Sari la conținut

Concert HiQ în Sectorul 6?

Mihai-SturzuAstăzi stând în stația de autobuz am observat un portret extrem de familiar pe panotajul cu afișe politice, culmea, nu-mi părea politician. Când m-am apropiat mai mult am constatat cu mirare și stupoare că pentru colegiul 24 Camera Deputaților din Sectorul 6 candidează nimeni altul decât Mihai Sturzu, îl știți, blondul de la HiQ.

Că să nu mă înțelegeți greșit de la început, deși am fost mirat și surprins de candidatura lui, nu am sărit să-l acuz scurt: Ce mai caută și ăsta în politică? Am decis să mă documentez să văd ce a facut și ce vrea să facă.

Sincer, după ce am citit tot ce era pe site-ul lui, superficial în conținut de altfel, mă întreb cu adevărat, când a părăsit Mihai trupa HiQ și ce caută în politică? În afară de faptul că e foarte onorat la muncă, la propriu, o spune chiar el, de a lucra cu Victor Ponta, mai mult nu văd să fi făcut nimic.

Nu știu voi dar eu când mă duc la vot, deși știu dinainte că nu am cu cine să votez, tot sper că o să vină până la urmă cineva din spate, din generația nouă, care să merite. Mă gândeam cu speranță la unul ca Mihai, însă eu aș vrea să votez pe cineva care nu promite și care a și făcut ceva, adică pe cineva cu pedigree, cineva care a trecut de la telling la doing. Deși Mihai e de doar 2 ani in politică, să zicem că poate nu a avut timp să termine niciun proiect, nu apare cu niciun plan personal pentru viitor. Nu văd un PDF cu idei sau inițiative pentru viitor. Mai mult, până să intre în politică, deși susține că a fost implicat în mai multe proiecte, rezultatele nu sunt prezentate nicăieri.

Vedem doar că vrea să facă politică și atât, fără idei personale, fără programe de viitor, fără nimic. Deci, mă întreb atât eu cât chiar și pe Mihai îl întreb, de ce te-aș alege? Chiar oricine se poate înscrie în politică dacă plătește taxa de 2000 de euro la partid? Se poate candida doar cu poze în sânul familiei? E de ajuns să porți costum ca să ai stofă de politician?

Ceea ce nu își dă seama Mihai este faptul că, deși e de laudat gestul lui, adică de a încerca să schimbe ceva, în primul rând nu e de ajuns doar să vrei și în al doilea rând decredibilizează generațiile tinere de viitori politicieni, prin candidatura lui artificială și superficială care nu arată decât că încearcă să se alăture unei tagme de oameni de care poporul s-a săturat. Cu ce impresie poți să rămâi când vezi că și unul tânăr și fresh ca el recurge la aceeași strategie, adică la poze în sânul familiei și imagini cu băi de mulțime în Photoshop și doar atât, la nimic mai mult? Că toți sunt o apă ș-un pământ. Dar trist este, că de la generațiile viitoare unii dintre noi mai avem așteptări.

Ce aș vrea de la unul ca Mihai? Aș vrea să apară cu 2 ani înainte de campanie pe străzile colegiului unde candidează, aș vrea să știe cum arată colegiul unde cere votul, aș vrea să văd că înainte să cerșească imunitatea, salariul și statutul de parlamentar și-a tocit coatele făcand ceva voluntar, având activitate, încercând să pună niște proiecte în aplicare. Aș vrea să văd că vine cu un CV care să arate un fond de studii pe care s-ar putea dezvolta o carieră de politician, nu doar o formă fără fond.

De fapt da, știu, vreau cam multe!

guest post by Dragos Lupașcu

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. octavian 13 Nov 2012 @ 21:43

    Ca sa intri in politica nu tb sa stii sa faci nimic, nu tb sa ai initiative, tb doar sa asculti de cel care te-a pus acolo, mai exact, sa devi marioneta.

    Raspunde
  2. Mihai Sturzu 13 Nov 2012 @ 22:00

    Cristi Serb, ai toate motivele sa iti spui aceasta intrebare. Este firesc si sanatos sa ne intrebam care sunt motivele care stau la baza alegerilor pe care le facem, mai ales cand este vorba despre politicieni. Sper ca vei gasi macar cateva raspunsuri intr-un interviu pe care l-am dat chiar zilele trecute: http://www.mihaisturzu.ro/interviu-mihai-sturzu/

    Raspunde
  3. Mihai Sturzu 13 Nov 2012 @ 22:01

    * sa iti pui aceasta intrebare

    Raspunde
  4. Dragos 13 Nov 2012 @ 23:43

    Mihai,

    Iti multumesc pentru raspuns, din pacate imi confirmi faptul ca esti superficial, nici macar nu ai observat ca postul acesta este scris de mine, subsemnatul, nu de Cristi.

    Trecand peste, cred ca ai pierdut maxim 10 secunde sa raspunzi, desi sloganul tau este “Spune-mi ce trebuie facut, iar eu te ascult”, eu mi-am pierdut jumatate de ora ca sa vad daca meriti sau nu un vot, pentru ca eu cu adevarat sunt un cetatean care ma preocup de viitorul tarii mele, acum am decis ca poate totusi prezinti o noua imagine si am citit si interviul indicat.

    Intr-o fraza vreau sa-ti spun ca interviul tau are tot atata substanta cat are un kurtos continut. Adica zero. Imi pare rau ca ai decis sa faci acest pas fara sa iti accepti propria personalitate si propriul drum, alegand sa te identifici artificial cu un tip de politician, un tip de caracter care nu corespunde cu niciun sistem de valori. Imi pare rau ca ai preluat orbeste un discurs de partid, fara sa te gandesti ca votul oamenilor il ceri tu, omul Mihai Sturzu si nu partidul USL. E pacat ca stii cum se spune, dreptul la prima impresie il ai doar o singura data.

    Imi pare rau, insa votul meu si al familiei mele l-ai pierdut! Consider ca nu meriti momentan responsabilitatea unui loc in parlament.

    Raspunde
  5. Mihai Sturzu 14 Nov 2012 @ 01:12

    @Dragos: Uite, recunosc, nu am vazut ca este un guest post. Am vazut linkul pe contul de Facebook al lui Cristi, am vazut ca este tot blogul lui si de aici, evident, eroarea mea. Iti datorez scuze.

    Sunt de acord cu tine in multe puncte. Ai dreptate, este votul tau, poti sa acorzi increderea ta oricui. Ma doare, insa, cand vad oameni din generatia mea care fac aprecieri subiective apriori si asuma din start erori. Nu preiau deloc discursuri de partid, cu atat mai putin “orbeste”. Dimpotriva ! Sunt la fel de revoltat ca si tine atunci cand vine vorba despre clasa politica si majoritatea oamenilor care fac acum parte din ea. Mai mult, sunt convins ca nu am eu toate solutiile si ca programele si proiectele mele sunt departe de a fi perfecte. Cel mai important lucru in toata povestea asta este, insa, faptul ca ele reprezinta un punct de inceput. Un start nou pentru o generatie. Sunt foarte departe de a fi un politician asa cum este perceput la nivel public arhetipul politicianului roman. Si, recunosc, am mare nevoie de ajutorul celor ca tine. Ma bucur nespus ca esti un cetatean preocupat de viitorul tarii noastre si te asigur ca la fel sunt si eu.

    Uite, iti propun un lucru simplu: accept ca proiectele descrise de mine in interviu poate ca nu au subsanta (e totusi un interviu, nu programul de guvernare), accept ca site-ul poate fi facut mult mai bine (ce avem acum e o versiune “under construction”) si te rog, daca ai timp intr-o zi, accepta si tu sa treci pe la sediul nostru de campanie care este in Ghencea, la capatul tramvaiului 41, sa stam de vorba pe marginea oricarui subiect vrei, legat de politica sau nu. Cred mai mult in aporpierea dintre oameni decat in dezbinare. Cateodata parca ne grabim prea tare sa judecam, sa nu fim de acord, sa nu dam sanse. Ti se pare o idee buna ?

    Raspunde
  6. Dragos 14 Nov 2012 @ 02:14

    Mihai nu ma grabesc deloc sa judec, chiar absolut deloc, am fost mai mult decat gentlemen in postul pe care l-am scris si in care eu prezint o realitate.

    Tu, in momentul de fata ai aparut in sectorul 6 din pamanat din iarba verde, stau aici de 6 ani si nu te-am vazut o singura data, mi se pare cel putin suspect sa te promovezi aici din moment ce absolut nimeni nu te-a vazut prin zona, in al doilea rand eu vorbesc despre exact ceea ce vad, esti in plina campanie electorala dar site-ul este in constructie, adica doar contentul e in constructie caci in rest il vad foarte final, nu ai prezentat un CV clar intr-un format international sa il putem vedea per ansamblu, ai omis sa ai in materialele de campanie cea mai importanta informatie, background-ul, portofoliul de proiecte si viziunea, planuri de viitor, insa lucruri certe si concrete, ca asa si eu sunt preocupat de balenele din marea Caspica dar de aici pana a le ajuta e cale lunga.

    In momentul de fata eu te vad pe tine ca pe un absolvent de facultate candidat la un post de general manager intr-o companie multinationala, adica un John Doe pentru cei care ar trebui sa te angajaze. Scuza-mi incisivitatea afirmatiilor insa in momentul de fata tu asa te prezinti, daca asa crezi ca o sa-ti castigi capital de imagine, iti urez succes, dar mi-e ca o sa-i urmezi lui Honorius.

    Si eu cred in apropierea dintre oameni si in optimism chiar, motiv pentru care stau acum la 2 dimineata si in loc sa dorm iti scriu tie raspunsul asta, dar te rog, cred ca poti mai mult decat texte goale de PR electoral. Mi-ar placea sa mai vorbim, chiar si de politica, dar din pacate cred ca zarurile sunt aruncate pentru tine, situatie de care esti constient sau nu, ramane de vazut.

    Numai bine!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)