~100km se merita ca gasesc usor 2-3 pasageri to timpul, mai ales vineri si duminica, de obicei studenti. Daca impartim costurile, iesim mult mai ieftin decat trenul sau autobuzul. N-am avut probleme niciodata pana acum.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)