Sari la conținut

ghiseul.ro chiar functioneaza

ghiseul

Va ziceam ieri ca ghiseul.ro are totusi unele probleme in sensul ca trebuie sa te duci pana la primarie ca sa iti dea un plic in care ai userul si parola dar, daca putem trece peste acest inconvenient in rest e ok.

Am fost azi pe Lucretiu Patrascanu, la taxe si impozite si am completat o cerere, am depus-o si am primit un user si o parola. Daca zambiti frumos o sa va dea si pentru sotie in cazul in care aveti asa ceva :)

(atentie, pentru alte sectoare verificati pe site unde trebuie sa mergeti, pe Lucretiu Patrascanu trebuie sa merge daca locuiti in sectorul 3)

Toata treaba asta cu depusul cererii si obtinutul userului si parolei a durat maxim 5 minute. Nu era nimeni acolo. Toata lumea se ingramadea sa plateasca la ghiseu, se pare ca nu prea stie lumea de plata pe internet, sau daca stiu le e frica sa nu le fure cineva banii…

In loc sa-si faca cont si sa plateasca online, romanul prefera:

impozite-si-taxe1impozite-si-taxe2

Ulterior am venit la birou, m-am logat pe ghiseul.ro si am vazut acolo ce taxe am neplatite. Impozitul pe casa si pe masina.

Le-am platit in 2 minute, rapid, elegant, comod.

De ce ai sta la o astfel de coada cand ai putea sa platesti usor, pe internet?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. cezar 6 Mar 2012 @ 16:47

    Am inteles ca se poate plati si la posta?

    Raspunde
  2. Crox 6 Mar 2012 @ 18:58

    In afara de completarea cererii, e nevoie de alte documente pe Lucretiu Patrascanu (ma refer strict la Sectorul 3 pentru ca am observat obiceiul Primariilor de a impune regulamente “bastinase”). Dupa depunerea cererii, plicul cu “utilizator/parola” e trimis prin posta, sau inmanat pe loc?

    Raspunde
  3. criserb 6 Mar 2012 @ 22:51

    @cezar – da, se poate plati si la posta. Dar si acolo e coada, e nebunie. Eu am ales varianta mai simpla, sa platesc de acasa ;)

    @Crox – Procedurea e simpla. Te prezinti pe Lucretiu Patrascanu la primarie. Cladirea aia alba si lunga de o vezi in poza de mai sus. Urci la etajul 1, camera 117, la registratura. Iei de acolo un formular (sau 2 daca vrei si pentru sotie) si le completezi. Sunt vreo 3 campuri de completat.

    Cu formularul ala si cu o copie buletin te duci la camera 110. Scrie pe usa ghiseul.ro Te baga in calculator, nush ce face exact doama aia, dupa care o sa te trimita inapoi la registratura. Acolo iei o stampila pe foile completate de tine.

    Te intorci la camera 110 si iti da plicul cu userul si parola, pe loc.

    Nu e complicat si nu e nimeni acolo. Nu o sa stai la cozi.

    Cele doua camere unde ai de mers, 110 si 117 sunt la 10m una de alta ;)

    In concluzie ai nevoie de o copie buletin, atat.

    Raspunde
  4. 0lister 19 Mar 2012 @ 20:52

    Intri pe site-ul ditl3.ro , iei formularul si il completezi, Mergi pe lucretiu patrascanu. Daca pe fisa ta de impozit esti impreuna cu sotia mergi la camera 101 sau 103 sa iti faca rol unic. Nu uita de copia dupa buletin a sotiei. Apoi mergi la 117 si prezinti fisa cu rol unic de la camera 103 sau 101, formularul completat si dai copiile dupa buletin. Doamna de acolo iti da formularele di mergi la registratura (la etaj 1) si le inregistrezi. Apoi ajungi din nou la 117 si primesti plicl cu parola ta si a sotiei ! A doua zi poti plati online!

    Daca ai rol unic intri pe ditl3.ro, printezi formularuil si il completezi apoi sari de camera 101 si 103 si mergi direct la 117.

    Di\ureaza mai putin decat timpul in care am scris eu aici!

    PS azi (19.03) am fost acolo

    Raspunde
  5. criserb 19 Mar 2012 @ 21:08

    @0lister – la mine a fost mai scurt, vezi comentariul de mai sus. Eu aveam rol-ul facut ;)

    Raspunde
  6. gena 3 Sep 2015 @ 14:58

    @criserb – O intrebare: daca eu nu locuiesc in tara dar am un apartament(in sectorul 3), pot sa il trimit pe fiul meu sa ridice plicul cu user si parola de la ghiseul.ro? Mentionez ca el locuieste in apartament si are rezidenta in regula, insa eu sunt proprietara. Multumesc!

    Raspunde
  7. criserb 4 Sep 2015 @ 08:05

    @gena – normal nu ar trebui să se poată, e nominală treaba, dar cred că daca vb frumos cu doamnele de acolo trebuie să se poată ;)

    Raspunde
  8. CristianR 19 Feb 2016 @ 17:25

    Mda… m-am dus (sau ma dusei) si eu astazi sa imi iau datele de acces pentru minunatul site. Zis si facut – facut copie dupa CI completat cerere, tot ce trebuie – ajuns la ghiseul DITL sector 5 – Strada Sebastian Mihail, spus care imi este dorinta … si stupoare … “aveti copie dupa actul sotiei ?… eu: da am.” .. “lasati-le aici…(cateva secunde de tacere)” … dupa alte cateva secunde de tacere sunt intrebat de catre doamna de la birou “mai doriti si altceva”…. pffff, am crezut ca face glume cu mine… ii zic “da, as vrea datele de acces, ca pentru asta am venit”… si acum partea cea mai frumoasa… “pai nu vi le putem da acum”… eu, in naivitatea mea credeam ca pe loc inseamna la momentul respectiv .. si intreb … “dar astea ar trebui sa se dea pe loc”… si vine raspunsul mirific … “aaa, nu se dau pe loc, sunt prea multe cereri de procesat … “… in sfarsit, am zis ca nu are rost sa fac scandal acolo, sa nu ma cobor la nivelul institutiilor din romania (da, cu r mic)… la plecare ma tot uitam de unde atatea cereri de procesat ca nu era nimeni acolo … asa ca trebuie sa imi revizuiesc logica… pe loc != (diferit) in momentul acela

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)