Sari la conținut

Trebuie să-mi iau un calorifer electric

calorifer-cu-uleiDe dimineață când am ieșit din dormitor m-a atins un frig de în secunda doi am zis că trebuie să-mi iau o chestie care să-mi facă căldură în casă.

Nu știu dacă radiatorul cu ulei este cea mai bună soluție, dar știu că am mai avut așa ceva pe vremuri, acum vreo 25 de ani și era foarte ok.

Făcea căldură și încălzea o cameră destul de mare.

Mai sunt și alea cu halogen, dar alea parcă sunt mai riscante.

Bun, cel din poză nu este chiar o grămadă de bani, costă 300 lei și o să-mi fie livrat direct acasă. Ceea ce este un plus, pentru că totuși caloriferul respectiv are 17kg și parcă nu aș vrea să-l car pe scări până la etajul 4.

De ce îmi trebuie?

Păi acum v-am zis că îmi este frig și nu aș vrea să-mi răcească jumătatea mai bună în condițiile în care este puțin însărcinată. Apoi, când o să-mi vină copilul o să am iar nevoie de el, mai ales că o să vină în toiul iernii.

Nu-mi spuneți să-mi pun centrală, sau că voi aveți deja centrală pentru că nu mă interesează. Eu am ales să nu am și asta a fost o alegere pe care am făcut-o acum vreo 4 ani, nu mai am ce face în această privință.

Pe lângă asta din momentul în care o să dea ăștia căldură o să fie ok în casă, ba chiar prea cald, așa cum a fost în fiecare an. Problema este acum, din momentul în care s-a lăsat frigul și până în momentul în care o să vină căldura, plus apoi când o să vină puștiul și o să trebuiască să am o sursă de căldură în casă.

Aveți așa ceva pe acasă, merită banii? Aveți idee cât consumă? :)

Sunt alte soluții mai ok pentru ceea ce am eu nevoie? Hai, vă aștept cu un sfat. Sunt convins că nu sunt primul om care și-a luat un astfel de radiator, probabil ați trecut și voi prin această alegere și mă gândesc că puteți să-mi dați un sfat bun.

Mulțumesc anticipat!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
17 comentarii
  1. Pitikut 29 Sep 2014 @ 12:05

    Cristi, eu foloseam ceva asemanator cu ce e in linkul de mai jos, consuma putin si incalzeste foarte bine.

    http://www.emag.ro/radiator-cu-halogen-heinner-1200-w-3-trepte-de-putere-hrh-312/pd/EZV0KBBBM/

    Raspunde
  2. criserb 29 Sep 2014 @ 12:34

    @Pitikut – nush de ce dar îmi este cam frică de astea cu halogen…

    Raspunde
  3. blue77max 29 Sep 2014 @ 13:43

    Fiecare alegere are avantaje si dezavantaje. Pe scurt radiatorul electric are avantajul ca nu face galagie nu face curent de aer, are termostat deci nu consuma tot timpul are si timpi de repaus ,lucru foarte important pentru instalatia electrica in cazul in care ai mai multi consumatori .Dezavantajul este ca are nevoie de un timp de inertie pentru a se încălzi prima data, deci nu ai caldura instantaneu. Aeroterma face caldura mult mai repede dar o si pierde repede nu o inmagazineaza precum radiatorul cu ulei. Aeroterma o sa mearga mult mai mult pana opreste termoststul, dar depinde si de incapere, cred ca nu o sa se opreasca niciodata ,doar daca cade ceva pe ea si o acopera ,sa nu mai zic ca face un curent in casa .Eu am ales radiatorul electric cu ulei, sunt mai multe marimi in functie de nr de elementi. Cele cu halogen radiaza caldura la fel de repede ca aeroterma ,dezavantajul este temperatura mare la care lucreaza.

    Raspunde
  4. criserb 29 Sep 2014 @ 14:44

    @blue77max – așa este man. Să știi că am luat și eu în calcul cele zise de tine și așa am ajuns la concluzia că radiatorul cu ulei este cel mai ok pentru mine. Sunt avantaje și dezavantaje, dar per total eu cred că este o soluție ok pentru o perioadă limitată de timp.

    Raspunde
  5. Costi 29 Sep 2014 @ 15:01

    Neaparat trebuie radiator pe ulei pentru ca ofera confort termic. Adica temperatura in casa e constanta.

    blue77max are dreptate, aeroterma face caldura cand merge si, cand se opreste se simte mai frig, si mai antreneaza si tot praful.
    Halogenul te incalzeste pe tine prin radiatie dar daca pleci din raza lui ti se face frig.

    Pentru confort trebuie un raditor mare (cu multi elementi, sa inmagazineze multa energie), si o putere de 2-3 kW. Consumul nu e dat de tipul sursei de incalzire ci de izolatia camerei.

    La anul pe vremea asta, daca o sa ai aeroterma, copilul o sa bage degetele in ea sa o studieze. Cu radiator e simplu ca se frige odata si nu-i mai trebuie. Cumperi acum un radiator bun si il ai in fiecare toamna/primavara.

    P.S. Felicitari pentru copil, sa va traiasca !!! Fetita mea face 2 ani in decembrie, vrei sa-ti trimit un excel cu ce cumparaturi trebuie sa faci pana la nastere?

    Raspunde
  6. y430076 29 Sep 2014 @ 16:25
    Raspunde
  7. Yamasha 29 Sep 2014 @ 17:12

    Acum 5 minute am comanat unul de la altex la 200 de lei. L-am luat pentru cei de la tara… la ei deja a venit frigul :)

    Raspunde
  8. Teo 29 Sep 2014 @ 17:51

    In cazul in care iti iei un calorifer cu nu prea multi watti, e ok si in privinta caldurii si in privinta buzunarului. In cazul in care te vei muta intr-o zona mai ecuatoriala, probabil vei avea si nu doar probabil, ci sigur, de un umidificator. Cum am vazut ca vrei sa construiesti casa tot in zona in care locuiesti, aproape sigur vei avea nevoie de un desumidificator. Asa ca cel mai bine e cu centrala, dar cum ai zisca ai optat pentru varianta fara centrala, un radiator cu vreo 150 w e ok pentru o camera

    Raspunde
  9. Crox 29 Sep 2014 @ 20:17

    Atlantic. F117, daca nu se gaseste F18.
    Adax Neo 2.

    Am atat F18 cat si Neo2.

    Neo2 arata mai bine, dar foaia de tabla pocneste din cauza diferentelor bruste de temperatura. In plus are termostat bazat pe grade Celsius, Neo2, ceea ce este un alt plus. Atlantic-ul are termostat in trepte.
    Distanta de la perete este aproximativ aceeasi.

    Neo2 este mai discret, din punct de vedere vizual, un alt plus.

    F18 este bine facut.

    Raspunde
  10. Ghiocel07 29 Sep 2014 @ 20:18

    Eu am avut la muncă un radiator cu halogen și nu mi-a plăcut. Nu incălzea la fel de bine ca cel cu ulei, in plus în momentul în care s-a ars o rezistență, am putut să-l arunc la gunoi.

    Raspunde
  11. Petre Florian 29 Sep 2014 @ 21:14

    Salut,

    Am o pitica de 10 luni si anul asta, in februarie, mutandu-ne in casa noua si vremea de afara fiind “capricioasa”, RADET-ul a sistat furnizarea agentului termic (vorbesc de Bucuresti). Pana cand s-au implinit toate cerintele necesare pentru reluarea furnizarii, in casa deja ajunsesem sa am 17-18 grade C. in cel mai bun caz (apartament de bloc – comunist). Prin urmare, am achizitionat aceasta jucarie cu ulei (http://www.domo.ro/Climatizare_&_Incalzire/Aparate_incalzit_electric/Radiatoare_electrice/Westwood/Radiator_cu_ulei_Westwood_OR121T-11FIN) si pot spune ca o incapere de 11m patrati, nu foarte mobilata, izolata doar la interior (asteptam reabilitarea), este incalzita in ~60 min de la 19 la 21-22 de grade, utilizand doar treapta I (1000W) pe pozitia 4 din vreo 6 parca.
    Long story short – sa aiba min. 9 elementi si instalatia electrica sa fie buna. :)
    Succes!

    Raspunde
  12. Adrian 30 Sep 2014 @ 01:20

    Salut Cristi. Eu iti recomand asa ceva, este mult mai eficient decat un radiator. Urmareste videoclipul: https://www.youtube.com/watch?v=yG_zAQidUMI

    Raspunde
  13. Adrian 30 Sep 2014 @ 01:26

    Este vorba despre panouri radiante Sunjoy, La ora actuala Sunjoy sunt cele mai bune.

    Raspunde
  14. Georgi 30 Sep 2014 @ 03:06

    Nu ma pricep la detalii tehnice,dar iti zic ce am eu.
    E un calorifer pe ulei de 2500w de la whirpool.Este putin vechi,eu nu am dat niciun ban pe el.Il am de la soacra mea.Si eu tot in 2 camere stau,tot ca tine,fara centrala (bine,eu stau cu chirie,la anul imi pun si eu centrala cand imi voi cumpara apartament)..
    Vreau sa zic ca e foarte bun.Il tin 10 minute pe ambele trepte de caldura si incalzeste bine dormitorul.Apoi il opresc,iar ii dau drumul peste o ora..si tot asa.Ma rog,cat am nevoie.Eu doar dimineata dau drumul,cand ma trazneste frigul :)
    Si da,cam consuma,dar asta e…Oricum nu e pocket killer,dar se simte la factura, dracul…

    Raspunde
  15. Adrian 30 Sep 2014 @ 09:11

    Am si eu o neclaritate legata de aeroterme – daca iti iei una ar trebui sa te bat cu mana mea sau cu piciorul meu? :)

    Raspunde
  16. Crox 30 Sep 2014 @ 14:14

    Omu cu sunjoy = spam.

    Raspunde
  17. upx 9 Nov 2014 @ 03:56

    Vorbiti prostii cu panouri radiante, halogene, ceramica, bla bla. Rahat pe bat.
    Toate se bazează pe Efectul Joule al curentului electric si nu difera practic decat prin marimea suprafetei radiante direct proportionala cu consumul exprimat in KW/Ora.

    Spre deosebire de alte tipuri de incalzire(electric), randamentul este de aproape 99% dar pretul este dezamagitor..

    O camera bine izolata poate fi incalzita de la 4 lumanari. Secretul consta in izolatie.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)