Sari la conținut

Cred că anvelopele all season sunt o soluție

De când a intrat în vigoare legea cu obligativitatea anvelopelor de iarnă mi-am luat al 2-lea set de anvelope. Le schimb destul de rar, având în vedere că am unele pentru iarnă și unele pentru vară. Doar că, din cauză de lene sau pentru a evita cozile de la vulcanizare am cam început să merg cu cele de iarnă până târziu în vară. De exemplu, anul acesta am schimbat cauciucurile de iarnă tocmai acum o săptămână, deci prin 19 iunie. Foarte târziu, dar așa cum v-am zis, n-am vrut să stau la cozi, iar apoi fie am uitat fie am avut alte priorități.

Apoi toamna la fel, stau cu cauciucurile de vară până spre prima ninsoare, când chiar nu se mai poate cu cele de vară și nu-i ok, pentru că ele trebuie schimbate atunci când temperatura scade sub 7-8°C.

Iar atunci când folosești cauciucurile nepotrivite sezonului crește mult uzura lor plus că mașina nu mai răspunde la comenzi așa cum ar trebui.

Eh, când am schimbat cauciucurile săptămâna trecută mi-am adus aminte de cauciucurile all season, cauciucuri pe care nu mai trebuie să le schimbi în fiecare sezon.

Este adevărat că nu-s la fel de bune ca cele specifice sezonului, dar sunt un compromis destul de bun, cred. Cu siguranță sunt mai ok decât să circul așa cum circul eu cu cauciucuri de iarnă în plină vară :)

Voi ce ziceți, sunt cauciucurile de all seasons bune pentru a înlocui atât pe cele de iarnă cât și pe cele de vară? Sigur, nu am pretenția să fie mai bune ca cele adecvate sezonului lor, dar… sunt un compromis bun?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Mike 28 Jun 2018 @ 10:29

    Cele all-season nu cred ca au indicativul “M+S”, deci din cate stiu nu sunt legale iarna pe drumurile acoperite cu zapada :)

    Raspunde
  2. Vali Crintea 28 Jun 2018 @ 11:20

    Eu am pus pe symbol renault , 1.4 benzina , an 2007 michelin crossclimate au inscriptie de m+s si sunt convins ca am ales foarte bine in conditiile in care e a 2.a masina a familiei si face maxim 6.000 pe an 80%in oras. Mi.as lua si pentru golf la fel, dar mai am de strans bani asa ca vara aceasta merg cu cele de iarna ale golfului.
    Alesesem la service.ul autorizat si dealer Michelin alta marca la un pret de 35 lei mai ieftina anvelopa decat Michelin, iar patronul mi.a spus ca indiscutabil sa aleg michelin sau altele de pret cat mai redus ca macar sa nu dau bani multi pe iluzii de M+S de calitate ( referindu.se la cele cu preturi intermediare).
    Au ras toti colegii ca pe o masina de 1700 euro am pus anvelope de 350 euro, dar ce stiu ei ?

    Raspunde
  3. Costel 28 Jun 2018 @ 11:22

    Uite aici un review ca sa-ti faci o parere:
    https://razvanbb.ro/review-anvelope-michelin-crossclimate/

    Am deja cumparate seturi de cauciucuri si de iarna si de vara, dar la urmatoarea masina imi voi lua all-season.

    Raspunde
  4. Pyro 28 Jun 2018 @ 12:11

    @Mike – au

    Raspunde
  5. andrei 28 Jun 2018 @ 22:08

    Am vrut sa aplic ei eu asta asta la masina personala, DAR.
    – Setul de vara Hankoov Ventus Prime3, anvelope foarte ok pentru vara (nu mi-a intrat vreodata ESP vara, fie ploaie fie nu, a trebuit odata sa franez la limita, imi inspira incredere, conduc tare spre foarte tare, gen Petrosani – Timisoara v medie 97…),
    Setul complet pe 205/55/R16 – 920 lei (230 / anvelopa)
    – Setul de iarna Debica Frigo 2, decente spre bune (e de fapt un model si o compozitie de cauciuc ca un goodyear ultragrip de acum vreo 4-5 ani) cu care am urcat cam unde am vrut de doua ierni in zona ta la noi, inclusiv Jiet spre transalpina si Rusu, cu o singura exceptie zloata din aia topita si gheata sub, dar atunci nu au urcat nici SUV-uri cu 4×4 si dulul cailor mei.
    Setul pe la 900 lei (putin peste 200 o guma)
    Un set de Michelin Cross Climate, singurele care imi insipirau incredere in gama asta ALL SEASON, pe aceiasi marime 205/55/16, acum doi ani cand am luat eu cele de mai sus era pe la 450 lei / anvelopa, dica fix cat m-au costat doua seturi, care, teoretic ma tin dublu ca rulaj in km. Acum vad ca au scazut spre 400 bucata, dar tot cred ca platim doar sigla.
    La un moment dat am avut ocazia sa conduc o octavia cu aceste michelinuri. Proprietarul se jura ca pe uscat sunt bune, pe ploaie sunt bune, DAR pe propria piele am vazut, iarna sunt praf si pulbere atat pe zapada cat si pe zloata, nu am reusit sa urc mai sus de primul camin studentesc, in conditiile in care fusesera puse pe masina cu cateva luni in urma (august).
    Asa ca eu raman la solutia clasica, am luat jante de tabla second pentru cele de iarna, mi le schimb singur.

    Raspunde
  6. Cosmin 29 Jun 2018 @ 14:37

    Am avut niste All Season made in France noi pe Renault Laguna 3 (aveau indicativ M+S). Asa am cump masina SH cu ele. Iarna patinau pe stradute intr-o veselie daca zapada era mai mare de 15cm sau chiar pe zapada batatorita. Vara nu le-am testat ca mi-am luat 4 Michelin-uri Energy Saver care sunt super bune. M-am chinuit 2 ierni (stand in Bucuresti 90% din drumuri) cu cele all season. Concluzie: pt siguranta si linistea mea, a familiei mele si a celorlalti participanti la trafic voi folosi intotdeauna anvelope dedicate de vara si de iarna. E de ajuns sa o patesti o singura data ca sa te nenorocesti pe tine sau pe altcineva. Anvelopele sunt unul dintre cele mai importante lucruri pt o masina!
    Ca ceva din care puteti invata despre importanta anvelopelor, va impartasesc ceva din experienta personala:
    Eu am un prieten care a acvaplanat in spatele meu vara trecuta in Grecia pe o sosea buna, la 70 km/h, fara cuurbe sau diferete de nivel mari, pe ploaie moderata si fara belti cu ea. Cand a frant putin la o mini cuurba, a pierdut controlul masinii si aceasta s-a invartit la 180 de grade, a intrat pe contrasens si a iesit in decor lovind parapetul cu bara si carligul spate. A avut noroc ca era parapet, si nu direct marea. Copilul de 5 ani nu era in centura, ca cica mergeau doar pt cativa km cu masina si nu ii pun centura in spate, ca nu trebuie, decat daca merg pe autostrada (asta e o alta TAMPENIE des intalnita la romani)!? Copilul s-a lovit putin dar nimic grav. Nevasta-sa a fost socata. Pe spate avea perechea mai slaba de anvelope care nu ajunsesera la semnul de uzura dar aveau vreo 10 ani (cu mici crapaturi) si pe fata unele mai noi cu vreo 2 ani. Masina nu avea nici ESP. Dar nici mie nu mi-a intrat vreo secunda ESP-ul si mergeam in fata lui si nu am avut nici o problema pt ca aveam anvelope Michelin de vara de 5 ani. Apoi am studiat si i-am spus si lui ca anvelopele mai bune se pun pe spate si nu pe fata, cum ti-ar spune logica daca vb de aderenta la inaintare dar nu si daca vb de frane si derapaje.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)