Sari la conținut

Câteva clipe de neatenție și un gazon ars

Vreau să vă arăt ce se întâmplă atunci când uiți pe gazon o folie de plastic pentru câteva ore. Mai exact de dimineață până pe la prânz, ora 13-14.

Eu am uitat folia cu care acopăr piscina, dar e valabil la orice altă folie.

Știam că se poate întâmpla chestia asta, dar parcă nu-mi venea să cred că așa repede.

Nici când puneam piscina copilului pe iarbă, 2-3 zile nu se întâmpla așa ceva, dar acum e clar un efect de seră ce termină gazonul rapid.

De reparat am să-l repar, nu-i problemă, dar așa, ca idee, în caz că vă loviți de chestii din astea, să știți ce și cum.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Claudiu 8 Sep 2020 @ 11:53

    cum il repari?

    Raspunde
  2. criserb 8 Sep 2020 @ 12:04

    @Claudiu – În prima fază îl las așa. Văd că mai sunt fire verzi pe acolo așa că-l las puțin să văd dacă-și revine. Eventual am să-i dau și un îngrășământ. Aseară am scarificat manual zona, să mai scap de iarba moartă. Cam atât pentru moment, aștept să văd cum evoluează lucrurile.

    Dacă nu pare că-și revine am să scarific mai bine zona arsă și am să arunc niște semințe de gazon apoi am să ud abundent până încep să încolțească. Apoi încet, încet o să-și revină.

    Raspunde
  3. Dragos Schiopu 8 Sep 2020 @ 12:15

    Mi se pare asa de complicata treaba cu gazonul incat eu am zis ca mai bine las iarba normala prin curte decat gazon care trebuie tot timpul ba udat, ba scarificat, ba mai situ eu ce, si daca nu uiti ceva pe el e posibil sa uiti sa il uzi vreo saptamana si cam acelasi rezultat se obtine.

    Raspunde
  4. Paul 8 Sep 2020 @ 12:23

    Te invidiez, arata foarte bine gazonul tau. Imi spui te rog cat de des il scarifici si cu ce (manual si cat cu masina)? Ce ingrasamant folosesti si cat de des uzi?
    S-a schimbat ceva in privinta asta de la primul articol?

    Raspunde
  5. criserb 8 Sep 2020 @ 13:09

    @Dragos Schiopu – nu-i așa complicat, e chiar simplu. Ți se pare ție complicat până te apuci și vezi care e treaba pe pielea ta.

    @Paul – Nu s-a schimbat nimic, cam tot aia fac. Îl scarific de toamna, dar și primăvara când am chef și nu uit, îngrășământ iau orice, e la fel de bun și unul ieftin și unul scump. De udat ud des, în fiecare dimineață ud vreo 30 de minute. Vara, atunci când e cald, în rest ud mai puțin.

    Scarificatul îl fac cu o mașinărie de scarificat, manual ar lua foarte mult și ar fi obositor.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)