Sari la conținut

Un telefon peste asteptarile mele

Samsung-galaxy-s2-s3De vreo doua saptamani am schimbat vechiul Samsung cu noul S3 si acum pot sa va spun cateva cuvinte despre el, in cunostinta de cauza.

Nu am sa va dau date tehnice, nu este jobul meu sa va dau astfel de date, am sa va povestesc despre el din punctul meu de vedere, din experienta mea de utilizator.

Primul lucru despre care as vrea sa va vorbesc este bateria.

Bateria

Am ramas foarte placut impresionat de durata ei de viata. Nu pot sa spun ca tine de 2 ori mai mult ca la S2, dar ma tine o zi intreaga fara probleme. Practic, eu il pun la incarcat in fiecare seara iar dimineata cand ma trezesc il iau de la incarcat.

Fata de S2, S3-ul seara cand il pun la incarcat, mai exact pe la ora 1-2 noaptea, bateria este undeva la 45-50%, ceea ce nu se intampla la S2. Ala avea seara cca 10-15% in conditii de folosire putin mai lejere. La S3 nu opresc nicio aplicatie, netul este pornit non-stop (3G si WiFi) pe cand la S2 mai aveam grija sa inchid unele aplicatii.

O sa spuneti ca este un fleac, insa va spun eu ca nu este. Sunt mult mai relaxat acum cand stiu ca bateria ma tine cu siguranta o zi intreaga, in conditiile in care folosesc telefonul destul de mult, spre foarte mult as zice.

Da, stiu ca Nokia 3100 ma tinea cateva zile, dar nici nu facea ce face acum un telefon de ultima generatie.

Performanta

Apoi, felul in care se misca S3-ul este de asemenea cu mult superior modelului anterior. Se misca mult mai bine, mult mai fluent si nu se blocheaza. Pana acum am reusit sa-l blochez o singura data si banuiesc ca este de la minunata aplicatie de Facebook, care mie inca mi se pare ca merge prost. Merge mai bine ca pe S2, dar tot prost merge :(

Folosesc destul de des GPS-ul si timpul de conectare la satelit este minim. Aproape ca nu mai astept deloc sa se conecteze, asa cum in trecut faceam.

Dimensiuni

Prima impresie, atunci cand l-am luat in mana a fost ca telefonul este putin cam mare. Acum insa m-am obisnuit si cred ca are o marime ideala. Ma bucura ecranul care este mare, incape mult mai multa informatie pe el si este mai usor de citit. Se poate utiliza in continuare cu o singura mana, este numai chestie de obisnuinta.

Soft

O chestie ce-mi place mult este posibilitatea de a suna pe cineva fara sa ii mai formezi numarul de telefon. Sa zicem ca primesc un mesaj de la o persoana si pentru a o suna trebuie sa duc telefonul la ureche atunci cand ii citesc mesajul. Telefonul stie sa sune singur. Este o chestie misto, cu toate ca nu imi era chiar greu sa apas cateva butoane.

Functia de “Smart stay” este si ea utila. In momentul in care citesti ceva, o pagina de net, un document, un mesaj telefonul “te vede” si nu mai inchide ecranul. Inainte trebuia sa il atingi ca sa isi dea seama ca nu vrei sa se stinga, acum insa nu mai trebuie sa faci nimic.

Daca te suna cineva si vrei sa-l dai pe silent, este suficient sa-i acoperi cu palma ecranul si o sa opreasca sonorul, o alta functie buna.

Probabil ca mai sunt, dar acum astea sunt cele care-mi vin in minte fara a sta prea mult pe ganduri.

In concluzie, este un telefon pe care-l recomand celor care au nevoie de un smartphone bun, de ultima generatie. De cumparat puteti sa-l luati cu mare incredere de aici, in 24 de ore o sa-l aveti la voi acasa.

P.S. Cautand o chestie pe net am vazut ca ceea ce zic despre baterie este cat se poate de real, nu este o doar o parere de-a mea :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. amzis 31 Oct 2012 @ 13:36

    Sper sa fie asa cum zici tu :) vreau sa schimb cat mai repede s2-ul…

    Raspunde
  2. Valer 31 Oct 2012 @ 15:11

    Asa este cu bateria ,pot confirma si eu ! P.S. Nu stiu de ce sunt foarte multe peroane batute in cap care dau 40 mil pe un Iphone 5 care este mai slab decat galaxy S3 iar pretul la jumatate ! Cred ca ei gandesc ca arata mai bine marul muscat pus pe masa intr-o cafenea decat altceva !

    Raspunde
  3. criserb 31 Oct 2012 @ 15:14

    @Valer – hai sa nu vorbim please de iPhone. Nu vreau sa-mi pun iar mactarzii in cap. Si da, ai dreptate.

    Raspunde
  4. criserb 31 Oct 2012 @ 15:16

    @amzis – eu am zis ca nu este mare diferenta intre ele si am ajuns la concluzia ca m-am inselat.

    Raspunde
  5. Catalin 5 Nov 2012 @ 01:04

    L-ai luat de pe e-mag? Stii cumva daca service-ul (in caz de nevoie) se face la ei sau la Samsung?
    In perioada in care l-ai avut ce probleme ai intampinat? S-a zgariat usor?
    Au fost probleme cu sunetul sau cu softul?

    Pun multe intrebari ca vreau tare sa-l iau si sa scap de Blackberry-ul meu de demult:D

    Multumesc.

    Raspunde
  6. Catalin 5 Nov 2012 @ 01:07

    Si inca ceva: ai primit bonusul de la DropBox? Cei 50 de gb?

    Raspunde
  7. criserb 5 Nov 2012 @ 11:35

    @Catalin – da, l-am luat de la eMag. Nu stiu exact unde se face service-ul, dar cu siguranta se face la Samsung. Nu stiu daca eMag-ul asigura service si chiar nu cred ca asigura. Ei vand de la scule si unelte la calculatoare si tablete, nu cred ca asigura ei service-ul pentru toate produsele pe care le comercializeaza.

    Il am Catalin, nu “l-am avut” il am de o luna de zile si deocamdata nu are nicio zgarietura cu toate ca nu am o husa la el.

    N-am avut nicio problema cu el, nici cu sunetul nici cu softul.

    Da, am primit 50GB de la dropbox in momentul in care mi-am setat contul pe mobil.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)