Sari la conținut

Câteva cuvinte despre oala sub presiune electrică Tefal One Pot

De vreo 2 săptămâni (sau 3!?) avem în casă un gadget nou, este vorba de oala sub presiune electrică Tefal One Pot. A primit-o Dana cadou după ce eu am citit o mulțime de review-uri și mi-am dat ok-ul :P

Imediat cum am luat-o a testat-o cu ceva mâncare de vită, că zice Dana că vita se face mai greu. Ei bine, la oala asta nimic nu se face greu, practic îți scurtează timpul de gătit folosind o presiune ridicată.

Dana nu prea le are cu pozele artistice, așa că vă rog să nu comentați compoziția :P

Bun, după ce a testat-o a lăudat-o vecinei noastre. Imediat și-a luat și ea una și de atunci e un adevărat maraton de gătit. “Tu ce ai mai făcut azi?” și tot din astea. Nu prea este seară în care nu se discută despre mâncare.

Partea bună este că totul se face repede, se economisește o grămadă de timp cu gătitul și nici nu mai trebuie să stai lângă aragaz. În plus nici nu mai încălzești toată casa atunci când gătești.

Vă las mai jos cu alte chestii făcute de Dana, dar și de vecina.

Avantajele aceste oale, așa cum le văd eu, care nu sunt tocmai cel mai priceput în bucătărie.

  • se economisește timp, mult timp. De exemplu o fasole fierbe în 20-30 minute fată de câteva ore și 2-3 ape cum făceam eu pe vremuri. Puiul de la țară fierbe în 30, fată de 2-3 cum fierbeau pe aragaz.
  • mâncare are alt gust, mult, mult mai bun și spun asta în condițiile în care Dana oricum gătea bine, dar acum e altceva, zici că-s la restaurant de fiecare dată :)
  • chestiile din mâncare sunt întregi nu sfărâmate. Cum pui legumele exact așa le scoți.
  • păstrează caldă mâncarea până la 24 de ore, așa că nu-i nicio problemă dacă adormi și tu în încercarea de a adormi copilul.
  • se spală în mașina de spălat, dar eu nu aș recomanda asta.

Și cu siguranță sunt multe, am să revin atunci când îmi zice Dana ce am uitat să scriu :P

Oala a fost la vreme achiziției vreo 450 lei, acum e ceva ofertă și e la 360 lei.

Sunt sigur că nu o să regretați dacă o să vă luați una, așa cum nu a regretat niciun cunoscut căruia i-am recomandat-o și deja și-a luat-o :)

Ah, ce găsiți pe facebook un grup intitulat Tefal All in One România unde găsiți tot felul de rețete făcute la oală. Tot acolo găsiți sfaturi, puteți pune întrebări și o sa primiți răspunsuri repede. Practic e o comunitate de posesori de oală și se discută numai despre ea și ce se poate găti în ea.

Acum, in timp ce scriu acest post, am pus și eu niște carne de vită la fiert, scoasă direct din congelator, intenționez să fac un gulaș, eu cu puțina mea experiență în ale gătitului.

Vă țin la curent cu ce mi-a ieșit.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Jupaneasa 28 Aug 2020 @ 01:50

    Si zici ca merge sa bagi carnea congelata, direct in oala?

    Am pus ochii pe oala asta de ceva vreme, dar n-am mai urmarit, ca nu era pe stoc si arata preturi de 700 de lei.
    Sigur pun si eu gheara pe ea, mai ales ca al meu e mare amator de tocane si ciorbe de vita.

    Raspunde
  2. criserb 28 Aug 2020 @ 09:44

    Da, eu am băgat de câteva ori carnea congelată și a fost ok. Desigur, timpul de gătire e mai mare, dar merge în caz că uiți să o scoți de la congelator din timp.

    Raspunde
  3. Jupaneasa 29 Aug 2020 @ 00:44

    @criserb – Am comandat-o, ca asa ii place lu’ Emag sa se joace cu preturile (ex: blender pe care am dat 700 de lei, acum e 1400 de lei, ca… de ce nu).
    Intrebare, daca vreau sa folosesc direct functia de high pressure, am ceva buton de preincalzire? Ca m-am uitat prin retete si majoritatea te pun sa dai pe “rumenire”, ceea ce am sa fac la aragaz, ca sa pun oala la incalzit, cat rumenesc eu toate alea. Ca am inteles ca ii ia cam 10-15 minute sa se incalzeasca. Asa e? In principiu am citit review-uri si unii se plangeau ca atat ia sa se incalzeasca, altii ziceau ca se “misca repede”, naiba o sti cum sa interpretez.

    Deci, merge sa o preincalzesc fara sa folosesc functia “brown” si cat ii ia sa se incalzeasca, pana la momentul la care pot sa arunc tot in oala si sa ii dau “start”. M-am uitat la butoane, dar poate mi-a scapat mie ceva?.
    Inca n-am primit oala, de-aia nu imi dau seama foarte bine.

    Raspunde
  4. Ana-Maria 4 Sep 2020 @ 10:23

    Mi-a placut review-ul tau. Like ;)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)