Sari la conținut

Cat de importanta este existenta semnalului GSM/Wireless intr-un local?

Wireless_access_pointIn ultima vreme imi dau seama ca este foarte important ca intr-un local sa ai semal GSM sau un wireless bun.

Eu am inceput sa evit localurile in care nu am semnal, este destul de frustrant sa iti sune telefonul si sa nu poti vorbi asa cum trebuie. Sa nu mai vorbesc de net, daca semnalul este prost atunci netul merge si mai prost.

Am vazut ca multe localuri au inceput sa-si puna wireless. Au vazut si ei ca este nevoie de el pentru ca cel care le trece pragul sa se simta bine.

Nu mai suntem totusi in evul mediu, tehnologia progreseaza si toata lumea ar trebui sa tina cont de asta. In special cei care interactioneaza cu clientul trebuie sa se adapteze.

Acum ne folosim de internet pentru tot felul de chestii ce-au intrat in cotidianul nostru. Fie ca este vorba de pierdut timpul pe net, fie ca este vorba de un mail urgent pe care il asteptam sau de un taxi pe care vrem sa-l chemam.

Nu stiu cum sunteti voi, dar pentru mine este bine daca netul este prezent peste tot. Am abonament de net pe mobil si atunci chiar vreau sa-l folosesc. Daca localul respectiv nu are un semnal bun de telefonie mobila, macar sa-si puna un router wireless.

Ati vazut cat a scazut pretul la ele, aveti idee cat este cel mai ieftin router wireless? Foarte ieftin. Pe vremuri, cand mi-am cumparat primul router era undeva pe la 4 milioane, unul cat de cat ok, dar nu foarte scump. Acum insa cu 75 lei poti sa cumperi unu.

Si atunci, atunci sfatuiesc toti patronii de localuri care se respecta sa-si instaleze asa ceva. Clientul o sa fie multumit, o sa petreaca mai mult timp in respectivul local si o sa consume mai mult.

Sau numai eu am parerea asta?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. andrei cismaru 6 Feb 2013 @ 12:21

    o sa para idiot ce zic, dar pe mine ma bucura cumva cand dau de vreo carciuma in care nu am semnal. doar de aia ies la bere cu cineva, sa mai povestim, sa mai radem, nu sa stau cu ochii in telefon :)

    Raspunde
  2. Alex 6 Feb 2013 @ 12:24

    trage-i de maneca pe proprietarii de localuri. exista amplificatoare de semnal GSM pentru astfel de situatii

    Raspunde
  3. criserb 6 Feb 2013 @ 12:31

    @Andrei – nu sunt nici pentru a sta cu telefonul in mana non-stop, este de prost gust. Dar daca vreau sa fac ceva, am nevoie de net, macar sa mearga. In felul asta pierd mai putin timp cu problema pe care o am si stau mai mult de vorba cu cel/cei care m-am intalnit. Insa, cand e prost semnalul, incerci de zeci de ori sa faci o chestie pentru care ai nevoie de 2 minute. Atunci intervine frustrarea…

    @Alex – mda, dar banuiesc ca alea sunt totusi mai scumpe ca niste routere. Poate gresesc.

    Raspunde
  4. Mirela 6 Feb 2013 @ 12:37

    Depinde foarte mult de local. In unele chiar nu se cade ca lumea sa vorbeasca la telefon si ma deranjeaza cand o fac.

    Iar in legatura cu conexiunea la net.. am vazut ca cei care dau check-in peste tot sau incarca direct poze cu “aici sunt eu langa bar”, “aici sunt eu cu o bere langa bar”, “aici sunt eu band din bere la bar”, “aici am terminat berea si plec de langa bar” etc. sunt cam deranjati daca nu au semnal sau wireless la dispozitie.

    Acuma, desigur, vad utilitatea conexiunii, mai ales daca cei cu care te vezi mai intarzie, sau astepti vreun mail important sau ceva de genul.. Dar nu inseamna ca daca un local nu le pune la dispozitie eu o sa il frecventez mai rar. Ma duc intr-un loc pentru atmosfera, pentru oameni si pentru alte servicii, nu pentru conexiunea la net..

    Raspunde
  5. mardum 6 Feb 2013 @ 12:47

    cotidian :P
    (nu il publica, doar corecteaza)

    Raspunde
  6. criserb 6 Feb 2013 @ 13:00

    @Mirela – nu m-am referit in niciun caz la cei de care zici tu, aia cu check in-ul sau cu pozele. Ma refer la situatiile in care chiar folosesti netul la ceva util. Uite, ceea ce ai spus tu, situatia in care cel cu care te vezi intarzie, este mai placut sa stai pe net, decat sa te uiti pe pereti… macar mai citesti un mail, sau faci ceva sa treaca timpul mai repede. Dar fara net…

    @mardum – multumesc frumos!

    Raspunde
  7. mihai 6 Feb 2013 @ 13:37

    Pe langa un router, ai nevoie de o conexiune la internet buna. Daca pui un wireless intr-un local in care sunt 100 de oameni, din care 60 au smartphone-uri si se conecteaza toti pe wireless, chiar daca nu fac browsing iti vor manca din banda alocata (update-uri, notificari, sincronizari) si internetul va merge frustrant de incet. Iar atunci vei injura barul, pentru ca e wireless-ul lui.

    Semnal GSM cred ca ai in 99% din baruri, poate mai slab in unele care sunt la subsol – dar alea sunt cel mai adesea cluburi, oricum nu prea poti vorbi la telefon. Costurile pentru amplificarea semnalului cred ca sunt destul de serioase, mai ales cand trebuie sa faci asta pentru 3 retele.

    Raspunde
  8. Dan 6 Feb 2013 @ 17:10

    Şi mor când ma duc la crâșmă cu un prieten și ala scarpină smartphone-ul.
    Am ieșit cu el să socializam, sa bem, sa râgâim, etc. nu sa stam pe net. Asta se poate face de acasă sau de la birou. Văd oameni la o masă si toţi sunt cu nasul în telefon. Penibil.
    Da, dacă ești singur mai înțeleg.

    Raspunde
  9. criserb 7 Feb 2013 @ 01:10

    Stati ca am aflat o chestie… stiti ca este ilegal sa pui la dispozitie internet moca intr-o crasma? :) Adica nu e chiar ilegal, dar trebuie sa-l declari si sa te supui unor reguli. Practic esti raspunzator de tot ce fac oamenii aia, care ies pe net, de pe IP-ul tau. Ganditi-va ca poate sa fie un hacker…

    Raspunde
  10. Cristian 7 Feb 2013 @ 23:31

    Eu astept cu infrigurare luna- sau saptamina macar – in care pe tot globul asta sa nu fie internet. Doamne ce bine ar fii. Ce, in 1990 sau 1970 sau in 1950 oamenii erau in epoca de piatra? Nu. Si de muncit muncea, si de distrat se distrau de 50.000.000 de ori mai bine. Acu’ vezi 2 care stau de vorba cite o ora nu cu ce au jucat ei sau ce poze au, nu, cu update de soft are, ce nu stiu ce chestie are. Si la sfirsit zice- “sa ma suni tu ca nu mai am vcredit pe cartela” si are samsung sau a(i)fon de jdemii de lei.

    Ia sa mergi in orase mai mici sau la tara, sa vezi ca oamenii au indeletniciri mai panintesti. A, ca stau si ei la telefon si vorbesc, asculta muzica… da mai si muncesc de adevaratelea, nu sunt platiti la clickuri.

    Nu ai ce face? citeste de pe smartfon o carte, joaca o pasenta, uite-te pe strada sa vezi cum arata oamenii…

    Mai nou sunt unii care conduc si in timpul asta isi citesc mailurile si scriu pe facebook sau naiba mai stie pe ce. Si pietoni care trec pe unde nu iti vine sa crezi tastind in telefon si tot ei suparati – ce faci nene, sunt pe trecere !!!. Te duci si tu la buda ca omu’ si suna telefonu…nu mai stii ce sa faci, ca daca e sefu sau sotia sau prietena. Da pe vremuri cind cautam telefoane cu fisa, sau cind scriam scrisori? nu era mai bine?

    Imi place netu, telefonul asa si asa. Da ce bine e cind plec la tara o saptamina si nu mai sunt conectat la toate prostiile?

    Asadar, astept in continuare cel putin saptamina fara internet in toata lumea !!!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)