Sari la conținut

Case de lemn EcoKit

Am aflat zilele trecute câteva lucruri interesante despre casele de lemn de la un producător autohton care le produce și le exportă în Franța și am zis să vi le împărtășesc și vouă.

În primul rând, am aflat că o casă de lemn poate arăta așa.

eco-kit-proiect

Nu vă vine să credeți, nu? Nici mie nu mi-a venit să cred. Structura și aspectul nu trebuie să mai fie în 2014 unul și același lucru, poți să-ți faci o casă din beton cu aspect de cabană sau una din lemn cu aspect de vilă.

Însă structura din lemn are multe avantaje față de cea din ciment/beton. Ține cald iarna și răcoare vara, te ajută în felul ăsta să economisești lunar la facturile de gaz și electricitate, iar lemnul are o flexibilitate mult mai mare decât betonul, motiv pentru care construcțiile de calitate din lemn sunt rezistente și la cutremure.

Cei de la EcoKit mi-au povestit apoi despre ce înseamnă calitatea pentru ei, de la faptul că usuca și tratează lemnul pentru a-l face rezistent și pentru a-l proteja împotriva apei, a focului și a factorilor biologici (da, se pare că lemnul bine tratat nu are carii) până la procedurile de îmbinare și instalare făcute special pentru a oferi rezistență structurii și pentru a o face să reziste in timp.

La exterior casele de lemn beneficiază de izolare clasică, similară cu cea a caselor de ciment, deși și aici clienții EcoKit pot opta pentru o izolare ecologică.

Mi-au mai povestit faptul că pe piața românească sunt nevoiți să se lupte cu tot felul de mituri despre casele de lemn, cauzate și de faptul că există mulți meseriași ieftini care le fac în bătaie de joc. Din cauza lor au apărut tot felul de mituri, ba că lemnul nu rezistă în timp, ceea ce e adevărat doar atunci când e folosit lemn brut sau când nu e tratat cum trebuie, ba că lemnul scârțâie, ceea ce se poate întâmpla doar dacă acesta nu este rindeluit și îmbinările dintre piese nu sunt perfecte, ceea ce prin procesele de producție și montaj EcoKit este evitat de la început și până la sfârșit.

Casele EcoKit sunt montate după o schemă de montaj de la început stabilită și toate piesele și elementele de montaj sunt făcute de producători omologați.

Așadar, eu când o să-mi fac casă o să iau în calcul și varianta asta, pentru toate avantajele pe care vi le-am enumerat mai sus.

Până atunci, hai să ne gândim împreună, la invitația EcoKit, la cum v-ați face voi casa ideală, pornind de la modelele EcoKit pe care le puteți găsi pe site-ul lor.

Am un concurs pentru voi, concurs în care o singură persoană o să câștige o priză cu control de la distanță prin GSM.

Pentru asta trebuie să-mi lăsați un comentariu în care plecând de la unul din proiectele EcoKit să-mi descrieți casa visată de voi. Să-mi spuneți pe ce design arhitectural optați, câte camere doriți să aibă, ce utilități vreți (piscină, garaj, etc) ce tehnologii vă doriți (panouri solare, becuri economice, prize programabile, uși cu telecomandă).

Voi îmi descrieți casa ideală iar eu am să aleg câștigătorul prizei în funcție de felul în care îmi povestiți voi.

Iar dacă aveți întrebări despre casele de lemn construite de EcoKit le puteți lăsa în comentarii.

Și, nu în ultimul rând, dacă aveți de gând să vă faceți o casă de lemn, înscrieți-vă în formularul de mai jos pentru a putea câștiga un proiect de casă gratuit oferit de arhitectii  EcoKit. Sau dacă știți pe cineva care are asta în plan, dați-i link-ul articolului și invitați-l să se inscrie!

Update: Pentru că văd că lumea întreabă de prețuri aveți aici cataloagele cu prețurile pentru fiecare casă. Totuși trebuie să menționez că prețurile diferă în funcție de condițiile de la fată locului, de tipul terenului, de finisajele dorite de client, etc. Pentru un preț cât mai exact tot trebuie să dați un telefon.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. catalin 7 Apr 2014 @ 16:54

    http://case-de-lemn.com/in-design-125-2/
    – asezare in oglinda
    – panouri solare
    – incalzire electrica in pardoseala
    – piscina
    – fara garaj (poate umbrar de lemn)
    -smart home control hub
    -dormitoare putin mai mari si eventual un birou micut

    Raspunde
  2. 1qlee 7 Apr 2014 @ 17:39

    De ce trebuie sa imi dau datele personale ca sa vad un pret?
    De ce nu e pus pretul langa poza, si sa fie macar orientativ, sau sa fie ceva de genul: de la pretul X pana la pretul Y, in functie de ……..
    Urasc astfel de siteuri. Nu doresc sa imi mai fac inca o adresa de email doar pentru ca m-am saturat de spamuri, sau sa imi mai schimb numarul de telefon, pentru ca ma sunau tot felul de firme de “brokeraj” ca sa ma invete cum e cel mai bine sa “imi tina ei banii”, ca mie imi ploua in gura.
    Numerele de telefon si adresele de email ajung in tot felul de baze de date , care se vand (probabil), si ne fac noua zilele amare.

    Totusi sunt curios de niste preturi estimative la aceste case, ca cea postata de autor si cea postata de Catalin.

    Raspunde
  3. adriana 8 Apr 2014 @ 09:39

    @1qlee – la fel ma gandeam si eu pana am descoperit ca se poate descarca catalogul si am vazut si preturi acolo ! :-)

    Raspunde
  4. catalin 8 Apr 2014 @ 09:57
    Raspunde
  5. criserb 8 Apr 2014 @ 10:56

    @1qlee – Am întrebat și eu mai departe și uite prețurile pentru cele două case:

    Casa aleasă de Catalin costă 574€/mp (TVA inclus), în total 72,077€.
    Casa din articolul meu costă 461€/mp, total 65,499€.

    Raspunde
  6. william 8 Apr 2014 @ 11:55

    nu stiu ce case sunt astea, dar sunt foarte scumpe; de 2 ori mai scumpe decat ceea ce am gasit eu

    In localitatile Joseni, Suseni, avem firma care exporta case din lemn, mult mai misto decat ceea ce am vazut in acest post

    pretul unei case este de 20.000 pana la 25.000 euro, dupa cum am cerut eu

    pe mine ma interesa o structura care sa fie lunga de 50 metri si lata de 12 metri, iar in pod sa poata fi amenajate 3 camere, o camera cinema/biliard/living, 2 dormitoare, fiecare cu baie separata

    pretul include structura de lemn, usi de lemn, rame la geamuri

    nu include, tevaraie , fire de curent … etc

    toate astea mai costa inca maxim 15.000 euro

    Raspunde
  7. criserb 8 Apr 2014 @ 15:36

    Uitați aici și cataloagele de prețuri, cu mențiunea că prețurile sunt orientative. Diferă de la caz la caz, în funcție de teren, dacă este moale, dacă este piatră, depinde și de finisajele pe care le dorește clientul, etc.

    http://case-de-lemn.com/cataloage/

    Pentru un preț cât mai exact tot trebuie să dați un telefon, nu de alta, este vorba de o casă, nu de un pachet de gumă care are un preț fix.

    Raspunde
  8. EcoKit 8 Apr 2014 @ 17:48

    @william – Salut William! Intr-adevar preturile expuse de tine sunt foarte mici. Recomandarea noastra este sa verifici atent meseriasii cu care vei lucra. Constructia unei case este o investitie importanta iar o casa de lemn, daca este facuta de meseriasi nepriceputi, poate avea diferite probleme de la scartait pana la probleme ale structurii de rezistenta. Iti recomandam de asemenea sa verifici daca lemnul utilizat detine marcajul CE (semn ca este în conformitate cu specificațiile Uniunii Europene privind siguranta si sanatatea consumatorului, dar si a mediului). Cat despre preturile noastre, ele sunt justificate de calitatea oferita, incepand cu prelucrarea lemnului pana la montaj. Daca doresti sa afli mai multe despre calitatea caselor EcoKit, poti citi articolele de pe blogul nostru: http://case-de-lemn.com/blog/ O zi frumoasa iti dorim! Echipa EcoKit

    Raspunde
  9. Andreea 15 Apr 2014 @ 13:22

    Pornind de la acest proiect http://case-de-lemn.com/sk-harmonie/ am sa descriu in continuare casa visurilor mele:
    – e perfect pe un nivel
    – 3 dormitoare, cu două băi ca în proiect
    – living cu 2 trepte mai jos fata de restul casei, treptele fiind pe 2 laturi, iar una din laturi, accesul spre bucataria deschisa
    – terasa pe spate cu iesire din bucatarie, peretele cu terasa sa fie unul tip cortina, ca si unul din peretii living-ului
    – piscina tot in spate; garaj in partea din fata a casei, lateral stanga, intrare din strada cu usa de acces si din curte, bineinteles
    – usa garajului cu telecomanda, iar pe acoperisul acestuia panouri solare
    – un beci generos cu o sală de sport și jocuri
    Pentru restul casei, sistemul smart house (pentru tot ce este posibil) pus la punct de domnul Tiberiu Popovici pe un Raspberry Pi :D

    Raspunde
  10. Alin 15 Apr 2014 @ 14:23

    Exagerate preturile, cel putin duble fata de ce stiam eu.

    Raspunde
  11. raz 15 Apr 2014 @ 14:43

    Pornind de la varianta cristina, am facut un model de impartire cum mi-ar place mie, am marit suprafata cu vre-o 7mp cred, dar am imbunatatit semnificativ utilitatea:
    aici e cristina http://case-de-lemn.com/sk-cristina/
    aici e varianta mea http://imgur.com/ooAVqj3

    1-la intrare am lasat un spatiu de cuier, si am schimbat a doua usa cu una glisanta. m-am gandit ca daca ies cu bicicleta din casa e greu sa trec prin cele 2 usi, iar usa de la interior o inchid foarte rar si ar ocupa spatiu daca s-ar deschide spre exterior;
    3-aici am un dressing prin care se intra din dormitor, desi e camera de la drum aici ma gandesc ca ar fi dormitorul principal, si fara de schita originala acum am in fata patului un perete drept unde pot pune un tv..
    4-wc-ul de serviciu l-am pus la intrare si am pus si o chiuveta mica, pe schita anterioara nu avea..
    5 in baie am marit chiuveta
    6 am adaugat o debara, pentru ca orice casa trebuie sa aiba un spatiu de depozitare, cred ca trebuia chiar mai mare putin, pe de alta parte, am izolat dormitorul 3 acum nu mai are decat un perete exterior…
    7 as mai pune undeva o camera pentru centrala, dar n-am gasit loc inca

    In concluzie eu cam asa as face casa, poate eventual as mai largi holul putin sa incapa si o scara spre mansarda unde ar fi 2 dormitoare mici de oaspeti.

    Raspunde
  12. raz 15 Apr 2014 @ 15:05

    a, as mai pune pompe de caldura si un beci..vorbim de dorinte, nu? :)
    ca restul..se mai pot adauga si pe urma: panouri solare..panouri de incalzit apa

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)