Sari la conținut

Cont pe ANAF

An de an primesc decizia de impunere de la ANAF și cam niciodată nu m-au găsit acasă. Îmi lasă un mandat poștal și eu trebuie să mă duc la poștă să-l ridic. Sunt ani buni de zile de când se întâmplă chestia asta.

Anul asta însă am putut să-mi fac cont online. Mai exact ieri am reușit performanța asta.

anaf

Se pare că mai nou se poate. Știu că am încercat și anii trecuți, dar până acum nu am reușit.

Acum, dacă aveți o ultimă declarație de impunere se poate face contul. Tot ce aveți nevoie este un număr de pe ea, altfel… procesul nu este chiar online, trebuie să trimiteți și să primiți datele de autentificare prin poștă.

Siteul este bine că este, dar mai sunt multe de făcut până să fie un site ușor de folosit pentru un utilizator de rând. Să vezi cât ai de plătit trebuie să trimiți niște cereri, la care ulterior primești un răspuns în partea de mesaje?

Oare nu era mai simplu să pună tot ceea ce îl interesa pe om direct în prima pagină? De ce trebuia oare să-l facă cu câteva zeci de clickuri în plus?

Dar na, să nu ne plângem, este bine că există, este un pas în plus pentru România.

P.S. Ah, autentificarea este ceva ce numai la noi o să puteți vedea. Bagi user și parolă și apoi aștepți un mail cu un cod de autentificare. Introduci codul și numai după aia poți să intri în site. Oare când o să terminăm și noi cu paranoia asta de securitate? Adică la alții, de afară cum se poate într-un mod simplu și la noi nu?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)