Sari la conținut

Cea mai utila facilitate din windows 7

Cand mi-am instalat noul windows, mi-am dat seama ca vine cu o serie de facilitati pe care le doream de la versiunile precedente. Cea mai utila chestie cu care vine sunt driverele preinstalate.

Va mai aduceti cu totii aminte de chinul prin care treceati atunci cand va instalati/reinstalati windows pe calculator, cum trebuia sa va chinuiti sa instalati driverele. Poate voi le aveati salvate pe undeva, dar eu trebuia sa desfac calculatorul, sa vad ce scrie pe fiecare componenta si sa-i caut driverele manual pe net, eh, acum cu Windows 7 nu mai e nevoie, STIE pur si simplu toate componentele calculatorului (asa a fost in cazul meu) si nu mai trebuie sa faceti nimic, totul se instaleaza de la sine.

O alta chestie misto este taskbarul. Nu o sa va obisnuiti cu el din prima, sunt convins de asta, dar cu timpul o sa-l iubiti. Toate chestiile pe care le porniti se grupeaza atat de frumos si intuitiv incat nu o sa aveti ce-i reprosa. Dar asa cum v-am zis, nu o sa-l placeti din prima.

Cred ca cel mai important lucru cu care vine Windows 7 este viteza. Se misca excelent. Eu l-am pus pe un calculator pe care avem inainte Windows Vista si nici nu pot sa compar. Se misca mult, mult mai repede, e mult mai stabil si nu am vazut pana acum nici unul din obisnuitele „ecrane albastre”.

Un alt lucru bun este numarul redus de aplicatii cu care vine. Nu mai e nevoie sa ai pe calculator toate aplicatiile cu care venea XP-ul si pe care nu le foloseai niciodata. Acum Windows 7 iti da posibilitatea sa descarci gratuit de pe internet doar aplicatiile de care ai nevoie si pe care le vei folosi. Fara aplicatii inutile care sa ocupe spatiul degeaba.

Intr-un cuvant am numai cuvinte de lauda pentru Windows 7, pana acum nu i-am gasit minusuri, deci e chiar un sistem de operare pe care vi-l recomand.

Astea sunt avantajele pe care le-am gasit eu, dar poate voi ati gasit mai multe, sau poate ca unele dintre ele sunt mai importante. Va propun un concurs, un concurs in care trebuie sa-mi ziceti care este cea mai importanta facilitate pe care vi-o ofera Windows.

Castigatorul concursului o sa ma insoteasca pe 6 noiembrie la concertul ce are loc cu ocazia lansarii oficiale a Windows 7 in Romania unde  vom fi alaturi de renumitul grup britanic GORILLAZ SOUND SYSTEM si va avea parte de multe alte surprize :)

Deci, care e cea mai importanta facilitate pe care ti-o ofera Windows?

Partenerii lansarii Windows 7 in Romania sunt Romtelecom, emag, Maguay, Asus, Lenovo, si Fujitsu.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. ionut_d 3 Nov 2009 @ 14:35

    Ubuntu rules :)

    Raspunde
  2. elaul 3 Nov 2009 @ 14:42

    vezi ca si sah-ul e super la Windows7!;)

    Raspunde
  3. Sby 3 Nov 2009 @ 15:09

    In opinia mea, cea mai mare facilitatea pe care o are windows este faptul ca exista si ca imi face viata mai usoara, nu de alta dar nu stiu sa folosesc linux :)

    Raspunde
  4. ionut_d 3 Nov 2009 @ 15:28

    offtopic: Windows 7, din perspectiva design-ului vorbin, seamana izbitor cu interfata KDE 4.* (Linux)

    ontopic: windows 7 se misca cu template-ul pus mai bine de cat xp-ul setat pe classic mode pe acelasi calculator

    Raspunde
  5. criserb 3 Nov 2009 @ 15:33

    @ionut – te inseli, eu am un template din ala misto, colorat si transparent si se misca mult mai bine ca vechiul XP. Poate sa-ti confirme si Octavian, el are un raci de calculator si cu Win 7 zboara…

    Raspunde
  6. ionut_d 3 Nov 2009 @ 15:36

    Asta am zis si eu :) Cu toate prostiile grafice active se misca mai bine decat se misca XP-ul setat pe classic mode.

    Raspunde
  7. Alina 3 Nov 2009 @ 16:13

    Mi-a luat-o Ionut inainte, tocmai vroiam sa zic ca tot ce ai enumerat era deja in Ubuntu ;)

    Raspunde
  8. ocike 3 Nov 2009 @ 17:37

    Pai cea mai recenta facilitate descoperita a fost facilitatea burn photo/video DVD cu slide photo si video full HD convertite in VOB ceea ce nu am inteles da in fine el stie mai bine… si
    multitudinea de gadgetu-uri… eu am gasit cateva utile pe parte de it..
    gen whois, traceroute, ping, dns check, domain check…

    Raspunde
  9. Ciprian 3 Nov 2009 @ 18:39

    ma tu vrei sa ma corupi sa dau format la pc ….

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)